files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Medzinárodný seminár eTwinning

V dňoch 22. – 23. 6. 2017 sa vo Viedni konal medzinárodný eTwinning seminár spojený s konferenciou o spolupráci škôl v štátoch dunajského regiónu. Takéto semináre sú organizované hlavne za účelom nájdenia vhodného projektového partnera pre prácu v programe eTwinning, ale tiež na oboznámenie sa s týmto programom a s využívaním IKT.

Na podujatí sa zúčastnilo celkom 49 účastníkov z 12 rôznych krajín Európy. Keďže témou seminára bola spolupráca krajín na Dunaji, organizátori si za miesto konania počas prvého dňa symbolicky zvolili školu na lodi - Bertha von Suttner Schulschiff. Po privítaní riaditeľom školy nasledovalo oboznámenie s hlavnými stratégiami pre spoluprácu. Potom moderátori seminára vytvorili dostatočný priestor na komunikáciu, zodpovedanie otázok ohľadom na&scaron ;ich očakávaní a neskôr na hľadanie vhodných partnerov. Nasledovali dlhé rozhovory o našich projektových predstavách a spoločné plánovanie aktivít. Na konci prvého dňa sme si už pripravili predbežné projekty, ktoré sme počas druhého dňa, kedy sa všetci stretli v budove OeAD-Haus, ešte upravili a nakoniec zaregistrovali.

Počas celého seminára vládla príjemná atmosféra, popri práci na projekte sme mali možnosť oboznámiť sa s kultúrou a históriou Viedne, či zapojiť sa do neformálnej debaty počas večerného posedenia. Nadviazali sme množstvo nových priateľstiev a zaregistrovali 15 nových projektov. Tie nám umožnia ešte lepšie sa spoznať, dozvedieť sa o živote žiakov v partnerských krajinách, naučiť sa navzájom tolerovať, spoločnou prácou na projektových úlohách sa zdokonaliť v cudzom jazyku a nadobudnúť zručnosť pri práci s počít ačom. Veľmi si cením príležitost stretnúť sa „naživo“ s ľuďmi, ktorí budú našimi projektovými partnermi a dúfam, že sa na podobnom podujatí ešte niekedy budem mocť zúčastniť.

Mgr. Jozefína Romanyszynová, CZŠ sv. Michala



Uverejnené: 07.07.2017 09:15:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.