files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejové kluby v azyle zrejme až do konca roka, dostali finančnú kompenzáciu

Michalovské mestské zastupiteľstvo na svojom stredajšom rokovaní schválilo finančnú kompenzáciu pre hokejové kluby HK Dukla Michalovce a HK Mládež Michalovce, ktoré momentálne kvôli rekonštrukcii zimného štadióna musia trénovať a hrávať v azyle vranovskej STD arény. Spolu s nimi dostali finančnú dotáciu aj Iuventa Michalovce, ktorá mala zvýšené náklady spojené s majstrovstvami Európy hráčok do 17 rokov a takisto aj futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí zase kvôli rekonštrukcii svojho trávnika „kočovali“ celú jarnú časť lanskej sezóny.

Ako vysvetlil primátor mesta Viliam Zahorčák, kluby si finančnú kompenzáciu zaslúžia, pretože nie ich vinou mali či majú zvýšené finančné náklady. „Je to príspevok na zmiernenie problémov, do ktorých sa kluby nie svojou vinou dostali,“ podotkol Zahorčák, podľa ktorého slov zrejme hokejové kluby HK Mládež a HK Dukla Ingema strávia v azyle vo Vranove nad Topľou aj ďalšie mesiace kalendárneho roka 2017. „Predpokladám, že celý polrok, teda až do konca roka 2017, budú musieť trénovať a hrať vo Vranove nad Topľou.“

Navýšený úver na zimný štadión

Okrem dotácie pre športové kluby sa na stredajšom mestskom zastupiteľstve preberala aj téma zimného štadióna. Na ten, ako je známe, mesto dostalo dotáciu milión eur od Úradu vlády. Tá ale na rekonštrukciu, či dostavbu zimného štadióna nestačí a mesto chce zvyšné finančné prostriedky nájsť v podobe úveru. Júnové mestské zastupiteľstvo schválilo úver v hodnote 850 000 eur, ktorý ale zrejme stačiť nebude a stredajšie zastupiteľstvo ho navýšilo o ďalších 300 000 eur. „Dôvodom navýšenia úveru je to, že doteraz čakáme na finančnú dotáciu v takejto výške od ministerstva školstva. Peniaze zatiaľ na účte nemáme a keďže práve stredajšie zastupiteľstvo bola posledná možnosť urobiť opatrenie pre prípad, žeby tieto peniaze neprišli, rozhodli sme sa navýšiť úver, ktorý sme mali schválený už v júni,“ uviedol primátor Viliam Zahorčák. Ten nevylúčil, že spomenuté peniaze od ministerstva školstva prídu. „V tomto prípade ich použijeme na dostavbu tých častí zimného štadióna, na ktoré boli pôvodne rátané peniaze z rozpočtu mesta a tie vlastné peniaze by sme zase použili na iné aktivity v meste. Nemohli sme ďalej čakať a dostať sa tým do problémov. Čo sa týka rekonštrukcie zimného štadióna, mesto po schválení tohto úveru má tie finančné prostriedky, ktoré potrebuje ku jeho dokončeniu,“ dodáva na záver Viliam Zahorčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.08.2017 15:18:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.