files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanár Richard Štochl besedoval so žiakmi v Sobranciach

V piatok popoludní zavládol na Základnej škole Komenského v Sobranciach športový sviatok. Na besedu so žiakmi a pedagógmi spomínanej školy prišiel reprezentačný hádzanársky brankár Slovenska Richard Štochl. Vyše štyristo detí malo neopakovateľný zážitok, stretnúť sa, porozprávať i vyfotiť s jedným z najlepších športovcov Slovenska v jeho novodobej histórii.


Základná škola Komenského v Sobranciach sa každoročne snaží pritiahnuť medzi svojich žiakov osobnosti kultúrno-spoločenského života. Po hudobných skupinách Elán či No Name sa tentoraz prišiel miestnym žiakom predstaviť hádzanársky brankár Richard Štochl. Hráč, ktorý sa už päťkrát stal najlepším hádzanárom Slovenska, hráč ktorý chytal na dvoch majstrovstvách Európy a jedných majstrovstvách sveta, hráč ktorý si pred týždňom vybojoval ďalšiu účasť na svetovom šampionáte vo Švédsku a hráč, ktorý bude čoskoro obliekať dres francúzskeho šampióna HB Montpelliér, kde bude hrávať aj so svetovou hviezdou Nikolom Karabatičom.

Keďže Richard má korene v Sobranciach a jeho mamička pochádza z neďalekej Porubky, nemusel dlho váhať, či príjme ponuku absolvovať besedu na základnej škole Komenského. Problémom bol akurát čas. Toho nemá Rišo veľa aj napriek tomu, že už má po sezóne. Slovo však dalo slovo a v piatok predpoludním sa telocvičňa ZŠ Komenského premenila na hádzanárske srdce Slovenska. Po predstavení Richarda riaditeľom školy Jánom Valigom, nasledovala prezentácia jeho profilu a potom už nasledovali otázky. Tie nemali konca kraja, nuž aj preto sa Rišo napokon musel postaviť do hádzanárskej brány a čeliť streleckým pokusom žiakov i pedagógov. Prezradíme, že aj keď je svetovým gólmanom, zopár gólov inkasoval. Na záver prišla na rad autogramiáda i spoločné fotenie, vďaka čomu ostane vyše štyrom stovkám žiakov nádherná spomienka na stretnutie so športovcom svetového formátu.      (jk)



Uverejnené: 28.06.2010 08:37:41 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.