files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S rovnakými cieľmi: Hrať Fortuna ligu aj v budúcej sezóne

S rovnakými cieľmi, ako v lanskej sezóne, no aj s vedomím zlepšovania sa, vstúpia v sobotu na pôde trnavského Spartaka do svojej už tretej sezóny v najvyššej súťaži futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V kádri najvýchodnejšieho fortunaligistu nastali po minulej sezóne niekoľké zmeny. Odišli traja hráči zo základnej zostavy (Qose, Sipľak, Macej), na druhej strane, návrat hlási odchovanec michalovského futbalu Miroslav Božok.

Vyhrievaný trávnik je už realitou

Spolu s ním sa michalovský fanúšik môže tešiť aj na to, že po dlhých ôsmych mesiacoch sa „žlto-modrí“ konečne v ligovom zápase predstavia na svojom trávniku. Končí sa tak nedobrovoľný azyl, ktorý museli absolvovať kvôli rekonštrukcii svojho domovského stánku. Tá počína kamerový a turniketový systém, no hlavne implementáciu vyhrievaného trávnika.

Na tlačovej konferencii sa zúčastnili tréner Anton Šoltis, kapitán Igor Žofčák a nová posila Miroslav Božok

O príprave

V príprave odohral lanský semifinalista Slovnaft Cupu a ôsmy tím Fortuna ligy šesť zápasov, v ktorých zaknihoval nepriaznivú bilanciu troch prehier, dvoch remíz a jedného víťazstva. To dosiahli Michalovčania na sústredení v Uherskom Brode, kde zdolali poľský Gornik Zabrze 4:3. „Na výsledky prípravných duelov sme nepozerali, skôr nás zaujímali skúšaní hráči. Ja si myslím, že príprava aj napriek nepriaznivej bilancii, splnila svoj účel. Až samotná liga ukáže, ako sa nám bude dariť,“ podotkol na tlačovej konferencii tréner michalovského celku Anton Šoltis, ktorý je prvým slovenským kormidelníkom, čo na lavičke MFK Zemplín vydržal v novom miléniu celú sezónu.

Na jeho slová nadviazal aj kapitán Igor Žofčák. „Ja si myslím, že príprava prebehla v štandardnom režime. Pre nás hráčov je lepšie, keď je kratšia, ako napríklad v zime. Výsledky neboli smerodajné, až majstrovské zápasy ukážu, na čom sme. Ja verím, že natrénované máme a zostáva iba všetko pozitívne preniesť do majstrovských zápasov.“

O cieľoch

Michalovčania od svojho príchodu do najvyššej súťaže nemali nikdy vysoké ciele. Tým jediným bola záchrana a možnosť teda hrať Fortuna ligu aj v nasledujúcej sezóne. Tento cieľ sa nemení ani v ich tretej sezóne medzi slovenskou elitou, hoci... „Opäť pôjdeme od zápasu k zápasu. Chceme sa zlepšovať, vlani sme skončili ôsmi, teraz by sme radi o stupienok vyššie. Bolo by ale odvážne hovoriť o to, že sa ideme pobiť o prvú šestku,“ konštatuje Igor Žofčák. Viac o cieľoch povedal tréner Anton Šoltis. „Chceme hrať najvyššiu súťaž aj v nasledujúcej sezóne a chceme sa vyhnúť boju o záchranu. Cieľom teda je pohybovať sa v bezpečných vodách tabuľky.“    

O kádri

Káder Zemplínčanov sa počas leta zmenil. Okrem avizovanej pätice Dominik Kunca, Oliver Podhorin, Patrik Macej, Adrián Leško a Tomáš Sedlák, ktorá bola známa ešte pred začiatkom letnej prípravy, odišli aj ďalší dvaja hráči a to stopér Michal Sipľak, ktorý si to namieril do Cracovie Krakov a defenzívny univerzál Kristi Qose, ktorý sa zase na zmluve dohodol s MFK Ružomberok. Na druhej strane, nastali aj prírastky v kádri. „Prišiel k nám poľský brankár Gerard Bieszczad, španielsky stopér José Carrilo Mancilla, ďalší stopér Ladislav Šosták naposledy hrávajúci za Bardejov, krajný obranca Aliaksander Sviarčinskij a veľmi som sa potešil aj návratu Miroslava Božoka, ktorý nám určite pomôže svojou kvalitou aj skúsenosťami. Až čas ukáže, či je toto mužstvo silnejšie, ako bolo v minulej sezóne a či spomenutí noví hráči budú prínosom,“ uviedol tréner Anton Šoltis, ktorý okrem tejto pätice navyše z dorastu vytiahol aj dvojicu Rusov Antona Antonova a Vladislava Bragina. „Určite svoju kvalitu máme, len treba dopriať chlapcom trošku času. Noví hráči sa musia trošku zžiť so systémom, ktorý chceme hrať,“ doplnil trénerov slová kapitán tímu Igor Žofčák.

Návrat strateného syna

Samozrejme, najviac si michalovský futbalový fanúšik sľubuje od návratu Miroslava Božoka. Ten z materského klubu odišiel ešte ako osemnásťročný, keď nasmeroval svoje kroky za vtedy o rok starším spoluhráčom Igorom Žofčákom. Následne obaja prispeli k historickému double Ružomberka. Teraz sa ich cesty opäť spojili. „Do Michaloviec som sa vrátil pred piatimi rokmi, kedy sa ešte hrala druhá liga. Po roku som ale znova odišiel. Teraz sa vraciam znova a som rád, že už do najvyššej súťaže. Som plný očakávaní. Verím, že zapadnem do tímu a že budem prínosom pre družstvo. To je pre mňa momentálne najpodstatnejšie, to sú moje osobné ciele a s tým som sem prišiel,“ podotýka Miroslav Božok. Ten sa nevyhol ani otázke, že si opäť zahrá v jednom tíme s Igorom Žofčákom. „Určite sa tomu teším. Som rád, že je tu aj on, pretože sa každý deň stará o to, že mám zlepšenú náladu. Verím, že nám to bude spolu klapať aj na ihrisku.“ 

Káder pre sezónu 2017/2018
Brankári: Matúš Kira, Gerard Bieszczad (Poľsko), Denis Barát.
Obráncovia: Ladislav Šosták, Milan Šimčák, Aliaksander Sviarčinskij (Bielorusko), Peter Kavka, Martin Kolesár, José Carrilo Mancilla (Španielsko).
Stredopoliari: Martin Koscelník, Jozef Šimon Turík, Igor Žofčák, Miroslav Božok, Jakub Grič, Martin Bednár, Peter Kolesár, Stanislav Danko, Anton Antonov (Rusko).
Útočníci: Martin Regáli, Vladislav Bragin (Rusko), Kristjan Kushta (Albánsko), Filip Serečin.

Výsledky MFK Zemplín v príprave
DVSC Debrecen - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)
FC Volyň Luck - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)
Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (2:1)
FC Fastav Zlín - MFK Zemplín Michalovce 5:1 (3:1)
Górnik Zabrze - MFK Zemplín Michalovce 3:4 (1:1)
FC Lokomotíva Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:2)

Peter Brendza



Uverejnené: 20.07.2017 14:03:26 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.