files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na slovíčko s Ľubicou Roškovou

V nedávnych voľbách do NRSR, obhájila svoj poslanecký mandát aj Ľubica Rošková. Ďalej tak môže pokračovať vo svojej práci  a reprezentovať  záujmy nášho regiónu a samotných Michaloviec. My sme sa jej opýtali na jej pocity z volieb i na jej plány.


Aké boli Vaše bezprostredné pocity po voľbách?

Samozrejme,  bola som veľmi šťastná a potešila ma skutočnosť, že som bola úspešná, a že budem môcť pokračovať vo svojej poslaneckej práci a aj naďalej  pomáhať nášmu regiónu. 3060 preferenčných hlasov v okrese Michalovce je vyjadrením dôvery občanov a zároveň záväzkom nesklamať a aj naďalej ešte užšie a intenzívnejšie spolupracovať so samosprávou, verejnou a štátnou správou.

A aké sú Vaše pocity teraz?

Mrzí ma, že Smer – SD bude v opozícii a mnohé projekty sa spomalia, možno aj zastavia. To spôsobí opäť problémy a sklamania mnohých ľudí, hlavne na východe Slovenska. Za najväčší problém budem pokladať spomalenie alebo zastavenie výstavby diaľníc smerom na východ. Následne spomalenie, či nezáujem investorov cestovať autom 5-6 hodín k nám do Michaloviec, čím sa zníži možnosť vytvárania nových pracovných príležitostí, hlavne pre mladých ľudí, aby nám neodchádzali za prácou na západ Slovenska.

S akými plánmi, resp. cieľmi, vstupujete do nového volebného obdobia?

Práca v novom volebnom období bude závisieť so zaradením do výborov NRSR. Chcela by som pokračovať v práci v sociálnej oblasti a oblasti školstva, kde zostali nedoriešené niektoré úlohy. Ďalej je veľmi dôležité rozvíjať spoluprácu a podporovať rozvoj podnikateľských, kultúrnych a spoločenských aktivít s Ukrajinou, ktorá je našim občanom blízka.

Čo Vám „leží na srdci“, resp. čo by ste sa chceli pokúsiť vyriešiť v súvislosti s našim regiónom a samotnými Michalovcami?

Okrem ciest, ktoré som už spomínala, pokladám dostavbu našej Nemocnice Štefana Kukuru v Michalovciach za druhú oblasť, ktorá ako ste uviedli, mi „leží na srdci“. Skĺbením oboch poslaneckých mandátov NRSR a KSK, by som spolu s vedením nemocnice a KSK chcela nájsť najoptimálnejší model dostavby a následného využitia monobloku. Je to pre nás všetkých veľký záväzok, ktorý si vyžaduje veľké finančné náklady. Pri súčasnom stave rozpočtových možností KSK a nových finančných nákladoch, ktoré vznikajú v rámci riešenia povodňových opráv
ciest a budov v správe KSK a konkrétnej pomoci ľuďom, ktorým sa zrútili domy a ktorí potrebujú dočasné prístrešie. Na to krajská samospráva vyčlenila zo svojho rozpočtu 70 tisíc €, vďaka ktorým zabezpečila 150 miest pre ľudí, ktorých záplavy pripravili o strechu nad hlavou.

Čo by ste chceli odkázať občanom nášho regiónu a svojim voličom?


Chcem sa poďakovať všetkým občanom, ktorí prejavili dôveru strane Smer-SD vo voľbách do NRSR a chcem sa poďakovať všetkým občanom, ktorí prejavili dôveru mojej osobe formou preferenčného krúžku. Ubezpečujem občanov, že urobím pre náš región Zemplína všetko, čo bude v mojich silách. Výsledky volieb, Smer-SD 42,9%., SDKU-DS-10,15 % a KDH-8,48 %, jednoznačne ukázali, kam chce Zemplín smerovať.
                              Veronika Kmecová
          
veronika.kmecova@novinyzemplina.sk

 



Uverejnené: 29.06.2010 07:39:07 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.