files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ženu prepadli priamo na chodníku...

Uplynulý týždeň priniesol v Zemplíne viacero zaujímavých situácií, ktoré museli policajné zložky SR riešiť. Od nehôd, nelegálnych migrantov, ublíženia na zdraví, až po marenie úradného výkonu. K nepríjemnej situácii došlo v Michalovciach, kde prepadli 44-ročnú ženu priamo na chodníku. Polícia však muža chytila krátko po čine.

 
Dopravná nehoda s následkom smrti

V nedeľu (20.06.2010) o 13,20 hod. došlo v obci Kapušianské Kľačany (okr. Michalovce) k dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom zn. VAZ 2101, ktoré viedol 18-ročný vodič z Kapušianských Kľačian  a 33-ročným chodcom z tej istej obce. Vodičovi pri prechádzaní ľavotočivej zákruty náhle vbehol do jazdnej dráhy chodec a následne došlo k zrážke. Chodec pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým na druhý deň v nemocnici podľahol. U vodiča alkohol zistený nebol.

Nelegálni migranti

V dňoch 18. a 19. júna 2010 bolo na slovensko-ukrajinskej štátnej hranici zadržaných 12 cudzincov, ktorí neoprávnene prekročili štátnu hranicu z Ukrajiny do SR.
Policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (ďalej OHK PZ) Petrovce zadržali jedného štátneho príslušníka Moldavska a jedného štátneho príslušníka Bieloruska. Obaja muži prejavili úmysel požiadať na území SR o azyl a boli odovzdaní príslušníkom Oddelenia azylu Policajného zboru v Humennom.

Policajti OHK PZ Ubľa zadržali v lesnom poraste v katastrálnom území obce Ubľa sedem štátnych príslušníkov Afganistanu a troch štátnych príslušníkov Moldavska. Osoby boli po stotožnení miesta prekročenia štátnej hranice v rámci readmisnej dohody vrátené na územie Ukrajiny.


Vypátranie páchateľov krádeží v okrese Michalovce

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 20-ročného Milana D. a 21-ročného Václava P. (obaja z Michaloviec), ktorí sa 2.6.2010 v čase okolo 22,00 hod. vlámali do cukrárne  na Ulici prof. Hlaváča  v Michalovciach, odkiaľ odcudzili alkoholické nápoje, nealko nápoje, rôzne cukrovinky a hotovosť 8.27 €. Michalovskej spoločnosti vznikla škoda  1.761,- €. Títo páchatelia sa dňa 15. 6. 2010 po polnoci vlámali do predajne drogérie na Sobraneckej ulici v Michalovciach, odkiaľ ukradli rôzne cukrovinky, drogistický tovar, CD nosiče a iný tovar. Michalovskej spoločnosti vznikla škoda takmer 443,- €. Obvinený 20-ročný Milan D. z Michaloviec dňa 12. 6. 2010 okolo 22,45 hod. na Hollého ulici v Michalovciach bez použitia násilia strhol retiazku zo žltého kovu s príveskom  z krku 64-ročnej Michalovčanke. Mladík už čelí obvineniu z prečinu krádeže.

Michalovskí policajti a policajti OO PZ Strážske objasnili prečin krádeže, ktorého sa dopustili 34-ročná Vlasta z Nacinej Vsi a 16-ročný Ľubomír z tej istej obce, ktorí sa dňa 7.6.2010 vo večerných hodinách vlámali do neobývaného rodinného domu v obci Naciná Ves, odkiaľ odcudzili kladkostroj zv. hupcuk, kufrík s gola kľúčmi, tri elektrické vŕtačky, 30 m el. kábla od miešačky a iné veci. Majiteľovi vznikla škoda 1.992,-€. Obaja boli z prečinu krádeže obvinení.

Obvineniu z krádeže čelí aj 20-ročný Radoslav M. z Michaloviec, ktorý vo februári 2010 v čase okolo 21,00 hod. na autobusovej zastávke v obci Trnava pri Laborci bez použitia násilia zobral z ruky 15-ročnému chlapcovi z uvedenej obce mobilný telefón a z miesta ušiel. Chlapcovi spôsobil škodu 100,- €.

Ublíženie na zdraví-obvinenie

Michalovskí policajti v spolupráci s príslušníkmi Obvodného oddelenia PZ Vinné Zemplínska šírava vypátrali a následne z prečinu ublíženia na zdraví obvinili 17-ročného Pavla z Priekopy, ktorý  dňa 12.6.2010 v čase okolo 01.30 hod. nad reštauráciou  na Zemplínskej šírave (okr. Michalovce) fyzicky napadol 20-ročného mladíka z michalovského okresu. Poškodenému spôsobil zranenie  s predbežnou dobou liečenia 4 až6 týždňov.

Obvinenie z krádeže

Policajti Obvodného oddelenia PZ Trhovište z prečinu krádeže obvinili 7 osôb z michalovského okresu, a to 23-ročného Erika z Veľkých Kapušian, 23-ročného Jozefa z Malčíc, 44-ročného Miloša z Malčíc, 20-ročného Jakuba z Malčíc, 22-ročného Róberta z Malčíc, 21-ročného Ladislava z Pavloviec nad Uhom a 30-ročného Milana z Malčíc, ktorí v novembri 2009 za použitia pravého kľúča ukradli z trezoru ubytovne železničnej stanice v obci České Velenice (Česká Republika) 9.960,-Kč  (ku škode 40-ročného Jihlavčana).

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 38-ročného Mariána L. z Michaloviec, ktorý včera (23.6.2010) okolo 10,00 hod. ukradol 33-ročnej Michalovčanke v reštaurácii na Okružnej ulici v Michalovciach voľne položenú peňaženku s finančnou hotovosťou 460,-€ a osobnými dokladmi. Hrozí mu až dvojročné väzenie.

Marenie výkonu úradného rozhodnutia

Trebišovskí dopravní policajti z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili 27-ročného Štefana z Veľkého Kamenca, ktorý v nedeľu (20.6.2010) o 00,20 hod. na Hlavnej ulici v obci Malý Kamenec (okr. Trebišov) viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda v stave vylučujúcom spôsobilosť, zišiel s vozidlom mimo vozovku a následne narazil do stromu. Pri nehode vodič utrpel ťažké zranenie s dobou liečenia nad 42 dní. U vodiča bolo zistené požitie alkoholu v hodnote 0,90 mg/l alkoholu v dychu. Na vozidle vznikla škoda cca 500,-€. Následne bolo zistené, že vodič viedol vozidlo aj napriek zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkého druhu.  Za tento skutok mu hrozí až dvojročné väzenie.

Krádeže  vlámaním

V noci zo stredy na štvrtok sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia, ktoré bolo odstavené na parkovisku na Okružnej ulici v Strážskom. Páchateľ z vozidla ukradol autorádio a z batožinového priestoru ukradol rezervné koleso a zdvihák. Majiteľovi vznikla škoda viac ako 428,-€.

Prepad ženy

Minulý piatok okolo desiatej hodine večer prepadol neznámy muž na Krymskej ulici v Michalovciach nič netušiacu ženu. 44-ročnú Michalovčanku muž prepadol na chodníku a následne olúpil. Došlo k fyzickému útoku, pri ktorom sa mu podarilo zobrať žene kabelku v finančnou hotovosťou a osobnými dokladmi. Našťastie sa jej nič vážne nestalo, utrpela iba ľahšie zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Ako informovala zástupkyňa košickej krajskej policajnej hovorkyne Jana Mesarová, tak polícia muža chytila krátko po čine. Zistilo sa, že ide o 20-ročného Milana z Michaloviec. Ten skončil v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ ho obvinil  zo zločinu lúpeže a tým mladíkovi hrozí tri až osem rokov väzenia.

Obeť povodní?

Telo muža, ktorý zmizol v prvej vlne povodní podľa všetkého našiel 23-ročný obyvateľ z Tušíc, keď obhliadal brehy Ondavy. Tento pohľad samu naskytol pod hrádzou rieky, ktorá už od záplav značne poklesla.

Zástupkyňa košickej policajnej hovorkyne Jana Mésarová uviedla, že telo našli v sobotu okolo poludnia: "Muž bol do pol pása nahý, na sebe mal iba maskáčové nohavice a na pravej nohe jednu čiernu topánku." Vyjadrila sa aj, že lekár nezistil vonkajšie poranenia, k presnej príčine smrti sa nevedel vyjadriť, a preto nariadil súdno-lekársku pitvu.

K vyslobodeniu tela bili privolaní michalovský hasiči, ktorým  prácu sťažoval hlavne terén, ktorý bol v miestach, kde telo ležalo strmý a bahnitý. Telo bolo uväznené asi 5 metrov od súčasného toku rieky, takže telo uväznil najprv peň stromu, ktorý ho privalil a následne ho zaliala voda. Ďalším problém bol stav tela. Po tom, ako ležal vo vode takmer 5 týždňov bolo telo v značnom štádiu rozkladu, a tak hasiči mali čo robiť. Museli s ním manipulovať veľmi opatrne.

Podľa obyvateľov ide o miesto na Ondave, ktoré je obľúbené pre rybárov, no kôli povodniam tu už dlhšiu dobu nikto nebol, a tak nemal telo kto nájsť.  Ako tvrdia, tak môže ísť o telo obete povodní. Podľa Mésarovej polícia preveruje, či utopený nie je 5 týždňov nezvestný 46-ročný Hermanovčan, ktorý zmizol 15. mája: "Oblečenie tomu nasvedčuje. Totožnosť potvrdí alebo vylúči až skúška DNA."

Povodňová situácia – dôležité informácie

V súvislosti s povodňovou situáciou v Slovenskej republike, si Vás dovoľujeme dať do pozornosti informáciu o zriadení nepretržitej telefonickej linky, na ktorej sú pripravení odborníci odpovedať občanom na otázky týkajúce sa základných hygienických požiadaviek na ochranu zdravia po záplavách. Telefónne číslo 0907 727 929. V prípade znehodnotenia zdrojov pitnej vody zabezpečujú RÚVZ v Slovenskej republike bezplatné vyšetrenie vzoriek pitnej vody z individuálnych zdrojov v oblastiach, kde nie je verejný vodovod.
                      
        Veronika Kmecová



Uverejnené: 30.06.2010 08:09:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.