files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa sa zobudila a prevalcovala Šaľu

Hádzanárkam Iuventy Michalovce zrejme reprezentačná pauza pomohla. Pred ňou po nemastnom – neslanom výkone prehrali vo Veselí nad Moravou (27:29) a čakalo sa, ako sa vysporiadajú v sobotňajšom piatom kole MOL Ligy s nevyspytateľnou Šaľou. Nakoniec to vypálilo najlepšie ako mohlo. Iuventa zvíťazila 32:28, no ešte viac ako štvorgólové víťazstvo teší výkon Michalovčaniek, ktorý konečne zniesol aj prísnejšie kritéria.

„Presne takto sme si to predstavovali,“ rozhovorila sa kapitánka Iuventy Patrícia Wollingerová. Tú potešil hlavne spôsob, akým dokráčali k víťazstvu. „V dnešnej hádzanej je základom obrana. Nám fungovala perfektne. Mrzí ma, že sme na konci trošku poľavili a dovolili súperkám skorigovať. Bolo už o deväť gólov a takáto výhra by tešila ešte viac. Čo sa týka samotného zápasu, pre nás v tejto sezóne bude každý ťažký a je len na nás, ako k nemu pristúpime a čo na palubovke odovzdáme. Každý súper je hrateľný a keď vychytíme zlý deň podobne ako vo Veselí, tak sa dá hrať aj s nami,“ pokračovala kapitánka víťaza ostatných štyroch interligových ročníkov.

Šalianske Duslo bolo v šlágri piateho kola spoločnej súťaže vo vedení akurát v úvode. Iuventa vtedy zahodila tri čisté šance, čo hostky využili na dvojgólové vedenie 3:1 aj 4:2. Následne sa ale v bráne chytila Iryna Jablonská a na jej výkon nadviazali aj jej spoluhráčky spresnenou streľbou. „Ira chytala fakt výborne,“ zložila poklonu svojej krajanke ďalšia Ukrajinka v službách michalovskej Iuventy, ľaváčka Dária Kotová. Podľa nej ale rozhodlo niečo iné. „Rozhodol náš kolektívny výkon. Bol úplne iný, ako sme podali vo Veselí. Teší ma aj to, že sme k výhre došli takým dominantným spôsobom. Súpera sme k ničomu nepustili a až na úvod sme ustavične viedli. Verím, že nás toto víťazstvo nakopne a podobné výkony budeme podávať aj v ďalších ťažkých zápasoch, ktoré nás čakajú,“ zdôraznila Dária Kotová, ktorá do Michaloviec prišla pred touto sezónou z tureckého Kastamonu.

Po facke od Veselí volal tréner František Urban po prebudení svojich zvereniek. Tým sa nakoniec sčasti podarilo odčiniť nepríjemnú porážku. Samotného lodivoda okrem výsledku potešil hlavne prístup a výkon jeho zvereniek. „Niektoré dievčatá boli po prehre vo Veselí aj sebakritické a k zápasu pristúpili úplne inak. Na videu sme si pozreli, kde sme robili chyby a dnes som videl vo väčšine prípadov ich odstránenie,“ podotkol tréner Iuventy, ktorý až také dominantné víťazstvo nečakal. „So Šaľou nikdy nie sú ľahké zápasy. Stále je to derby. Som rád, že sa dievčatá zomkli, pretože to bolo najmä o nich. Dodržali sme taktiku. Na začiatku sme mali niekoľko šancí, ktoré sme nepremenili a súper tak mohol ísť do vedenia. Hlavne v obrane sme podali výborný výkon a tam vidím základ nášho víťazstva,“ pokračoval František Urban, ktorého potešil aj výkon brankárky Jablonskej. „Vytiahla päť či šesť perfektných zákrokov. Na druhej strane, výrazne jej pomohla aj obrana. Za takouto dobrou obranou sa zvyšuje aj sebavedomie brankára a Ira to dnes dokázala aj tým, že chytila niekoľko čistých šancí.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.10.2017 09:31:48 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.