files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tenisová liga veteránov je vo svojej polovici

V týchto dňoch vrcholí prvá polovica tenisovej ligy veteránov. Táto súťaž má v  Michalovciach svoju históriu, pretože tohto roku sa odohráva už 8. ročník.  Práve tento ročník je jedným z najkvalitnejších a najdramatickejších. V júli má liga mesačnú prestávku, a následne vyvrcholí koncom septembra.

 


Niečo z pravidiel ligy

Súťaž sa uskutočňuje pravidelne každý rok v mesiacoch máj až september  už  ôsmy rok. „Zúčastňujú sa v nej minimálne 4 - členné družstvá pozostávajúce z hráčov nad 35 rokov“, povedal nám jeden z organizátorov Ing. Radomir Trčka. Liga sa odohráva na tenisových kurtoch SOŠT na ulici Partizánskej, GPH a  E.E.T.A ( dvorce Scorpu ). Podmienkou je, že každé prihlásené družstvo musí mať k dispozícii dva kurty. Každý hráč uvedený na súpiske niektorého z tímov platí štartovné 10 eur. „Takto získané prostriedky používame na nákup cien a slávnostné vyhodnotenie súťaže po jej skončení“, pripomenul R. Trčka. Treba dodať, že mesto prispieva organizátorom ligy každoročným príspevkom 100 eur.

Víťazné družstvo získa putovný pohár

V tíme môže byť jeden registrovaný hráč, ostatní musia byť neregistrovaní, čiže amatéri. Registrovaný hráč môže odohrať jeden zápas, neregistrovaný najviac dva“, zdôvodnil R. Trčka. V každom zápase družstiev sa odohrajú štyri zápasy, po dve dvojhry a štvorhry. „Momentálne pôsobí v lige osem družstiev, súťaž sa hrá dvojkolovo každý s každým. Tieto zápasy sa hrajú na dve víťazne sety, za víťazstvo si družstvo pripíše dva body, za remízu jeden“, dodal R. Trčka ešte k pravidlám súťaže. Družstvo, ktoré tenisovú ligu vyhrá získa okrem pohára za víťazstvo aj putovný pohár. Víťazom ligy veteránov sa stane družstvo s najvyšším počtom bodov, v prípade rovnosti rozhoduje ich vyšší počet zo vzájomných zápasov.


O víťazovi sa rozhodne až v septembri


Po polovici súťaže si najlepšie  počína družstvo Family / Malex, ktoré je o maličký krôčik pred tímom SOŠT elektro. Pri pohľade na tabuľku je zrejmé, že práve prebiehajúci ročník sa vyznačuje veľkou dramatickosťou, pretože ligu môže vyhrať hneď niekoľko tímov. Zdá sa, že o víťazovi tejto zaujímavej súťaže sa rozhodne až koncom septembra, kedy sú naplánované jej posledné zápasy. „Tohto roku je liga veľmi vyrovnaná. Väčšinou každý rok máme družstvo, ktoré sa utrhne od ostatných a ligu bezpečne vyhrá, tento rok to však zatiaľ nie je tak, pretože súťaž môže vyhrať resp. hrať o medailu až šesť tímov“ podotkol ku priebehu súťaže jej organizátor R. Trčka. Momentálne je v súťaži letná prestávka a ako sa tak zdá, po nej bude ešte veľmi horúco. Na záver dodávame, že jedným z hráčov tímu Minimax je bývalý hokejový reprezentant a v súčasnosti hráč Banskej Bystrice Richard Šechný.                         (pb)

,



Uverejnené: 06.07.2010 21:38:21 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.