files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bezgólová remíza MFK Zemplín v Nitre

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce získali v sezóne 2017/2018 prvý bod, keď v druhom kole Fortuna ligy na pôde nováčika súťaže FC Nitra remizovali 0:0. Michalovčania boli aktívnejším tímom v prvom polčase, v tom druhom zase prebrali iniciatívu domáci. Zverenci trénerskej dvojice Anton Šoltis - Jozef Majoroš sa v treťom kole predstavia opäť na pôde súpera, konkrétne v sobotu 5. augusta v Podbrezovej. Doma ich v ligovom zápase po prvýkrát v roku 2017 uvidíme až vo štvrtom kole, keď v sobotu 12. augusta o 18.30 hod. pokrstia svoj nový vyhrievaný trávnik vo východoslovenskom derby s Prešovom. Tento zápas odvysiela v priamom prenose aj verejnoprávna RTVS.

Pod Zoborom sa hral v úvodných minútach opatrný futbal. Obaja aktéri na ihrisku sa skôr snažili prehusťovať svoju obranu a čakať na chyby súpera. Viac mali loptu na svojich kopačkách Michalovčania, ktorí hrozili hlavne po dlhých autoch Milana Šimčáka. Postupom sa začali osmeľovať aj domáci. Tí v jedenástej minúte pohrozili ďalekonosnou strelou Tomáša Kóňu. O štyri minúty neskôr prišiel nadýchaný center Božoka z ľavej strany, Igor Žofčák hlavou mieril ale iba do náručia Lukáša Hroša, na druhej strane zase Sviarčinskij v poslednej chvíli hasil pred unikajúcim Balajom. V 21. minúte sa Róbert Valenta predral cez Milana Šimčáka, v dobrej pozícii mieril iba nad michalovskú bránu. O niekoľko sekúnd neskôr mohli udrieť Michalovčania, Lukáš Hroššo si ale najskôr poradil so strelou Božoka a následne aj s hlavičkou Žofčáka. Krátko po uplynutí pol hodiny urobili Michalovčania v rozohrávke chybu, domáci ale prečíslenie nepretavili v úvodný gól, keď strela Fábryho išla mimo troch žrdí. Tri minúty pred koncom prvého polčasu podnikli rýchlo kontru aj Michalovčania, Božok však v ideálnej pozícii nemieril presne.

Aktívnejšie druhé dejstvo začali domáci. Najskôr si obrana Michalovčanov poradila s centrom Kóňu, následne nepresne mieril striedajúci Kotrík, no a s Ivančíkovou koncovkou si poradil brankár Bieszczad. V ďalších minútach tempo hry upadlo. Obaja si opäť strážili obranný priestor čakajúc na chybu súpera. Keďže tie neprichádzali, hra sa odvíjala prevažne mimo oboch šestnástok. V 63. minúte musel po nebezpečnom rohovom kope Božoka zasahovať Hroššo. Záverečná štvrťhodina zápasu patrila Zemplínčanom, ktorí zatlačili nováčika, ale takisto si žiadnu tutovku nevypracovali. Do hlavičkového zakončenia sa síce dvakrát dostal Kushta, ale v oboch prípadoch išla lopta vysoko nad, a tak sa súperi rozišli zmierlivo po bezgólovej remíze.

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 0:0
Rozhodovali:
Pavlík - Somoláni, Rozsbeck.
Divákov:
2870.
FC:
Hroššo - Niba, Križan, Kuník, Chovanec - Fábry (46. Kotrík), Kóňa, Šimončič, Ivančík (66. Lola)- Balaj, Valenta (81. Abrahám).
MFK ZEMPLÍN:
Bieszczad - Sviarčinskij, Kavka, Šosták, Šimčák - Carillo (76. Koscelník), Grič - Žofčák, Danko (81. Turik), Božok – Bragin (73. Kushta).

Hlasy trénerov:

Ivan Galád, tréner Nitry: „Pozitívnu emóciu na štadión medzi tých ľudí, ktorým znovu ďakujem v mene hráčov, že prišli, by bol priniesol gól z našej strany, ktorého sme sa ale nedočkali. Myslím si, že remíza bola spravodlivá. Zápas nám ukázal, že my nič nemôžeme predbehnúť. Máme štyri body z dvoch zápasov, čo je slušné. Budeme sa snažiť v ďalších zápasoch, aby to bolo lepšie. Do budúcna chceme priniesť pozitívnu emóciu v podobe gólu. Zápas sa niesol v duchu fair-play a ďakujem súperovi, že predviedol pekný futbal. Z našej strany to mohlo byť ešte o trochu kvalitnejšie.“

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: „Dnes sme videli najmä prvý polčas z oboch strán veľmi kvalitný zápas. Obe mužstvá hrali útočne. My sme mali možno čistejšie šance, ale Hroššo nám to chytil. Druhý polčas tempo hry upadlo. Snažili sme sa vyhrať, ale gól sme nedali. S bodom sme spokojní.“



Uverejnené: 29.07.2017 20:53:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.