files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trávnik pokrstia aj za asistencie kamier RTVS počas východoslovenského derby

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce mali v sobotu 29. júla absolvovať v súboji druhého kola Fortuna ligy s Nitrou domácu premiéru na vyhrievanom trávniku. Osud to však zariadil inak. Nový trávnik sa ešte nedal celkom „dokopy“, keďže na zakorenenie potrebuje ešte niekoľko dní, vedenie klubu sa tak s nováčikom dohodlo na výmene domáceho prostredia a zápas druhého kola tak Zemplínčania v sobotu o 19.00 hod. absolvujú pod Zoborom. Nový trávnik pokrstia až v sobotu 12. augusta, kedy aj za účasti kamier RTVS privítajú od 18.30 hod. vo východoslovenskom derby celok Prešova.

Ako je známe Michalovčania pôvodne plánovali elektrické vyhrievanie, čo by nebol až taký veľký zásah do trávnika. Lenže prevádzka by sa mohla vyšplhať do astronomických výšok, preto sa rozhodli pre tradičné vyhrievanie plyn-voda. Ekonomicky prijateľnejšia prevádzka si však vyžiadala zmenu projektu, novú verejno-obchodnú súťaž, preto sa termíny posúvali. V júni odstránili trávnik a vrchnú vrstvu zeminy. Neskôr išli mechanizmy ešte hlbšie, aby pripravili plochu pre vodovodné rúrky.„Samotná inštalácia rúrok bola bezproblémová. Oveľa viac sa pracovníci natrápili s pokladaním jednotlivých vrstiev na rúrky. S mechanizmami museli pracovať opatrne, aby rúrky nepopraskali. Navyše nám neprialo ani počasie. Dva týždne nám vtedy pršalo, takže sa muselo pracovať aj cez víkendy. Generálnym dodávateľom je spoločnosť Metrostav, ktorá si objednala realizáciu trávnika vo firme Eurogreen.“ vysvetľuje pre Denník Šport Ján Sabol, člen predstavenstva klubu, ktorý má pod palcom rekonštrukčné práce na štadióne.

Keď už bolo všetko pripravené, mohli začať prichádzať z Maďarska prvé kamióny s novým trávnikom v kotúčoch. Keďže od položenia trávnika uplynuli necelé dva týždne, trávnik by ešte nebol v požadovanej kondícii, aby sa na ňom mohol odohrať zápas. Na dostatočné zakorenenie potrebuje asi štyri týždne. Mnohotisícovú investíciu by tak mohli zbytočne znehodnotiť kvôli jednému zápasu. Michalovčania teda požiadali o výmenu domáceho prostredia. „Nitriansky klub i prezídium ÚLK súhlasili s touto žiadosťou. V 13. kole sa teda s Nitrou stretneme doma. Myslím si, že je to rozumné riešenie. Nechceli sme si zničiť hneď na začiatku nový trávnatý koberec. Nič iné za tým netreba hľadať,“ podotkol predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík.

Druhá etapa sa dotkne hlavne tribúny

Práce, ktoré v Michalovciach ukončili, sú zavŕšením prvej etapy. Z celkovej dotácie 750 000 eur, ktoré klub dostal od SFZ v rámci vládnej dotácie na výstavbu a rekonštrukciu štadiónov, sa minulo asi pol milióna. V druhej etape mala nasledovať rekonštrukcia vnútorných priestorov v útrobách hlavnej tribúny a najmä rekonštrukcia tribúny za jednou z brán, kde mali byť aj ubytovacie kapacity pre cezpoľných hráčov. V tomto nastala zmena. Pôvodne malo určitou čiastkou prispieť aj samotné mesto Michalovce, ktorému patrí štadión. Vyzerá to tak, že nateraz neprispeje. Je všeobecne známe, že mesto momentálne podporuje rekonštrukciu hokejového štadióna. „Z tých peňazí, čo nám zostali z dotácie, budeme financovať práce na hlavnej tribúne. Musíme popracovať na jednotlivých vstupoch a osobitných koridoroch pre VIP hostí, novinárov, hráčov a delegované osoby, aby sa ich cesty nekrižovali. Na starej tribúne je to veľmi náročná úloha. Dali sme to však už naprojektovať, tak snáď niečo projektant vymyslí. Navyše chceme zvýšiť komfort pre divákov. Pribudnú teda hygienické zariadenia a bufety,“ dodal Ján Sabol.

Zdroj: Denník Šport



Uverejnené: 29.07.2017 12:50:10 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.