files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín mal majstra na lopate, opäť je však bez bodov

Po tretíkrát siahali proti favoritovi na body, po tretíkrát nemajú nič. Futbalisti MFK Zemplín v sobotu v Žiline opäť ponúkli atraktívny futbal. V prvom polčase boli majstrovi viac ako vyrovnaným súperom, no vedenie 1:0 do tretice neudržali a prehrali 1:2. Zopakoval sa tak scenár z Ružomberka či domáceho súboja s Dunajskou Stredou, kedy to mali Michalovčania takisto rozohrané minimálne na remízoví ortieľ, no po deväťdesiatich minútach im ostali iba oči pre plač.

Na smútok to v prvom polčase nevyzeralo. Zemplínčania viedli po premenenej penalte Igora Žofčáka 1:0. Ešte viac ako výsledok však hriala ich kompaktná hra, ktorou nepúšťali majstra do čistých gólových šancí. „Čo z toho, keď sme v druhom polčase urobili chyby, ktoré nás stáli body,“ povzdychol si tréner MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorého zverenci sa takýchto ľahkých chýb dopustili aj pri nezdaroch s Ružomberkom a Dunajskou Stredou. Vo všetkých týchto súbojoch viedli 1:0, no nakoniec prehrali 1:2. „Chýbal nám ešte jeden strelený gól. Samozrejme, Žilina má svoju kvalitu. Škoda, že sme urobili také chyby a súperovi tak umožnili najskôr vyrovnať a potom streliť aj vedúci gól. Pri prvom góle sme sa dopustili taktickej chyby, druhý sme inkasovali opäť po štandardke. Je to už tretíkrát po sebe, kedy sme z takejto situácie inkasovali. Musíme sa z toho poučiť, pretože takto stratené body nám môžu chýbať. Čo sa týka priebehu zápasu, výkon nebol zlý. Chlieb sa lámal za stavu 1:1, kedy išiel Sulley sám na brankára. Najsmutnejšie je, že po tretíkrát v rade odchádzame aj po dobrom výkone bez bodov. O tie sme prišli ľahkými chybami,“ dodáva ešte k zápasu v Žiline Šoltis, pre ktorého to bola s jeho tímom tretia porážka v rade.

 

Najvyššia futbalová Fortuna liga má za sebou prvú polovicu základnej časti. Michalovčanom patrí so ziskom desiatich bodov deviate miesto, s čím relatívne spokojnosť je, lenže... „Ako hovorím, tých bodov mohlo byť viac. V troch zápasoch sme viedli 1:0, no vedenie sme nielenže neudržali, no dokonca sme nezískali ani bod. Verím, že sa to v druhej polovici základnej časti zmení,“ podotýka Anton Šoltis. Aj keď v najvyššej futbalovej súťaži teraz prichádza reprezentačná pauza, Michalovčania bez zápasu neostanú. V stredu ich totiž v Snine čaká dohrávaný súboj štvrtého kola Slovnaft Cupu. „Je to oblastné derby. Čo som počul, Sninčania berú tento duel veľmi vážne. Ide o popredného treťoligistu, takže kvalita tam určite je. My sa musíme zodpovedne pripraviť, pretože naším cieľom je postúpiť do ďalšieho kola,“ dodáva michalovský lodivod.



Uverejnené: 01.10.2017 21:09:15 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.