files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Premiérového strelca teší víťazstvo, Ihnačák hromžil na rozhodcov

Síce sa potrápili, no začali víťazstvom. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili vo vloženom stretnutí St. Nicolaus I. ligy nad slovenskou dvadsiatkou 5:4 po predĺžení a na rozdiel od minulej sezóny sezónu odštartovali víťazne. To ich ale muselo bolieť, keďže sa na dva body poriadne natrápili. V zápase zvratov nakoniec rozhodli aj ich skúsenosti.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša bojujúci o miesto na majstrovstvá sveta ukázali, že v lige nebudú iba fackovacím panákom. „Myslím si, že bez bodu súťaž určite neskončia. Keď budú hrať bojovne tak ako proti nám, majú šancu hrať vyrovnanú partiu s každým v lige,“ zložil tréner Dukla Ingema Miroslav Ihnačák poklona prvému súperovi v súťaži. Michalovčania v zápase zvratov najskôr prehrávali 0:1, potom viedli 2:1, no v úvode tretej tretiny opäť prehrávali. Dvoma rýchlymi gólmi síce otočili nepriaznivé skóre, no zápas napokon putoval po vyrovnávajúcom góle hostí z poslednej minúty do predĺženia. Vyrovnávajúci gól vyvolal na michalovskej strane vášne, keďže padol z presilovky po zovretí puku Jakuba Lineta. „Neviem, či môžem kritizovať rozhodcov, ale takéto situácie sa nepískajú. Predtým bol faul na nášho hráča, ktorý pustili, následne vylúčili Lineta. Nesedel mi ani tretí gól mladíkov, ktorý podľa mňa padol po vysokej hokejke,“ hromžil po stretnutí michalovský lodivod. Treba podotknúť, že Michalovčania môžu byť naštvaný tak na päťdesiat percent. Aj nám sa zdalo, že gól Radoslava Mesároša padol po vysokej hokejke. Čo sa týka sporného vylúčenia Lineta, to prišlo podľa nás správne, keďže jasne došlo k zovretiu puku a hlavný arbiter Kalina teda rozhodol tak ako mal.

Mladíci síce odchádzali s prehrou po predĺžení, no ich tréner Ernest Bokroš bol po zápase spokojný. „Myslím si, že chlapci odviedli dobrý výkon. Predvádzali sme ofenzívny, moderný hokej s dvoma napádajúcimi hráčmi. Musíme uznať aj súperove kvality. Na to, že to bolo prvé kolo, zápas mal svoju kvalitu. Podľa môjho názoru bola remíza po riadnom hracom čase zaslúžená,“ zdôraznil lodivod slovenskej dvadsiatky. V pridanom čase síce začali aktívnejšie práve jeho zverenci, no tí zabúdali na zadné vrátka. Daniel Hančák s Jakubom Linetom najskôr nevyužili svoje nájazdy, no Lukáš Toma už prečíslenie dvoch na jedného áno a rozhodol tak zaujímavý duel v prospech michalovskej Dukly. „Chlapcov sme na to upozorňovali, aby zbytočne neprepadávali, no sami ste videli, ako to bolo na ľade. Ide určite o to, že sú ešte mladí a neskúsení. Takéto zápasy sú pre nás preto veľmi dôležité a som veľmi rád, že ich hráme,“ dodal Ernest Bokroš.

Michalovčanom robila problém hra v nerovnovážnom stave. V ich presilovkách chýbal moment prekvapenia a dokonca v nej raz inkasovali. To, ako sa má s početnou výhodou naložiť im ukázali mladíci, ktorí dve presilovky pretavili v góly. „Hra v početnej výhode aj nevýhode nám teraz nešla. V tréningovom procese sa budeme musieť zamerať na tieto časti hry ešte viac,“ podotýka Miroslav Ihnačák, ktorému tŕň z päty vytiahol v predĺžení Lukáš Toma. Dvadsaťdvaročný rodený Trebišovčan nielenže, strelil rozhodujúci gól, ale aj michalovský prvý, takže keby to bol zápas v kanadsko-americkej NHL, siahal by možno aj na prvú hviezdu zápasu. „Očakávali sme náročný duel a taký aj bol. Mladíci hrali drzý hokej, veľa korčuľovali, ale to sme aj očakávali. Nakoniec sme to doklepali do víťazstva, takže sme radi aj za dva body, hoci mohli byť aj tri,“ uviedol po stretnutí strelec prvého aj víťazného gólu Dukly Ingema. Vzhľadom na to, že išlo o prvý zápas Dukly v sezóne premiérový a víťazný gól ho asi v šatni budú niečo stáť. „Chlapci už niečo spomínali, ale zatiaľ nikto ku mne s ničím oficiálnym neprišiel. Možno na mňa zabudnú,“ smeje sa Lukáš Toma.

Peter Brendza 



Uverejnené: 09.09.2017 15:32:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.