files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Policajti vypátrali "dlhoprstých" lupičov

Úspešný týždeň polície, aj takto by sme mohli zhodnotiť predošlých sedem dní, kedy muži zákona vyriešili viacero krádeží. Ku kurióznej situácii došlo v obci Pusté Čemerné, kde zrejme konkurenčný boj pripravil majiteľa pohostinstva a potravín o cca 25.000,- Eur. Polícia zatiaľ tento prípad vyšetruje ako poškodzovanie cudzej veci.


Krádež vlámaním – objasnenie

Michalovskí policajti v spolupráci s príslušníkmi Obvodného oddelenia PZ Veľké  Kapušany vypátrali a následne z prečinu krádeže obvinili 21-ročného  Františka (bez trvalého pobytu) a 23-ročného Mateja z Veľkých Kapušian, ktorí sa v nedeľu (27.6.2010) v čase o 01.00 hod.  spoločne vlámali do herne vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce). Majiteľovi a firme zo Svitu vznikla celková škoda takmer 269,-€. Obvinený Matej bol umiestnený do cely policajného zaistenia a obvinený František bol eskortovaný do výkonu trestu odňatia slobody. Za tento skutok im hrozí až dvojročné väzenie.

Objasnenie krádeží vlámaním vo Veľkých Kapušanoch(okr. Michalovce)

Michalovskí policajti v spolupráci s príslušníkmi Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 21-ročného Františka a 23-ročného Mateja (obaja z Veľkých Kapušian) ktorí sa:
ad1/. dňa 17. 6. 2010 sa vlámali do predajne na Hlavnej ulici vo Veľkých Kapušanoch, odkiaľ ukradli pánske vlnené klobúky, šijacie pomôcky a mrazenú zeleninu, následne na dvore predajne zo zajačinca ukradli päť zajacov. Majiteľke vznikla celková škoda 320,-€.
ad 2/. dňa 20. 6. 2010 sa vlámali do herne na ulici Z. Fábryho vo Veľkých Kapušanoch, kde vypáčili hrací automat a následne z neho ukradli mince doposiaľ nezistenej finančnej hotovosti. Potom z barového pultu ukradli alkoholické a nealko nápoje, cigarety, sladkosti, finančnú hotovosť 120,-€, dve kamery a televízor. Majiteľovi vznikla celková škoda 800,-€. Firme zo Svitu poškodením hracieho automatu a odcudzením hotovosti vznikla škoda v doposiaľ nezistenej výške.
ad 3/. v noci dňa 26. 6. 2010 sa vlámali do osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia na sídlisku L.N. Tolstého vo Veľkých Kapušanoch, odkiaľ ukradli sadu gola kľúčov, 3 páry papúč a krabicu s náradím. Majiteľovi vznikla škoda 245,-€.
ad4/. dňa 26. 6. 2010sa na tom istom mieste vlámali do osobného motorového vozidla zn. Seat Ibiza, odkiaľ ukradli autorádio. Majiteľke vznikla škoda 366,-€.
ad5/. v tom istom čase sa vlámali do ďalšieho osobného motorového vozidla zn. Fiat Marea, odkiaľ ukradli autorádio. Majiteľovi vznikla škoda 135,-€.

Obvinený 21-ročný František spolu s 18-ročným Milanom z obce Ruská čelia obvineniu z krádeže, ktorí sa 15. mája tohto roku vlámali do objektu turistického informačného centra na Hlavnej ulici vo Veľkých Kapušanoch, odkiaľ ukradli notebook, reproduktor, Wifi rooter a iné veci. Mestskému kultúrnemu stredisku vznikla škoda takmer 1.956,-€.

Obvinený 23-ročný Matej z Veľkých Kapušian spolu s 20-ročným Kristiánom z Vojan a 24-ročným Norbertom z Veľkých Kapušian sa 19. mája tohto roku vlámali do baru na ulici Z. Fábryho vo Veľkých Kapušanoch, odkiaľ ukradli hifi vežu, rôzne liehoviny a cukrovinky. Majiteľovi vznikla škoda 1.000,-€. Páchatelia ďalej ukradli z baru počítač a monitor, LCD monitor. Poškodením zariadenia a krádežou vecí vznikla majiteľom celková škoda 350,-€.  Všetkým trom mladíkom bolo vznesené obvinenie z prečinu krádeže.

Nebezpečné vyhrážanie – vznesenie obvinení

Z prečinu nebezpečného  vyhrážania bol obvinený 44-ročný Pavol z obce Veľká Ida (okr. Košice – okolie), ktorý v utorok o 23.00 hod. v rodinnom dome fyzicky napadol svoju 43-ročnú manželku. Túto vytiahol z postele v spálni, kde ju viackrát udrel, potom ju vytlačil na chodbu, kde jej hlavou udieral o stenu a pri-
tom sa jej vyhrážal zabitím. Na pomoc jej prišla 16-ročná dcéra, ktorá sa postavila medzi nich a matke sa podarilo utiecť z domu. Následne sa obvinený včera popoludní v podna-
pitom stave pokúšal dostať do dvora rodinného domu svojich rodičov v tej istej obci a vyhrážal sa im, „že ich pobije a robí to všetko preto, aby otec dostal infarkt a zdochol“. Svojím konaním u nich vzbudil dôvodnú obavu o život a zdravie. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a bol spracovaný návrh na vzatie do väzby.

Z toho istého prečinu bol obvinený aj 40-ročný Jaroslav z obce Porostov (okr.  Sobrance),  ktorý včera dopoludnia na dvore rodinného domu vyhrážal zabitím svojej 25-ročnej manželke, pričom ju s s nožom v ruke prenasledoval po dvore, resp. po nej  hodil nôž.


Poškodzovanie cudzej veci


V noci z utorka na stredu neznámy páchateľ na povale neobývaného rodinného domu v obci Pusté Čemerné (okr. Michalovce), v ktorom sa nachádza predajňa potravín a pohostinstvo úmyselne rozlial neznámu horľavú látku, ktorú  zapálil. Pri následnom požiari zhorela povala a strecha domu. Majiteľke vznikla škoda najmenej 25.000,-€. 

  
Falšovanie, pozmeňovanie a neoprávnená výroba peňazí a cenných papierov 

Dňa (29.6.2010) okolo 16.00 hod. v Michalovciach na  Námestí slobody v pobočke banky na Námestí slobody v Michalovciach 43-ročný Michalovčan predložil k výmene za finančnú hotovosť sedem cestovných šekov American Expres v nominálnej hodnote po 500,-€, ktoré vykazovali znaky nepravosti. V tejto súvislosti michalovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

Vypátranie páchateľov krádeží

Policajti Obvodného oddelenia PZ Strážske vypátrali 34-ročnú Vlastu a 14-ročného Lea (obaja z Nacinej Vsi), ktorí 2. 6. 2010 vošli na dvor neobývaného rodinného domu v obci Naciná Ves (okr. Michalovce) a vlámali sa do pivnice, odkiaľ ukradli ponorné čerpadlo. Majiteľovi vznikla škoda 70,-€. Obaja boli obvinení z prečinu krádeže.

Obvinenie z ublíženia na zdraví a krádež

Michalovskí policajti vypátrali a následne z prečinu ublíženia na zdraví a prečinu krádeže obvinili 19-ročného Lukáša M. z Michaloviec, ktorý 13. 6. 2010 okolo 02,30 hod. na Okružnej ulici v Michalovciach pristúpil zozadu k 19-ročnému Michalovčanovi a bez použitia násilia mu odopol z krku retiazku z bieleho kovu. Následne mladíka fyzicky napadol, ale nespôsobil mu žiadne zranenia vyžadujúce si lekárske ošetrenie. Krádežou poškodenému vznikla škoda 86,-€. Potom fyzicky napadol aj 18-ročného Michalovčana, ktorému spôsobil zranenie s dobou liečenia 10 dní.  Obvinenému hrozí za tento skutok až dvojročné väzenie.

Požiar povaly a strechy rodinného domu v obci Pusté Čemerné

Dňa (30.6.2010) okolo 00,30 hod. doposiaľ neznámy páchateľ na povale neobývaného rodinného domu v obci Pusté Čemerné (okr. Michalovce) úmyselne rozlial neznámu horľavú látku, ktorú aj zapálil. Následne došlo k požiaru povaly a strechy rodinného domu. V dome sa nachádzala aj predajňa potravín a pohostinstvo. Majiteľovi vznikla škoda viac ako 25.000,-€. V tejto súvislosti poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Strážske začal trestné stíhanie  pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. V tomto prípade hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na tri roky.                          

                  (vk)



Uverejnené: 07.07.2010 14:10:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.