files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín do konca jesene bez brankára Matúša Kiru

Brankár MFK Zemplín Michalovce Matúš Kira nemá za sebou najlepšiu mesiace. Dvadsaťtriročný odchovanec sninského futbalu si hneď v úvode letnej prípravy zranil členok, s ktorým maródoval až do začiatku ligy. V nej naskočil do zápasového kolotoča v piatom kole v Trenčíne (0:1), no zranenie si ho opäť našlo. V sobotňajšom zápase trinásteho fortunaligového kola s Nitrou (0:0) bol totiž v 61. minúte nutne vystriedaný. Diagnóza je jasná. Vykĺbené rameno, ktoré ho odstaví až do konca jesennej časti.

„Síce má túto jeseň prenasleduje smola, no beriem to pozitívne. Stávajú sa aj horšie veci, zranenia patria k futbalu. Verím, že budem čoskoro v poriadku,“ konštatuje Matúš Kira, ktorý nám následne opísal situáciu z 58. minúty, po ktorej bol striedaný. „Súperov hráč posielal prízemný center do pokutového územia, ktorý som vyrazil. Pri dopade mi vyskočilo rameno. Vedel som, že je zle, no hneď som sa postavil, pretože Nitra mala loptu a mohli strieľať na opustené bránu. Následne som to už ale nevydržal, pretože bolesť bola dosť veľká,“ pokračuje golman, ktorého v 61. minúte striedal Poliak Gerard Bieszczad.

Matúš Kira vedel hneď, že je zle

Do konca ligového kolotoča ešte šesť kôl. Vzhľadom na dĺžku liečenia sa zdá, že jeseň je Matúša Kiru pasé. „Doktor mi hovoril, že pauza bude trošku dlhšia. Momentálne ešte neviem povedať, koľko budem chýbať, no zrejme to bude až do konca jesennej časti,“ podotýka 23-ročný rodák z Kolonice, pre ktorého to zrejme bude najdlhšia pauza bez futbalu v celej kariére. „Najdlhšiu pauza som zatiaľ mám práve s členkom, ktorý ma trápil v lete. Vtedy som pauzoval šesť týždňov, teraz to bude možno ešte dlhšie.“

Peter Brendza



Uverejnené: 23.10.2017 15:15:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.