files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obrovský úspech mladých atlétov

V minulých dňoch sa v Banskej Bystrici uskutočnili majstrovstvá Slovenska  v atletike starších žiakov. Mesto Michalovce ako už v podstate každý rok reprezentovali  športovci zo ZŠ na Ulici Komenského č. 1. Títo mladí atléti dosiahli na majstrovstvách výrazný  úspech, keď priniesli domov 6 medailí a navyše chlapci sa stali  v súťaži družstiev majstrami  Slovenska. 

Vynikajúci výsledok talentovanej mládeže

 
Na  tieto  majstrovstvá  sa  žiaci  a  žiačky  michalovskej  ZŠ  Komenského  kvalifikovali  ako  víťazi  krajských  majstrovstiev.  „Na  majstrovstvách  Slovenska  sa  zúčastnili  iba  víťazi  krajských  kôl  družstiev,  takže  je  to  postupová  súťaž.  Spolu  sa  tam  zúčastnilo  8  škôl,  čiže  z  každého  kraja  jedna  s  desaťčlennými  družstvami,  tak  medzi  chlapcami  ako  aj  dievčatami,“  popísal  nám  pravidlá  tejto  súťaže  tréner  michalovských  nádejí  ako  aj  riaditeľ  dotyčnej  základnej  školy  Mgr. Severín  Činčár.  Na  samotných  majstrovstvách  Slovenska  sa  mladí  atléti  Michaloviec  vôbec  nestratili.  Dosiahli  výrazný  úspech,  keď  domov  priviezli  6  medailí.

Chlapci príjemne prekvapili


O päť z celkovo šiestich medailí sa pričinili chlapci. Tí sa dokonca stali po spočítaní  všetkých bodov celkovými majstrami Slovenska v súťaži družstiev. Týmto úspechom mladí  atléti doslova vyrazili dych aj svojim trénerom „Bol to súper výsledok,“ podotkol  S. Činčár.  O dve medaily v súťaži jednotlivcov sa pričinil Roman Olejník, ktorý obsadil 3. miesto  v behu na 60m a 2. miesto v behu na 300 metrov. Takisto bol ťahúňom družstva aj v štafete,  ktorá získala zlatú medailu. „Ide o výnimočný talent, o ktorom budeme isto ešte počuť,“  povedal na margo svojej nádeje S. Činčár. Je potrebné dodať, že tento talent michalovskej  atletiky bude od budúceho školského roku študovať na športovom gymnáziu v Banskej Bystrici, kde bude zaradený do olympijského centra nádejí. Ďalšiu medailu pridal v skoku do  diaľky Michal Kurcík.

Dievčatá prísľubom do budúcnosti


Takisto za svojimi výkonmi nezaostali ani dievčatá danej školy. Síce dosiahli iba  jednu striebornú medailu v štafete a v  konečnej súťaži družstiev obsadili posledné  8.  miesto,  ale trénera S. Činčára prekvapili niečím iným :„My sme na tieto majstrovstvá posielali  veľmi mladé družstvo dievčat hlavne šiestačky a siedmačky, ktoré mali zbierať  skúsenosti. S ich výsledkami vládne takisto spokojnosť.“ Aj kvôli týmto slovám sa zdá, že  o budúcnosť michalovskej atletiky je postarané.

Výsledky družstiev
Žiačky ZŠ
1. miesto ZŠ Záhorácka, Malacky 1019 bodov
2. miesto ŠG Banská Bystrica 940 bodov
3. miesto ZŠ Šmeralova, Prešov 901 bodov
4. miesto ŠG Nitra 897 bodov
5. miesto ZŠ Školská, Považská Bystrica 892 bodov
6. miesto ZŠ s MŠ Oravská Polhora 875 bodov
7. miesto ZŠ SNP, Galanta 808 bodov
8. miesto ZŠ Komenského, Michalovce 778 bodov

 

Žiaci ZŠ
1. miesto ZŠ Komenského, Michalovce 979 bodov
2. miesto ŠG Trenčín 874 bodov
3. miesto ZŠ Nižná brána, Kežmarok 864 bodov
4. miesto ZŠ Pionierska 2, Brezno 856 bodov
5. miesto ZŠ SNP, Galanta 846 bodov
6. miesto ZŠ s MŠ Oravská Polhora 822 bodov
7. miesto ZŠ Záhorácka, Malacky 815 bodov
8. miesto ZŠ Mládeže, Nitra 754 bodov
                                                                                                             (PB)



Uverejnené: 05.07.2010 22:10:49 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.