files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Začínajú prázdniny. Polícia upozorňuje !!!

Žiaci minulého týždňa dostali vysvedčenie a začali sa im prázdniny. Zvýšenú pozornosť počas leta je preto potrebné venovať deťom,  ktoré sa tiež zúčastňujú premávky  ako chodci či cyklisti, alebo pri  hrách v blízkosti ciest, pri ktorých je ich sústredenosť na sledovanie premávky malá a väčšinou si neuvedomujú nebezpečenstvo, ktoré im na cestách hrozí.

 Žiadame rodičov, aby si aj s väčšími deťmi pohovorili o bezpečnom  prechádzaní  cez cestu, o bezpečnom bicyklovaní, upozorniť ich na to, aké je dôležité na ceste vidieť a byť videný aj ostatnými účastníkmi cestnej premávky, najmä vodičmi. Treba dieťa poučiť, aby  neprechádzalo na takých  miestach, kde nemá  dostatočný výhľad  na obidve strany, prípadne tam, kde by muselo  vychádzať spomedzi zaparkovaných vozidiel.

Prichádza leto a s ním spojený oddych. Letná dovolenková sezóna začína postupne naberať obrátky. Aj v tomto období zostáva automobil naším najdôležitejším dopravným prostriedkom na cestách za dovolenkou. Okrem príjemných chvíľ oddychu však na motoristov čakajú aj negatívne stránky, ktoré toto obdobie so sebou prináša.  Je to zvýšený pohyb vozidiel, chodcov a cyklistov na  cestách, znižovanie jazdných rýchlostí, dopravné zápchy, nervozita a stres. So všetkými uvedenými skutočnosťami  musíme v letnom období počítať a pripraviť sa na ne, či už ako vodiči alebo chodci a cyklisti. Preto v tomto  období sa radšej ponáhľajme pomaly a buďme k sebe viac ohľaduplní.

Častou príčinou dopravných nehôd v letnom období býva nevenovanie dostatočnej pozornosti  riadeniu vozidla a to najmä tým, že vodič počas cesty na dovolenku ukazuje spolucestujúcim všetky  miesta ktoré navštívil, informuje kde je aké pohorie a podobne. Vodič sa zaujíma o všetko, len nie o situáciu v cestnej premávke a  v mnohých prípadoch  nestihne ani reagovať na situáciu pred jeho vozidlom. Ďalšou dôležitou okolnosťou, ktorú si musíme v letných mesiacoch uvedomiť je, že na miestach ktoré sú nám dobre známe  sa pohybujú i vodiči, ktorí ich nepoznajú. Takýto vodiči  môžu zazmätkovať a vytvoriť kolíznu situáciu z dôvodu sústredenia sa na hľadanie správneho smeru jazdy, pričom nevenujú dostatočnú  pozornosť dopravnému značeniu a organizácii dopravy.  Veľmi dôležité je preto aj samotná príprava pred dlhšou cestou na miesta, ktoré nepoznáme, ktorá by mala spočívať najmä v preštudovaní a ujasnení si trasy jazdy.  Obzvlášť veľký ruch v tomto období býva na cestách v blízkosti rekreačných a turistických oblastí.

Polícia chce verejnosť informovať, že ani v tomto dovolenkovom období úsilie dopravnej polície o pozitívne ovplyvnenie dopravnej nehodovosti nepoľaví.  Na úseku dohľadu nad cestnou premávkou sú rozpracované a pripravené  rôzne opatrenia na pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

             (polícia)



Uverejnené: 07.07.2010 20:51:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.