files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trenčana zvýšenie konkurencie teší, verí opäť v barážovú šancu

O brankársky post sa v Dukle Ingema Michalovce obávať nemusia. Vedenie klubu si totiž zazmluvnilo najväčšiu minulosezónnu oporu, brankára Adama Trenčana. Štatisticky najlepší gólman prvej ligy v lanskej sezóne má aj v tej nastávajúcej najvyššie ambície.

Adam Trenčan patril v minulej sezóne k najvyťaženejším a najlepším brankárom v druhej najvyššej hokejovej lige. Aj keď sa v michalovskom hokeji zmenilo vedenie, jeho výkony zrejme zavážili v to, že dostal ponuku na účinkovanie aj od neho. „Ponuka ma veľmi potešila. Opäť sa tu rysuje veľmi dobrý tím a nové vedenie deklaruje, že chce hrať o špicu. Láka ma extraligová baráž. Minulú sezónu nám ušla iba o chlp, teraz verím, že nám už neujde. Baráž je ale ešte veľmi ďaleko. Musíme ísť od zápasu k zápasu a keď budeme hrať to, na čo máme, určite tento sen nebude nesplniteľný,“ podotýka brankár, ktorý v minulosti hájil aj farby Zvolena, Slovana Bratislava, Skalice, Spišskej Novej Vsi, Nitry, Benátok nad Jazerou či nemeckého Lausitzer Fuchse.

Dvadsaťsedemročného brankára ešte aj dnes mrzí, že to s michalovskou Duklou nedotiahol do baráže, ktorá bola veľmi blízko. Michalovčania prehrali v rozhodujúcom semifinálovom zápase v Detve 1:4 a v sérii 2:3. Samotného Trenčana škrie vypadnutie, ako aj cesta, ktorou sa Detva dostala do finále a teda aj do baráže. Za stavu 2:1 totiž v tretej tretine uznali rozhodcovia gól, ktorý videli asi iba oni. „Sezóna z našej strany nebola najhoršia. Hrali sme tak, ako bolo v pláne, o špicu tabuľky. K úspechu nám chýbal kúsok šťastia. Všetci vieme, čo nám ešte chýbalo... Mrzí ma najmä ten gól, ktorý nebol. Všetci to videli, no pán Ľupták to zariadil inak. Bolo to pre mňa osobne zdrvujúce. Keby sme prehrali zaslúžene, tak by som to zobral, ale prehrať po takomto góle, s pocitom krivdy je veľmi bolestivé a mrzí to stále,“ vrátil sa ešte k záveru minulej sezóny Adam Trenčan.

Ponuky ďalších klubov síce Trenčan mal, no zavážila aj známosť michalovského prostredia. „Samozrejme, každého láka najvyššia súťaž. V Tipsportlige je však momentálne taký trend, že sa dávajú šance prevažne cudzincom. Je veľmi ťažké sa teda presadiť ako jednotka. Mal som síce jednu ponuku zo zahraničia, no podmienka tam bola odchytať iba päťdesiat percent zápasov. Zvolil som teda michalovskú istotu,“ podotýka Adam Trenčan, ktorý v Michalovciach okrem sezóny 2016/2017 pôsobil aj v závere sezóny 2015/2016. Aj napriek zmenám vo vedení, či v kádri, ambície „vojakov“ ostanú nezmenené. „Chceme hrať atraktívny hokej, aby bol divák spokojný. Robí sa to práve pre neho. Verím, že ciele naplníme a sezónu budeme mať čo najdlhšiu,“ pokračuje vlani jasná brankárska jednotka v Dukle. „Čo sa týka súťaže, sám som zvedavý, aká bude jej kvalita. Budú tam dvaja nevyspytateľní nováčikovia, ktorí by mali byť farmami tímov hrajúcich vo vyšších súťažiach. Uvidíme teda, akú bude mať prvá liga v tejto sezóne kvalitu.“

V minulej sezóne odchytal Adam Trenčan podstatnú časť zápasov. Chrbát mu úspešne kryl Roman Dzúr. K spomenutej dvojici sa počas letnej prípravy pridal nádejný Tomáš Tkačik, no a do prípravy sa zapojil aj bývalý juniorský reprezentant Maximilián Pajpach. „Konkurencia bude vyššia a o to viac sa musím snažiť presvedčiť trénerov. Ja sa toho nebojím, zvýšenie konkurencie ma naopak teší. Tiež si rád oddýchnem, no na druhej strane, rád chytám, čo najväčšiu porciu zápasov, takže by som bol v bráne najradšej čo najčastejšie,“ dodáva na záver Adam Trenčan.

 

Peter Brendza



Uverejnené: 28.07.2017 16:04:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.