files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tímy HK Mládež ukončili prvú fázu letnej prípravy

Hokejové tímy majú prvú fázu letnej prípravy za sebou. Výnimkou nie je ani desať družstiev HK Mládež Michalovce, ktoré sa pripravovali od začiatku mája a osemtýždňovú zaberačku zakončili vo štvrtok 29. júna.

Družstvá HK Mládež museli počas prvej fázy letnej prípravy „makať“ v improvizovaných podmienkach. Zimný štadión je to totiž v rekonštrukcii, čo im sťažovalo tréningové podmienky. „Samozrejme, že nám to trošku narušilo tréningový proces, no na druhej strane sa tešíme, že „zimák“ bude konečne zrekonštruovaný,“ podotkol manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma, ktorý nám následne opísal tréningový proces všetkých tímov. „Trénovali všetky kategórie od prípravky až po juniorku. Na tréningový proces sme využívali priestory, ktoré boli k dispozícii. Ide o Mestskú športovú halu, telocvičňu na ZŠ Školskej, telocvičňu Špeciálnej školy, ihriská na ZŠ Školská či ZŠ Komenského. Teší nás hlavne dochádzka na tréningy, ktorá bola hlavne pri kadetoch, dorastencoch, či starších žiakoch na vynikajúcej úrovni,“ dodáva Jozef Kužma.

V auguste vo Vranove nad Topľou

Od prvých prázdninových dní začína pre mladých hokejistov „dovolenka“ od tréningového procesu. Spolu sa zídu presne o tri týždne, kedy im začína druhá fáza letnej prípravy. Tú ako prví odštartujú dorastenci a takisto aj kadeti, teda družstvá, ktoré budú hrať v najvyššej súťaži. Mimochodom, sezóna 2017/2018 bude pre HK Mládež prelomová tým, že po prvýkrát budú mať v Extralige až dva tímy. „Opäť nás trošku bude limitovať rekonštrukcia štadióna, hľadáme teda náhradné riešenia na tréningový proces. August už máme poriešený, trénovať budeme vo Vranove nad Topľou. Máme zabezpečený ľad a takisto aj dopravu do Vranova. Ako prví sa do tréningového procesu zapoja Kadeti, Dorastenci a Starší žiaci, postupne sa budú pridávať aj ostatné kategórie. Dorastenci a kadeti pôjdu v prvý augustový týždeň na sústredenie do Brezna, kde ich čakajú súboje so Zvolenom a Banskou Bystricou,“ uviedol Jozef Kužma a následne nás oboznámil aj s trénerksou otázkou v jednotlivých tímoch. „Juniorku povedie Ivan Boržík, dorastencov Ivan Králik s Radoslavom Regendom, kadetov Tibor Tatraľ s Ivanom Králikom, starších žiakov Peter Štekláč s Jánom Haluškom, mladších žiakov Tibor Tartaľ s Vladimírom Vankovičom, no a pri najmladších kategóriách to budú Ján Haluška, Martin Stripai a Slavomír Stripai.“    

Ciele ešte nedefinovali

V sezóne 2017/2018 budú najvyššie mládežnícke súťaže charakterizované aj tým, že sa budú znižovať počty účastníkov. Je to tak pri junioroch, ako aj pri dorastencoch, kde v Extralige hráva aj HK Mládež Michalovce. Ten v minulej sezóne, ktorá bola pre neho premiérová, obsadil po základnej časti slušné desiate miesto. „Konkrétne ciele pre jednotlivé tímy sme ešte nedefinovali. Jednoznačným cieľom v doraste bude záchrana. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia. Tá je momentálne taká, že zo šestnástich účastníkov sa Extraliga bude znižovať na štrnásť. Poslední dvaja vypadnú automaticky, tretí od konca odohrá baráž proti najlepšiemu prvoligistovi. Znižovať sa budú aj účastníci v juniorskej Extralige, kde takisto poslední dvaja automaticky vypadnú, tretí od konca odohrá baráž proti víťazovi prvej ligy. Čo sa týka kadetov, ktorí si takisto zahrajú Extraligu, systém súťaže ešte nepoznáme, no pravdepodobne bude taký, aký bol lanskú sezónu. Našou prioritou aj pri tejto kategórii bude záchrana, keďže máme kvalitnú osmičku, ktorá bude kadetskú súťaž hrať v nastávajúcej sezóne. Naša juniorka bude hrať prvú ligu, kde je prihlásených desať tímov. Ciele ešte stanovené nie sú, no predpokladám, že budeme chcieť skončiť čo najvyššie. Uvidíme ale, ako bude vyzerať naše družstvo,“ podotýka k cieľom manažér HK Mládež Michalovce.

Veria, že šancu dostanú

Tak ako po minulé roky, aj tentoraz sa hovorí o tom, že viacerí hráči z HK Mládež by mali dostať šancu aj v seniorskej Dukle. Žiaľ, viackrát sa o tom iba hovorilo. Zmena vo vedení Dukly momentálne dáva nádej, že by sa situácia mohla zmeniť. „Všetci v klube veríme, že chlapci šancu dostanú. Viacerí z juniorky sú oslovení, aby začali prípravu s áčkom, čo je výborné. Sú to naši hráči, vo svojich tímoch odvádzajú výbornú robotu a myslím si, že si zaslúžia šancu aj v seniorskom hokeji. Prišla zmena vo vedení Dukly a veríme, že touto zmenou môže prísť aj zmena myslenia a konečne aj to, že hrať budú aj nami vychovaní hráči. Nehovorím, že v minulých sezónach sa s nimi nerátalo, no hneď v prvých týždňoch prípravy seniorského tímu boli z neho vyradení. Dúfajme, že nové vedenie bude dbať na to, aby sa s mladými nerobilo iba dva týždne počas prípravy na suchu, ale aby sa s nimi pracovalo koncepčne. Myslíme si totiž, že za dva – tri týždne nemá mladý hráč šancu ukázať, čo v ňom je. Po roku sa môže zhodnotiť, či svoju šancu využil a či dozrel na to, aby ostal v prvom mužstve. Máme taký pocit a netýka sa to iba michalovského hokeja, že v minulosti mali tréneri s mladými hráčmi väčšiu trpezlivosť. Teraz by už pracovali iba s hotovými hráčmi, či legionármi a na mladých sa zabúda. Veríme teda v trpezlivosť,“ skonštatoval na záver Jozef Kužma.

Peter Brendza




Uverejnené: 02.07.2017 15:50:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.