files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalová moderná mladých Sokolíkov skolila namyslenú Orlicu

Prvá minúta a šok. Zaplnený štadión v Lubline explodoval už po 53. sekundách, kedy domáci „Orli“ skórovali proti slovenským Sokolíkom. Šampionát do 21 rokov tak pre Poliakov nemohol začať lepšie. Po skončení zápasu sa ale tešili lepší Slováci. Tí už v úspešnej kvalifikácii viackrát ukázali morálnu silu otočením nepriaznivého vývoja duelu a ten sa im podaril aj v prvom stretnutí na kontinentálnom šampionáte. Gólmi Valjenta a Šafranka iba dokumentovali svoju prevahu na ihrisku, ktorá bola hlavne v prvom polčase dominantná a skolili tak poľskú orlicu, ktorá si pred začiatkom šampionátu veľmi verila. Jasne sa ukázali názory, ktoré hovorili, že Slováci na tomto šampionáte nemusia byť iba do počtu.

„Hapalovci“ ničím neprekvapili. Hrali iba to, čo predvádzali aj v samotnej kvalifikácii, ktorá ukázala, že tento ročník je veľmi silný. Futbalovú modernu, ktorú predvádzali v nej, ukázali aj na šampionáte a zaslúžene sa tak tešili z premiérových troch bodov, ale aj z výbornej pozície pred ďalšími súbojmi v skupine. Súperi budú opäť ťažkí, v pondelok nastúpia proti Anglicku, vo štvrtok proti obhajcovi prvenstva Švédsku. Istotu ale majú v tom, že k televíznym obrazovkám zrejme pripútajú po piatku ďalších futbalových nadšencov.

Slovenskí Sokolíci výborným výkonom proti Poľsku ukázali, že sa nemusia báť ani anglickej omladiny a švédskych Vikingov. Keď budú opäť predvádzať také prvky futbalovej moderny, aké ukázali v piatok a budú mať aj futbalové šťastie (to si niekedy sadne aj na lepšieho), môže byť pre nich poľský šampionát poriadne dlhý. Ale o tom, ešte nehovorme. Najskôr musia zvládnuť zvyšné súboje v skupinách...

Peter Brendza (foto sfz)



Uverejnené: 18.06.2017 13:59:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.