files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín prelomil gólové suchoty, v Trenčíne vyhral 2:1

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce po prvýkrát v sezóne zabodovali naplno. V piatom kole Fortuna ligy totiž zvíťazili na pôde FK AS Trenčín 2:1. Po bezgólovom prvom polčase sa dvakrát gólovo presadil Martin Koscelník, ktorý tak zaznamenal prvé tohtosezónne góly "žlto-modrých". Na jeho presné zásahy už stihol odpovedať iba Hilary Gong. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa najbližšie predstavia na domácom trávniku, keď v sobotu 26. augusta o 19.00 hod. privítajú Zlaté Moravce.

Tréner Anton Šoltis urobil pred zápasom pod hradom Matúša Čáka niekoľko zmien v zostave. V bráne dostal prvýkrát v sezóne šancu Matúš Kira, na ľavej strane obrany nastúpil Božok, ktorý si vymenil pozíciu s Milanom Šimčákom, v strede zálohy nastúpil Martin Bednár, na hrote sa zase po prvýkrát predstavila nová posila, chorvátsky útočník Tim Matič. V prvom polčase mali viac z hry domáci, ktorí si vypracovali niekoľko dobrých gólových šancí. Buď boli ale nepresní, alebo dobre zasiahol Matúš Kira. V ôsmej minúte hlavičkoval vedľa Mance, v 32. minúte zase nepresne mieril Jakub Paur. Tri minúty pred koncom prvého dejstva sa zrodila najväčšia šanca domácich. Mance vystrelil spoza šestnástky, jeho strelu Kira vyrazil, k odrazenej lopte sa dostal Jakub Paur, Kira ale skvele vykopol loptu na rohový kop. O minútu neskôr mohli domáci skórovať opäť, keď Kira podbehol rohový kop, El Mahdioui ale netrafil prázdnu bránu.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry nemenil. Trenčania naďalej búšili do pevných michalovských hradieb. V šesťdesiatej minúte prenikol do šestnástky Hilary Gong, ktorého prihrávku michalovská obrana odvrátila pred pokutové územie, následná strela El Mahdiouio skončila na Kirovej žrdi. O päť minút neskôr zahrmelo nečakane na druhej strane. Po rýchlej kontre odcentroval z ľavej strany Milan Šimčák a Martin Koscelník konečne odklial gólové suchoty Michalovčanov – 0:1. To nebolo z ich strany všetko. O päť minút neskôr totiž Igor Žofčák poslal loptu do pokutového územia a po chybe Šemrinca pridal Martin Koscelník svoj druhý gól v zápase 0:2. Skazu Trenčanov mohol dokonať Igor Žofčák, ktorý v 73. minúte mieril z priameho kopu do brvna. O tri minúty neskôr domáci zaznamenali kontaktný gól, keď Hilary Gong síce na prvýkrát Kiru neprekonal, no z dorážky už dokázal dostať loptu do siete. Trenčania naďalej tlačili, no keď sa neujala šanca Jangu a Kleščíková hlavička skončila na žrdi, pod hradom Matúša Čáka sa zrodilo obrovské prekvapenie na úkor domácich.     

FK AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:0)
Góly: 76. Gong - 65. a 70. Koscelník.
Žlté karty: 73. Šulek - 46. Grič, 84. M. Bednár.
Rozhodovali: K. Horváth - Ferenc, P. Bednár.
Divákov:
FK AS: Šemrinec - Skovajsa, Šulek, Šalata, Kleščík - El Mahdioui - Zubairu, Paur (71. Janga) - Kvocera (46. Beridze), Antonio Mance (71. Čatakovič), H. Gong
MFK ZEMPLÍN: Kira - Sviarčinskij, Kavka, Carillo, Božok - M. Bednár, Grič - Koscelník (90.+ Turík), Žofčák, Šimčák (90. + P. Kolesár) - Matič (79. Bragin).



Uverejnené: 19.08.2017 20:59:26 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.