files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vydretý postup MFK Zemplín do piateho kola Slovnaft Cupu

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce splnili úlohu favorita a postúpili do 5. kola Slovnaft Cupu. Na víťazstvo na pôde treťoligovej Sniny sa však poriadne nadreli, keď pod Vihorlatom triumfovali až po penaltovom rozstrele. V riadnom hracom čase sa stretnutie skončilo remízou 1:1, na penalty vyhrali „šoltisovci“ 4:2. Meno súpera v ďalšom kole SC sa žlto-modrí dozvedia v piatok 6. októbra, kedy je v sídle SFZ naplánovaný žreb 5. kola súťaže.


Sninčania mali pred peknou návštevou úvod ako z rozprávky. V 3. minúte obral Kavku o loptu v rohu ihriska Skvašík, zmocnil sa jej Vyshnevskyi a ten zvnútra šestnástky prestrelil Bieszczada – 1:0. Michalovčania sa potom usadili na polovici Sninčanov a išli za vyrovnaním. Dvakrát spoza pokutového územia strieľal Danko, no ani raz nepochodil. Potom nepresne hlavičkoval Sulley a krátko po polhodine hry strelu P. Kolesára chytil Diňa. V 34. minúte zahrávali domáci štandardku z nebezpečnej vzdialenosti a Pčolov pokus k pravej žrdi vytlačil Bieszczad na roh. Favorit už do polčasu nič v ofenzíve nevymyslel, a tak sa išlo do kabín za prekvapujúceho stavu 1:0 pre domácich.

Žlto-modrí mali výborný vstup do druhého dejstva, vybehli na treťoligistu a už v 54. minúte sa po rohovom kope Božoka zblízka presadil Carrillo – 1:1. Domácim už začali dochádzať sily, ale búrlivé publikum ich hnalo dopredu. Kúskovali a zdržiavali hru a dlhými nákopmi na dvojicu útočníkov Vyshnevskeho a Skvašíka sa snažili ešte raz gólovo udrieť. Práve druhý menovaný mal hneď po vyrovnaní dobrú šancu na skórovanie, ale z uhla Bieszczada neprekvapil. Na druhej strane z priamych kopov nemierili presne skúsení Božok a Žofčák, neujal sa ani pokus striedajúceho Regáliho z dobrej pozície. Zápas tak dospel až do penaltového rozstrelu, v ktorom domáci dvakrát zaváhali (Skvašík stroskotal na Bieszczadovi a Pčola prestrelil bránu), kým hostia ani raz, preto sa prebojovali do ďalšej fázy pohárovej súťaže.

MFK Snina – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0), na strely zo značky PK 2:4 do 5. kola SC postúpil MFK Zemplín
Góly: 3. Vyshnevskyi – 54. Carrillo.
Penaltový rozstrel: Vyshnevskyi – dal – 1:0, I. Žofčák – dal – 1:1, Skvašík – nedal – 1:1, Kavka – dal – 1:2, M. Pčola – nedal – 1:2, Carrillo – dal – 1:3, J. Popovič – dal – 2:3, Sulley – dal – 2:4
Žlté karty: 32. Vyshnevskyi, 69. J. Popovič, 75. M. Balko – 52. S. Danko, 85. I. Žofčák
Rozhodovali: Kmec – Bobko, Poracký; 1570 divákov
MFK: Pet. Diňa – M. Balko, L. Bednár, J. Lukáč, Hišem – Fedorka (72. Plevka), J. Popovič, Jankaj, M. Pčola – Vyshnevskyi, Skvašík
MFK ZEMPLÍN: Bieszczad – M. Kolesár, Kavka, Carrillo, Božok – M. Koscelník, I. Žofčák, S. Danko, Turík, P. Kolesár (63. M. Regáli) – Sulley.

Zdroj: mfk zemplín michalovce



Uverejnené: 05.10.2017 09:26:40 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.