files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gól bývalým spoluhráčom ho potešil, motiváciou svetový šampionát

Hokejisti HK Dukla Michalovce odohrali v piatok vo Vranove nad Topľou prvý ligový zápas v tejto sezóne. Privítali v ňom slovenskú dvadsiatku, ktorú zdolali 5:4 po predĺžení. Za mladíkov nastúpil aj ich bývalý spoluhráč – Radoslav Mesaroš, ktorý v tejto sezóne prijal hodenú rukavicu od trénera Ernesta Bokroša a rozhodol sa v účinkovať v projekte slovenskej reprezentácie. 

Treba povedať, že v piatok sa určite nestratil. Kridelníka prvej formácie bol plný ľad a svoju hernú fazónu okorenil aj jedným gólom. „Viac by ma tešilo víťazstvo, no aj strelený gól je fajn. Remíza podľa mňa zápasu svedčala. Bolo to totiž dosť vyrovnané. Michalovčania nakoniec so šťastím vyhrali. Berieme aj získaný bod, pretože Dukla má opäť svoju silu a bude určite patriť medzi špičku ligy,“ zdôraznil Radoslav Mesaroš. Ten sa v zápase presadil na začiatku tretej tretiny, keď za chrbát brankára Trenčana tečoval strelu Bjalončíka a svoj tím tak poslal do vedenia na 3:2. Michalovčania proti jeho gólu protestovali, keďže podľa nich padol po vysokej hokejke. „Neviem povedať, či to vysoká hokejka bola alebo nie. Všetko je to na rozhodcovi, ktorý gól uznal,“ podotkol odchovanec michalovského hokeja v službách HK Orange 20.

Michalovský hokej doteraz veľké zastúpenie na majstrovstvách sveta do 20 rokov nemal. V posledných rokoch účasť tesne unikla Petrovi Boltunovi, Matejovi Hinďošovi či Martinovi Bobošovi, v posledných dvoch rokoch bol posledným vyradeným útočníkom Samuel Solenský. Práve on a Mesaroš teraz dávajú nádej, že na záverečnom šampionáte, ktorý sa odohrá tradične na prelome rokov tentoraz v americkom Buffale, sa môže predstaviť aj nejaký Michalovčan. „Samo robí dobré meno v Amerike, ja sa budem snažiť hrať čo najlepšie tu. Bolo by fajn, keby sme sa obaja zúčastnili šampionátu. Za seba môžem povedať, že urobím všetko preto, aby som si tam zahral. Svetový šampionát je pre mňa obrovskou výzvou,“ konštatuje Radoslav Mesaroš.

Pre dobre stavaného útočníka je pôsobenie v reprezentačnom projekte šancou, aby si svoj sen naplnil. „V projekte som bol už minulý rok, kedy mi ponúkli zmluvu aj na túto sezónu. Tú som sa rozhodol podpísať, pretože pôsobenie v tomto tíme je ako hovorím pre mňa osobne výzvou,“ poznamenal Mesaroš, ktorý sa tak od leta musí prispôsobovať úplne inému režimu, na aký bol doteraz zvyknutý. „Nové to pre mňa bolo minulú sezónu. V Piešťanoch, kde trénujeme, nám nič nechýba, starajú sa o nás dobre. Myslím si, že podmienky sú na úrovni, takže zatiaľ ja osobne som spokojný,“ pridáva k podmienkam v reprezentačnom projekte do dvadsať rokov Radoslav Mesaroš.

Ten ešte nevie presne povedať, kde bude účinkovať po jeho skončení v januári budúceho roka. „Všetko je zatiaľ otvorené. Rád by som si zahral napríklad opäť aj za Michalovce, no v súčasnosti nevylučujem ani iné pôsobisko. Ako som povedal, momentálne sa sústredím na účinkovanie v reprezentácii. Chcem sa dostať na svetový šampionát a čo bude potom, zatiaľ neriešim,“ dodáva na záver člen prvej formácie reprezentačného projektu do dvadsať rokov.   

Peter Brendza 



Uverejnené: 10.09.2017 10:11:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.