files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

K Laborcu ho okrem ambícii prilákali aj cenné priateľské rady

Káder michalovskej Dukly Ingema začína naberať na poriadnej sile. V posledných dňoch ho posilnil v rámci striedavého štartu z Liptovského Mikuláša aj útočník Michal Kabáč. Bronzový medailista z majstrovstiev sveta do 20 rokov si v prvých troch zápasoch za Duklu stihol otvoriť gólový účet a takisto aj pripísať dve dôležité víťazstvá. 

Bez siedmych centimetrov dvojmetrový útočník začínal sezónu v Tipsportligovom Liptovskom Mikuláši. V extraligových zápasoch ale dostával čoraz menej šancí. Odohral akurát sedem zápasov s minimom času na ľade a preto sa začal obzerať po ďalších ponukách. Nakoniec prijal tú michalovskú. „V Liptovskom Mikuláši bola obrovská konkurencia. Ja som chcel hrať a preto som sa rozhodol pre zmenu. Keď sa začala riešiť prvá liga, ozvali sa Michalovce, s ktorými sme sa dohodli na striedavom účinkovaní,“ poznamenal Michal Kabáč, ktorý v troch zápasoch za michalovskú Duklu zaknihoval rovnaký počet bodov za jeden gól a dve asistencie.

Pre hráčov Liptovského Mikuláša sa stávajú Michalovce využívanou adresou. Už počas leta na Zemplín prišla dvojica Filip Oravec – Ivan Brezniak, teraz mikulášsku enklávu rozšíril aj dvadsaťjedenročný Michal Kabáč. „Samozrejme, že zavážilo aj to, že sú Ivan s Marekom tu. Pýtal som sa ich na podmienky a účinkovanie tu mi odobrili. Hrával som aj s Tomášom Rusinom, či s ďalším Liptákom Františkom Poliačekom. Som rád, že sú tu a určite zavážila pri ponuke Dukly aj ich účasť v tíme,“ podotkol kridelník či stredný útočník. Rodák z Trstenej si gólový účet otvoril hneď v michalovskej premiére. Jeho gól ale stačil iba na bod, keďže Dukla Ingema prehrala v Spišskej Novej Vsi 5:6 po predĺžení. Po tejto prehre vyvrcholila nespokojnosť s trénerským duom Miroslav Ihnačák – Ján Vodila. Novým trénerom sa stal Miroslav Chudý a pod jeho vedením Zemplínčania dvakrát doma zvíťazili, keď porazili HC OSMOS Bratislava (4:1) a v piatok aj Topoľčany (5:0). „Boli to pre nás nesmierne dôležité body. Som rád, že sme tieto zápasy zvládli a že stále ostávame na špici tabuľky,“ konštatuje Michal Kabáč.

Toho do Michaloviec okrem priateľských rád prilákali aj ambície Dukly Ingema. „Ambíciou je vyhrať čo najviac zápasov a mojou osobnou ambíciu je byť čo najviac prospešný pre mužstvo. Neviem, či tu ostanem až do konca, alebo si ma Liptovský Mikuláš stiahne, no určite chcem odovzdať na ľade maximum. Viem, aké sú tu ciele. Keby bola možnosť a zostal by som, rád pomôžem Michalovciam k čo najlepším výsledkom a aj k účasti vo vytúženej baráži,“ dodáva na záver bývalý slovenský mládežnícky reprezentant.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.10.2017 22:14:34 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.