files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania naďalej bez streleného gólu

Ani v treťom ligovom zápase nerozvlnili sieť súperovej brány. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v treťom kole Fortuna ligy na pôde Podbrezovej 0:1 a s jediným bodom im momentálne patrí desiata priečka v tabuľke. Michalovčania sú navyše jediným tímom v súťaži, ktorý ešte neskóroval.

Prvopolčasové sklamanie

Zemplínčania na Horehroní príliš neoslnili. Hlavne v prvom polčase vyprodukovali viacero chýb, po ktorých si domáci „železiari“ vypracovávali šance. „Prvé dejstvo nám nevyšlo podľa predstáv. Veľmi zložito sme riešili zakladanie útokov a ľahkými chybami sme súperovi núkali možnosti. Neboli to nejaké veľké šance, no treba povedať, že sa tlačili do koncovky. Nejako sme to ustáli, naša ofenzíva ale určite v poriadku nebola. Vo finálnej fáze nám chýbala ľahkosť,“ podotkol na margo prvého polčasu tréner MFK Zemplín Anton Šoltis. Hra jeho zverencov sa v druhom dejstve zmenila, no paradoxne, krátko po uplynutí hodiny hry prišiel rozhodujúci moment zápasu, keď sa krásnou strelou presadil Lazar Djordevič. „Po jedinej chybe v defenzíve sme inkasovali. V druhom polčase sa naša hra síce zlepšila, v ofenzíve to ale stále dobré nebolo. Opäť nám chýbala ľahkosť a práve to musíme do ďalších zápasov zlepšiť. Zápas bol v poli vyrovnaný, rozhodla finálna fáza, v ktorej bol súper lepší,“ dodáva ešte k zápasu na Horehroní michalovský lodivod.

Problémom ofenzíva

Michalovčania tak majú za sebou tretí duel na ihrisku súpera. V Trnave a Podbrezovej prehrali 0:1, v Nitre zase remizovali 0:0. „Myslím si, že tých bodov mohlo byť viac. Aj teraz v Podbrezovej sme mohli získať aspoň bod, navyše, podľa mňa sme mohli vyhrať aj v Nitre. Mať na svojom konte o tieto tri body viac, spokojnosť by bola väčšia. Jeden získaný bod berieme ako realitu. Verím, že keď začneme hrať doma, tak na naše konto začnú pribúdať aj body,“ uviedol Anton Šoltis. Keď si detailne pozrieme všetky tri zápasy, ihneď zistíme, kde je momentálne najväčšia slabina Zemplínčanov. Tí inkasovali iba dva góly, no nedali ani jeden... „Naša defenzíva sa oproti jari zlepšila, no stále máme problém v útoku. V ofenzíve potrebujeme viac sebavedomia. Potrebujeme, aby sa chlapci chytili. V každom jednom zápase, tak v Trnave, v Nitre, ako aj v Podbrezovej, sme mali možnosti na strelenie gólu, tie sme ale nevyužili. Zlyhávame vo finálnej fáze, kde nám utekajú zápasy. Verím, že to v ďalších zápasoch zlomíme a už najbližšie zápasy strelíme prvé góly,“ konštatuje michalovský lodivod.

Po deviatich mesiacoch konečne doma

Michalovskí futbalisti sa konečne vracajú na svoj štadión. Naposledy sa na ňom predstavili v ligovom zápase 19. novembra (prehra 1:3 s Podbrezovou), odvtedy michalovský divák márne čaká na ligový duel. Dočká sa ho v sobotu 12. augusta, kedy už na novom vyhrievanom trávniku privítajú Zemplínčania o 18.30 hod. vo východoslovenskom derby Tatran Prešov. „Na tento duel sa už všetci tešíme. Hrá sa navyše derby, lepšie to teda asi „vypáliť“ nemohlo. Verme, že príde veľa ľudí, ktorí nás budú hnať za víťazstvom,“ uviedol Anton Šoltis, ktorý ale ešte na sobotu nemyslí. V stredu totiž na jeho zverencov čaká súboj druhého kola Slovnaft Cupu, v ktorom nastúpia na ihrisku piatoligového Bacúcha. „Verím, že konečne prelomíme streleckú smolu a nejaké góly strelíme. Čo sa týka súpera, veľa informácii o ňom zatiaľ nemám. Hráme u piatoligistu, cieľom je teda postup ďalej. Uvidíme, možno nejakí hráči dostanú voľno,“ dodáva na záver michalovský lodivod.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.08.2017 18:10:29 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.