files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stanislav Danko: Stále doplácame na rovnaké chyby

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce neprerušili nepríjemnú sériu prehier ani po reprezentačnej pauze. Zverenci trénera Antona Šoltisa v sobotu prehrali na domácej pôde so Spartakom Trnava 0:3 a zaknihovali tak štvrtú porážku v rade. Zatiaľ, čo teda Trnavčania zaznamenali šieste ligové víťazstvo v rade a sú naďalej na čele tabuľky, Michalovčania si výrazne skomplikovali účasť v prvej šestke, na ktorú momentálne strácajú už deväť bodov.

Michalovčania nastúpili na súboj proti lídrovi súťaže až s prílišným rešpektom. V piatej minúte urobili v obrane chybu, lopta prešla cez celé pokutové územia až na ľavú stranu k úplne nekrytému Čonkovi a ten na radosť zhruba 150 členného fanklubu „Bílich andelov“ otvoril skóre. A keď Jirka v 23. minúte využil ďalšiu hrúbku domácej defenzívy, bolo prakticky rozhodnuté. „Určite, že to ovplyvnilo dej zápasu. Urobili sme dve chyby, za ktoré sme kruto pykali. Nestalo sa to prvýkrát. Stále doplácame na rovnaké chyby, ktorých sa chceme vyvarovať. Žiaľ, stále ich robíme,“ poznamenal stredopoliar Michalovčanov Stanislav Danko, ktorý si nevedel vysvetliť slabú prvú polhodinu tímu. „Neviem, čím to bolo, či prílišným rešpektom zo súpera, alebo niečím iným. Hovorili sme si, že na nich musíme vybehnúť, no predsavzatie asi ostalo v šatni. Prvú polhodinu sme prespali, čo Trnavčania využili na vytvorenie dvojgólového náskoku a ten sa proti takémuto súperovi otáča strašne ťažko,“ podotkol ešte k zápasu Stanislav Danko.

Bol to práve rodák z neďalekých Pozdišoviec, ktorý mohol zdvihnúť v závere prvého dejstva michalovskú zástavu. Na kontaktný gól ale nepretavil výbornú prihrávku Igora Žofčáka, keď loptu nasmeroval tesne vedľa žrde. „Bola to dobrá šanca. Keby som to trafil lepšie, zápas by sa možno vyvíjal inak. Podobnú šancu mal aj Miňo Šimčák na začiatku druhého dejstva. Na keby sa ale vyhovárať nemôžeme. My sme svoje šance nepremenili, súper áno, takže vyhral zaslúžene,“ dodáva Stanislav Danko, podľa ktorého slov v ďalších dvoch domácich duelov s Nitrou (sobota 21. október o 17.00 hod.) a Podbrezovou (sobota 28. október o 17.00 hod.) musia hrať Zemplínčania inak, „Musíme sa čím skôr z tejto prehry otrepať, pretože nás čakajú ďalšie ťažké zápasy. Musíme sa v nich zbaviť ustráchanosti a hrať od začiatku naplno,“ uviedol recept na zmazanie negatívnej série Stanislav Danko.

Oveľa lepšie sa duel hodnotil druhej strane. Trnavčania vyťažili z minima maximum. Potrestali tri chyby michalovskej defenzívy na tri góly a po lekcii z efektivity sú naďalej prekvapujúcim lídrom súťaže. „Verím, že sa na prvom mieste udržíme čo najdlhšie,“ smeje sa reprezentant Slovenska do 21 rokov Erik Jirka, ktorý strelil druhý gól svojho tímu. „Do Michaloviec sme prišli s cieľom vyhrať, čo sa nám aj podarilo. Môj gól ma určite potešil, no viac ma tešia tri body, ktoré sme tu získali,“ dodáva v súčasnosti s piatimi presnými zásahmi najlepší strelec trnavského Spartaka.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.10.2017 13:16:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.