files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vodári monitorujú mestskú kanalizáciu. Cieľom je zistiť stav

V tomto období prevažne na sídlisku Východ. To preto, lebo Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s., závod Michalovce začala s monitorovaním kanalizácií. Cieľom tohto monitoringu je zistiť stav mestskej kanalizácie.

Kanalizácia nikoho

„Spoločnosť  VVS, a.s., závod Michalovce na základe dohody medzi mestom Michalovce a vodárenskou spoločnosťou prijala opatrenia na riešenie odstránenia havarijných stavov na kanalizáciách  sídlisk v meste Michalovce ( tzv. kanalizácie nikoho )“, uvádza sa v stanovisku agentúry Penelopa s.r.o., ktorá má na starosti kontakt s verejnosťou a médiami. Ako sa z jej stanoviska ďalej dozvedáme: „Po vykonaní monitorovania, zamerania a vyčistenia kanalizácií sa spomínané  kanalizácie dostanú do majetku a správy VVS, a.s.  Košice.“ Hovorkyňa mestského úradu pani Palečková nám potvrdila, že sa pripravuje prevzatie tej časti kanalizácie, ktorá doposiaľ, akoby nemala majiteľa, do vlastníctva VVS, a.s,. Cieľ je teda jasný, vodári chcú vedieť, v akom stave sa kanalizácia v meste nachádza.

Do konca roka

Táto akcia bude trvať do konca roka na území celého mesta na kanalizáciách všetkých sídlisk. Takže, až uvidíte stáť vodárenské auto pri vašom bloku podozrivo dlho, pravdepodobne by to nemalo znamenať obavy z upchatej kanalizácie. AQUATECH B 10, auto ktoré sa na tento monitoring využíva, je síce hlavne špeciálne vozidlo určené k vysoko - tlakovému, hydro - mechanickému čisteniu kanalizačnej a stokovej siete od naplavenín, nánosov, usadenín a prerastených koreňov, ale takisto sa využíva na snímanie monitorovacou technikou. V akom stave je mestská kanalizácia alebo aspoň jej určité úseky, sa nám opätovne už zistiť nepodarilo. Nezistili sme ani to, aké opatrenia na riešenie havarijných stavov spoločnosť prijala, pretože osobne poznám úseky, kde kanalizácia svojím zápachom znepríjemňuje ľuďom život. Agentúra Penelopa nám už totiž na náš druhý mail neodpovedala a telefonicky sme nepochodili ani na michalovskom telefónnom čísle VVS a.s.                  (md)



Uverejnené: 28.06.2010 16:28:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.