files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla Ingema v príprave zatiaľ iba s prehrami

Už tretí týždeň sa v azyle vranovskej STD arény pripravujú na novú sezónu hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka zatiaľ v príprave odohrali tri zápasy, v ktorých zaznamenali tesné prehry. Najskôr utrpeli porážku na ľade poľského Noweho Targu (0:1), potom prehrali aj u víťaza MOL ligy Miškolci 3:4 po samostatných nájazdoch, no a tento týždeň prehrali aj u nováčika slovenskej Tipsportligy v Detve 1:4.

Najväčším problémom Dukly sa zdá zatiaľ ofenzíva. Michalovčania totiž dávajú málo gólov. „A to aj napriek tomu, že si šancí vypracujeme viac ako dosť...“, podotýka tréner Miroslav Ihnačák, ktorého síce prehry mrzia, ale... „Hrali sme všetko so silnými súpermi. Nowy Targ vlani obsadil v poľskej lige tretie miesto a po posilnení bude opäť ašpirantom na dobré umiestnenie. Miškolc má takisto najvyššie ambície a Detva skladá káder na extraligu. Prehry beriem ako realitu. Je to však zatiaľ iba príprava,“ pokračuje Miroslav Ihnačák, ktorý bol sčasti spokojný aj so zápasom pod Poľanou. „Hrali sme iba so šestnástimi hráčmi. Fedorka trápi operované rameno, v poriadku nie je ani Brezniak. Nebolo to z našej strany najhoršie. Podobne ako súper sme si šance vypracovali aj my. Chýba nám ale zakončovateľ. Síce sme v zápase vyrovnali na 1:1, no potom sme dvakrát inkasovali, čo rozhodlo. Musím ale povedať, že súper hral veľmi dobre.“

Úzky káder potrebuje doplniť

Michalovskí hokejisti pokračujú v sérii prípravných duelov aj nasledujúci týždeň. Opäť sa predstavia na ľade súperov a to dokonca tých, s ktorými budú mať dočinenia aj v lige. V utorok odohrajú duel v Spišskej Novej Vsi a v piatok na ľade ďalšieho prvoligistu Prešova. „Sme asi v rovnakej pozícii ako oni. Aj v Spišskej Novej Vsi a Prešove momentálne budujú kádre na nastávajúcu sezónu. Musíme k zápasom pristúpiť čo najlepšie, tentoraz by sme už chceli urobiť aj nejaké výsledky, pretože vždy iba prehrávať nie je najlepšie,“ uviedol Miroslav Ihnačák, ktorý momentálne pracuje na vystužení kádra. „Všetci dobre vieme, kde nás tlačí topánka. Je to ofenzíva, kde potrebujeme doplniť minimálne troma hráčmi. Čakáme ako sa to vyvinie v extraligových tímoch, ktoré teraz budú vyradzovať hráčov,“ dodáva k zloženiu kádra Miroslav Ihnačák. Ten momentálne naďalej skúša francúzskeho obrancu Nicolasa Favarina a útočníka Jakuba Lesňaka, ktorý naposledy pôsobil v Spišskej Novej Vsi. Na druhej strane, český útočník Ivan Duráč sa už s Duklou nepripravuje.

Začínajú so slovenskou osemnástkou

Naša druhá najvyššia hokejová súťaž po odchode Detvy do Tipsport ligy a príchode nového klubu HC Nové Zámky B pozná svoje nové vyžrebovanie. Aj v sezóne 2017/18 sa do 1. ligy napokon zapojí reprezentácia do 20 rokov, ktorá odohrá po jednom zápase na ľade každého prvoligistu. A začne už v piatok 8. septembra vo Vranove nad Topľou práve proti Michalovčanom. Tí teda odštartujú sezónu najskôr zo všetkých prvoligistov. Zmenami prešlo aj vyžrebovanie. Zatiaľ poznáme aktérov prvého kola. „Vojaci“ najskôr mali začínať v stredu 13. septembra v Spišskej Novej Vsi, no podľa nového vyžrebovania začnú v Topoľčanoch.

Vyžrebovanie 1. kola Budiš I. hokejovej ligy
Streda 13. september
HK Spišská Nová Ves - HC Nové Zámky B
HC Osmos Bratislava - HK´95 Považská Bystrica
HK Skalica - HC Prešov Penguins
HC Topoľčany - HK Dukla Ingema Michalovce
MHK Dubnica nad Váhom - HK Gladiators Trnava

Peter Brendza



Uverejnené: 20.08.2017 11:53:25 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.