files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najlepšie umiestnenie Topolian v III. lige

Topoľany majú za sebou už štvorročné účinkovanie v III. futbalovej lige Východ. V nedávno skončenom ročníku však dosiahli najlepšie výsledky. V konečnej tabuľke im patrí 6. miesto, keď ani na sekundu neboli zainteresované do boja o záchranu. Na jeseň nazbierali toľko bodov (33), že ak by aj na jar nezískali ani bod, beztak by nevypadli (zostupujúce Sobrance mali totiž po poslednom kole 32 bodov).


Slabšia jar

Na jar to však už v podaní topolianskeho mužstva nebola žiadna sláva. Na jeho konto pribudlo len desať bodov. Nehovoriac o tom, že na domácom trávniku utrpelo až päť prehier. „V odvetnej časti súťaže sme už nemali taký kvalitný káder ako v prvej polovici sezóny. Zákonite sa to premietlo aj do výsledkov,“ zhodnotil prezident klubu Jozef Horňák. Skrátka, jarné posily - Dimitrijevič, Souare Tidiane či Praščák neodkázali adekvátne nahradiť Bajzu, Gericha a Grendela, ktorí z mužstva počas zimy odišli. 

Prekvapujúce prehry

Rozporuplné reakcie vyvolali najmä domáce jarné prehry topolianskeho celku s Barcou a Veľkým Šarišom. Tieto tímy totiž tuho bojovali o zachovanie treťoligovej príslušnosti. „V súbojoch s nami boli tieto mužstvá jednoducho lepšie. Preto zvíťazili,“ stručne okomentoval prekvapujúce výsledky J. Horňák. Okrem toho, na vlastnom trávniku Topoľany viditeľne nestačili na bardejovského lídra. Naprázdno vyšli aj v súboji proti košickej Lokomotíve. Tento zápas prišiel na rad šesť kôl pred koncom súťažného ročníka. Práve po jeho skončení sa v klube udiali výraznejšie zmeny.

Zmeny v klube

Po výmene názorov s J. Horňákom opustili kolektív tréneri Tomovčík a Belán. Odišli v tichosti. Futbalová verejnosť sa o tomto ich kroku dozvedela až pár dní po ich odchode. „Skritizoval som hru mužstva v stretnutí s Lokomotívou. Tréneri neuniesli moje výhrady, a porúčali sa preč. Škoda, pokojne mohli zostať ďalej,“ vrátil sa k inkriminovanému momentu. Nahradili ich kormidelníci z topolianskych zdrojov - Marek Eštok a Rudolf Feňuš. Káder zároveň opustili legionári. Podávali nevýrazné výkony a sužovali ich zranenia. „Noví tréneri dali väčší priestor našim vlastným odchovancom. V tomto trende budeme pokračovať aj v ďalšej sezóne,“ priblížil klubovú filozofiu. 

Perfektná jeseň

Vráťme sa však k ešte veľmi úspešnej jeseni. Diváci si v lete išli oči vyočiť, keď videli v topolianskych dresoch M. Tótha, Bubenka, Gericha, Bajzu, Grendela, Bačíka, Capíka, ale aj iných hráčov. Tím tvorený týmito kvalitnými posilami dosahoval vynikajúce výsledky. Naplno bodoval nielen doma, ale aj vonku. „Mali sme fakt výborných futbalistov. Na naše domáce zápasy chodilo okolo 400 divákov,“ zaspomínal si. Topolianske ťaženie vyústilo do skvelého jesenného umiestnenia. Celok z michalovskej mestskej časti obsadil 2.pozíciu len s dvojbodovou stratou na vedúci Bardejov.  

Ďalšie plány


Zo zašlej slávy sa však dlhšie žiť nedá. Uvedomujú si to aj v Topoľanoch. Preto nás zaujímalo, ako bude vyzerať budúcnosť tohto mužstva. „Aj naďalej budeme účinkovať v III. lige. Uvidíme, či nám Jaroslav Bovan, zástupca partnerskej organizácie Media group zabezpečí nejakých hráčov. V každom prípade, nespoliehame sa iba na neho. Aj my pracujeme na príchodoch posíl. Konkrétnejší však zatiaľ nebudem,“ uviedol. Navyše, Topoľany majú na hosťovaní niekoľkých hráčov. Podľa všetkého sa vrátia do svojho materského klubu. „Chceli by sme hrať o stred tabuľky,“ vyslovil želanie prezident klubu Ing. Jozef Horňák.
                                                               (jč)

 



Uverejnené: 02.07.2010 10:48:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.