files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

So zmeneným imidžom, no rovnakými cieľmi: Jakub Linet: Chceme hrať o špicu

Po dvoch rokoch si znova oblečie michalovský dres. Stredný útočník Jakub Linet sa vracia do známeho prostredia, kde ho čakajú aj viaceré novinky. Nové vedenie, nový názov klubu, verme, že onedlho aj vynovený štadión, no aj starý - známy kormidelník, či staré ciele mužstva.

„Čo si pamätám, v Michalovciach boli vždy najvyššie ambície a tie sú aj teraz. Nové vedenie deklaruje, že chce takisto hrať o špicu, čo ma presvedčilo, aby som ich ponuku prijal“ rozhovoril sa Jakub Linet, ktorý v Michalovciach odohral celú striebornú sezónu 2012/2013, záver sezóny 2013/2014 a následne aj opäť celú sezónu 2014/2015. „S manažérom Petrom Tirpákom sme boli v kontakte už dlhšie. Zmenilo sa tu vedenie, no ako som povedal, ciele ostali tie isté. Je tu skúsená trénerská dvojica, takže som ani neváhal nad inou, ako michalovskou ponukou,“ uvádza ešte k svojmu návratu do metropoly Zemplína Linet. Ten sa do Michaloviec vracia so zmeneným, zarasteným imidžom. „Ambície ale ostali rovnaké,“ smeje sa jeden zo sedmičky hráčov Dukla Ingema so zmluvou a následne k zmene imidžu dodáva. „Brada a dlhšie vlasy sú len dôkazom mojej lenivosti. Všetko sa dá do poriadku.“

Po odchode z Michaloviec okúsil v súčasnosti 27-ročný odchovanec žilinského hokeja extraligovú baráž a po prvýkrát v kariére aj zahraničný angažmán. Po bardejovskom dobrodružstve a jeho konci nielen na hranici Extraligy, sa pobral francúzskou cestou. V druholigovom La Roche sur Yon zaznamenal v 24 zápasoch dvanásť gólov a deväť asistencií, v play-off pridal v dvoch zápasoch jeden gól. „Vo Francúzsku to nebolo najhoršie. Určite neľutujem, že som tam išiel. Jediným negatívom bol malý počet odohraných zápasov. Som zvyknutý na väčšiu porciu duelov a preto som sa rozhodol pre návrat na Slovensko,“ podotýka na margo svojej prvej zahraničnej skúsenosti Jakub Linet.

Odchovanec žilinského hokeja je pripravený aj na to, že ofenzívna ťarcha bude ležať na jeho pleciach. „Tvorí sa tu výborné mužstvo. Určite máme šancu hrať o absolútnu špicu tabuľky. Je iba začiatok prípravy, takže ciele si ešte nestanovujeme. Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, kde nás to posunie. Mám zrelý hokejový vek a samozrejme, aj odo mňa sa budú body čakať. Až samotná súťaž ale ukáže, ako sa mi bude dariť,“ skonštatoval stredný útočník.

Hokejisti Dukla Ingema Michalovce sa začali pripravovať na novú sezónu v posledný júlový týždeň. Ten strávili na suchu, od pondelka 31. júla už pôjdu na ľad. Tentoraz ale nie ten michalovský, keďže „zimák“ je momentálne v rekonštrukcii, ale vo vranovskom „azyle“. „Chvíľu si budeme musieť zvykať na cestovanie do Vranova. Je to ale nutné, pretože michalovský zimný štadión potreboval rekonštrukciu. Verme, že keď sa vrátime do Michaloviec, zažijeme také hokejové chvíle, ako trebárs v sezónach 2012/213 a 2013/2014, kedy sme hrali finále prvej ligy,“ podotkol Jakub Linet, ktorému síce letná príprava nevonia, ale vie, že každý hokejista ju potrebuje. „Nie je to nič príjemné, no musíme to „vytrpieť“. Od pondelka pôjdeme na ľad a to už je pre hokejistu príjemnejšie,“ dodáva na záver staronová posila „vojakov“.

Jakub Linet v Michalovciach

Sezóna Zápasy Góly Asistencie Body
2012/2013 56 27 28 55
2013/2014 10 0 0 0
2014/2015 45 21 15 36

Peter Brendza



Uverejnené: 27.07.2017 13:42:28 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.