files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa naďalej pod vedením Františka Urbana

Hádzanárky Iuventy Michalovce bude naďalej viesť František Urban. Vedenie klubu totiž v týchto dňoch podpísalo s úspešným 31-ročným lodivodom, ktorý za tri roky získal s družstvom deväť pohárov (tri slovenské tituly, tri víťazstvá v Slovenskom pohári a tri triumfy vo WHIL), nový ročný kontrakt s následnou ročnou opciou.

„Som veľmi rád, že môžem pokračovať v načatej robote,“ rozhovoril sa František Urban, ktorý si uvedomuje, že nasledujúce obdobie môže byť ťažšie. Z klubu totiž odchádza až sedem hráčok a na ich miesto okrem dorasteniek prišla zatiaľ jedine pivotka Nikoleta Trúnková. „Vedenie klubu sa rozhodlo ísť novou cestou a ja to rešpektujem. Bude to niečo nové pre všetkých, takže uvidíme, čo to prinesie. Robiť s mladými hráčkami je pre mňa nová výzva a preto sa na ďalšie obdobie v Iuvente teším,“ pokračoval staronový lodivod michalovskej Iuventy, ktorý sedí na trénerskej stoličke od februára 2015, kedy nahradil Borisa Petrovského.

Bol jediným kandidátom. František Urban bude viesť Iuventu aj naďalej

Bol jediným kandidátom
Aj keď proces podpísania trénera bol oproti minulosti dlhší, podľa slov športového riaditeľa Iuventy Jaroslava Čúrneho bol František Urban jediným kandidátom na post kormidelníka najúspešnejšieho ženského tímu na Slovensku. „Tréner Urban vyhral za posledné tri roky na domácej scéne všetko, čo sa dalo a z tohto titulu si samozrejme vyslúžil nový trénerský kontrakt. Na rovinu, pre nás bol jediným kandidátom a na jeho post sme ani nehľadali nikoho iného. Išlo iba o nejaké formálne spečatenie ďalšej spolupráce, ktoré potvrdilo minulotýždňové zasadnutie správnej rady. Uvedomujeme si, že to bude mať náročné, pretože káder prejde zmenami. Priestor dostanú mladé dievčatá a tréner Urban v minulosti ukázal, že s takýmito dievčatami pracovať vie,“ podotkol športový riaditeľ desaťnásobného slovenského majstra a osemnásobného víťaza česko-slovenskej súťaže WHIL Jaroslav Čúrny.

Topánka ich tlačí na poste brankárky
Ako sa už spomínalo, káder Iuventy po úspešnej sezóne prejde výraznými zmenami. Odchod podľa posledných informácii hlási až sedem hráčok (poslednou je Sofia Nagyová, ktorá tak pribudla k piatim legionárkam a k brankárke Medveďovej, ktorých odchod bol avizovaný už skôr). Najväčší problém nastane na poste brankárky, kde odchádzajú tak Medveďová, ako aj Lafuenteová. „Uvedomujeme si, že aktuálne nás tlačí topánka práve na tomto poste. Po odchode Medveďovej s Lafuenteovou sme prakticky ostali bez brankárky. Môžem povedať, že s dvoma brankárkami sme už prakticky dohodnutí a v priebehu nasledujúcich dní, či týždňa by sme to mali definitívne spečatiť,“ uviedol na margo zmien v kádri Jaroslav Čúrny.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.06.2017 20:05:58 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.