files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trnavská lekcia z efektivity: Anton Šoltis: Mali sme až prílišný rešpekt

Tretiu domácu porážku, z toho druhú v rade, utrpeli v sobotňajšom dvanástom kole Fortuna ligy futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tých vyškolil aktuálny líder súťaže Spartak Trnava, ktorý pri Laborci vyhral hladko 3:0. Vzhľadom na priebeh duelu je to pre Michalovčanov príliš krutá prehra. Od „Bílich andelov“, ktorí boli asi iba trikrát pred michalovskou bránou, totiž dostali poriadnu lekciu z efektivity.

Zemplínčania sa chceli od úvodných sekúnd zahryznúť do súpera, no ich odhodlanie zostalo v šatni. Prespali prvú polhodinu a keď sa ako tak zobudili, prehrávali po dvoch lacných chybách 0:2. „Nevedeli sme sa dostať do tempa. Neviem, čím to bolo. Z našej strany bol vidieť až príliš veľký rešpekt pred súperom. Neboli sme aktívni, neboli sme dôslední a takýto súper ako Trnava to hneď využije. Vedeli sme, že im potrebujeme zobrať priestor, že potrebujeme byť aktívni, čo sa nám prvých tridsať minút nedarilo. Náš rešpekt pred prvým tímom tabuľky bol až príliš veľký,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Michalovčanov Anton Šoltis, ktorého hráči inkasovali hneď z prvej strely na bránu. „To nebola ani strela. Opäť sa tam vyskytla naša chyba, že sme nepokryli súperovho hráča na zadnej tyčke. Toto sa nám stávať určite nemôže.“

Zápas veľa kvality rozhodne nepriniesol. Mohli zato aj Trnavčania, ktorí po dvoch góloch umne kúskovali hru. Vidieť sme tak mohli viaceré ošetrovania a naťahovanie času, na čo im skočil aj hlavný rozhodca Pavlík. Ten sa viackrát pri Laborci prezentoval výborným výkonom, v sobotu ale perfektný a neomylný určite nebol. Keď už pri ničom inom, pochybil pri treťom góle Spartaka, ktorému predchádzal evidentný faul na Koscelníka. „Celkovo zápas nebol pekný. Bol to boj medzi šestnástkami. Diváci videli veľmi málo šancí. Jednoznačne mu chýbala kvalita. Niektoré zákroky boli tvrdé, no boli férové. A ja svojich hráčov učím k tvrdosti, no aj k férovosti. Niektoré zákroky rozhodca posúdil ako posúdil. Hostia až príliš kúskovali hru, čo im vyhovovalo. My sme sa nevedeli dostať do tempa. V závere sme riskovali, dostali sme ale tretí gól. Pred ním bol ale čistý faul na Koscelníka, ktorý hlavný rozhodca neodpískal... Trnavčania dali tri góly, my ani jeden, takže vyhrali zaslúžene. Je to pre nás krutá prehra, ale futbal sa hrá na góly a na efektivitu, s čím máme my problém. Súper mal tri šance, dal tri góly, my sme mali dve čisté šance, nedali sme gól. Práve o tom je futbal. Keď neskórujete, nemôžete vyhrávať,“ vrátil sa ešte k duelu s lídrom tabuľky tréner Michalovčanov Anton Šoltis.

Michalovčania po štvrtej ligovej prehre v rade nemôžu vešať hlavy. Čaká ich totiž ďalší náročný anglický týždeň. Už v stredu sa predstavia na pôde treťoligového TJ Iskra Borčice, v sobotu zase doma privítajú v tradičnom čase od 17.00 hod. prekvapenie sezóny, nováčika z Nitry. „Musíme dať hlavy hore. V Borčiciach nás podobne ako v Snine čaká veľmi ťažký zápas a hneď na to máme doma Nitru. Súboj s Trnavou si musíme ešte rozobrať. Nemôžeme totiž prvých tridsať minút takto prespať a mať zo súpera až prílišný rešpekt. Myslím si, že Trnavčania neboli čo a týka hernej stránky lepším tímom. Dali ale tri góly a práve o tom to je. Futbal sa hrá na góly, nie na keby... Oba zápasy rozhodne chceme vyhrať. Musíme teda dať hlavy hore a naďalej tvrdo pracovať,“ dodáva na záver Anton Šoltis.



Uverejnené: 15.10.2017 15:32:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.