files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Teleky sa vracia do hádzanárskeho diania. Povedie poľského prvoligistu

Po piatich rokoch sa vracia do hádzanárskeho diania. Známy tréner Vít Teleky, ktorý v minulosti viedol mužov Michaloviec, Trebišova, ženy Vranova nad Topľou či naposledy mužov Sečoviec, sa v týchto dňoch dohodol na kontrakte s poľským prvoligistom SPR JKS Jaroslaw. Tím v druhej najvyššej súťaži našich severných susedov chce vystužiť aj Slovenkami. Prvou by mala byť jeho bývalá zverenky Magdaléna Šestáková, no na lane má aj ďalšie Slovenky.

Z hádzanárskeho diania nevypadol

Šesťdesiatjedenročný kormidelník naposledy viedol v sezóne 2011/2012 prvoligový HK Sečovce. Po tom, čo ambiciózny projekt po roku skončil, sa zdalo, že sa z hádzanárskeho diania vytratil. Nebolo to však celkom tak. „Určite som na hádzaná ako takú nezanevrel. Navštevoval som viaceré zápasy, napríklad žien či dorasteniek Iuventy. Z hádzanárskeho diania som tak nevyšiel a myslím si, že o tomto športe stále prehľad mám,“ zdôrazňuje Teleky, ktorý aj vo veku 61-rokov má stále otvorený registračný preukaz vo futbalovom OFK Rakovec nad Ondavou.

Chcú sa posunúť vyššie

Nový Telekyho zamestnávateľ, SPR JKS Jaroslaw, bol donedávna účastníkom druhej ligy u našich severných susedov. Vlani obsadil v deväťčlennej súťaži šieste miesto. Po reorganizácii súťaži však bol zaradený do prvej ligy, do jej skupiny B. Mimochodom, Jaroslaw je známy aj michalovskému priaznivcovi, keďže toto družstvo sa až trikrát tešil z prvenstva na Memoriáli Tomáša Jakubča (1996, 1997, 2000). „Ide o tím, ktorý bol pravidelným účastníkom druhej najvyššej ligy. Chceli by sa postupne posúvať vyššie. Pre mňa osobne je to výzva. Vonku som ešte netrénoval, bol som iba konzultantom viacerých klubov, teraz si to teda skúsim,“ podotýka bývalý tréner mužov Michaloviec, Sečoviec, Trebišova či žien Vranova, ktorý v minulosti pôsobil aj ako športový riaditeľ v českom Zubři.    

Aj so Slovenkami

Hneď po tom, ako sa stal trénerom, pustil sa rodák z Rakovca nad Ondavou do skladania kádra. V ňom chce mať aj Slovenky, ktoré predsa pozná najlepšie. Prvou lastovičkou by mala byť bývalá hráčka Iuventy Magda Šestáková, ktorú ako posilu už predstavil klub na svojej oficiálnej stránke. Druhou je brankárka Annamária Musáková, ktorá donedávna pôsobila v UDHK Nitra. Teleky sa nebráni ani zisku ďalších krajaniek. „Určite by som rád získal do kádra aj hráčky z mojej krajiny. Slovenskú ženskú hádzanú som sledoval, takže mám o nej prehľad a viem, ktorá hráčka by do môjho tímu zapadla. Siete máme rozhodené aj na Ukrajine. Získať legionárku je však kvôli viacerým predpisom veľmi ťažké, navyše ide o medzinárodný transfer,“ uviedol Teleky, ktorý ma na lane aj jednu slovenskú reprezentantku. Od stredy začína zarezávať vo svojom novom pôsobisku. „Na prácu sa veľmi teším. Ešte síce nepoznám celkom samotnú súťaž, ba ani káder, ktorý mám k dispozícii, no určite budeme pracovať na tom, aby sme obstáli čo najlepšie. Čo sa týka prípravy, tú momentálne dolaďujeme. Ešte ale neviem povedať, či v nej nastúpime aj proti slovenským družstvám. Momentálne na tom pracujeme, dolaďujeme aj káder, keďže sa chceme posilniť. Podľa toho, čo sa nám podarí zrealizovať, sa budú odvíjať súperi v príprave,“ dodáva na záver Vít Teleky.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.07.2017 18:20:51 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.