files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa na Morave s druhou ligovou prehrou v rade

Hádzanárky Iuventy Michalovce ťahali v sobotňajšom siedmom kole spoločnej česko-slovenskej MOL Ligy po druhýkrát v sezóne za kratší koniec. Po Veselí to bolo opäť na Morave, konkrétne v Olomouci, kde zverenky trénera Františka Urbana po smolnom priebehu prehrali 23:24. Schválne píšeme, že po smolnom priebehu, pretože ešte sedem minút pred koncom viedli 22:18, no posledných šesť minút prehrali 1:6 a z Moravy po druhýkrát v rade odchádzali bez bodu. Iuventa je tak po siedmom kole spoločnej súťaže až na piatom mieste, keď na vedúcu Slaviu Praha, ktorú mimochodom privíta v sobotu o 15.00 hod. na domácej pôde, stráca štyri body a pred nimi je dokonca okrem troch českých tímov aj Prešov.

Michalovčanky nepodali v Olomouci zlý výkon. Hlavne v obrane sa podobal na to, čo tréner František Urban od svojich zvereniek vyžaduje. V zápase plnom zvratom, síce v úvode druhého dejstva prehrávali 13:16, no v 53. minúte to bolo 22:18 v ich prospech a zdalo sa, že po druhýkrát v rade z Moravy bez bodov neodídu. „Výkon z našej strany nebol najhorší,“ rozhovoril sa tréner František Urban, ktorého mrzeli hlavne nevyužité šance. „Rozbeh nebol najlepší. Potom sme to ale vyrovnali. Trošku nám súper ušiel na konci prvého polčasu, no v druhom sme to aj vďaka dobrému výkonu brankárky Mulikovej dobehli. Výborne fungovala obrana. Veď za dvadsaťtri minút druhého polčasu sme inkasovali iba trikrát. A posledných sedem minút... Asi nás stáli veľa síl tie predchádzajúce minúty, v ktorých sme hrali dobre. Dobre sme bránili, žiaľ, nepremieňali sme šance. Aj preto sme sa napriek tomu, že Olomouc dal za taký dlhý čas iba tri góly, nevedeli odtrhnúť. Záver bol z našej strany dosť smolný, pretože sme mali na to, aby sme tam uhrali víťazstvo.“

Prehru v Olomouci neberie tréner Urban tak ako pred niekoľkými týždňami vo Veselí. Tam totiž jeho družstvo prehralo 27:29 úplne zaslúžene. „Vo výkone dievčat teraz bola vidieť chuť, nasadenie aj odhodlanie vyhrať. Bol to skrátka pre nás smolný zápas. Na druhej strane, ako hovorím, nepremenili sme veľa čistých šancí, čo rozhodlo. Nebudeme si klamať, rozhodnúť to mali skúsenejšie hráčky, ktoré ale tentoraz nepotiahli tak ako mali. Práve ony by sa mali „postarať“ o takéto zápasy. Ich góly nám v konečnom účtovaní chýbali,“ podotýka František Urban, ktorý je so svojimi zverenkami v aktuálnej tabuľke až na piatom mieste. „Nevidím to iba v tom, že naši súperi sú proti nám motivovanejší ako proti iným družstvám. Oni boli motivovaní aj minulú sezónu, kedy sme neprehrali ani raz. Len vtedy sme to zvládli, teraz už dvakrát nie. V Olomouci nám chýbala zranená Marianna Rebičová, no to nemôže byť výhovorka. Obranu sme tentoraz zvládli veľmi dobre, 23 strelených gólov je však málo,“ dodáva František Urban.

Tak, či onak, v Iuvente za posledné roky neboli na prehry zvyknutí. V sezónach 2014/2015 a 2015/2016 prehrali Michalovčanky iba raz, v tej lanskej dokonca ani raz. Cítiť po dvoch nezdaroch v klube, aj napriek tomu, že pred sezónou bol proklamovaný cieľ skončiť do piateho miesta, napätie? „Zvýšené napätie je hlavne v tom, že za krátky čas sa prehralo už dvakrát. O tom ale rozhoduje veľa faktorov. Zmena kádra pred sezónou, vysoký počet mladých hráčok, zranenia, úzky káder a ako naposledy v Olomouci, aj chýbajúce šťastie, ktoré sme niekedy mali v minulých sezónach. Vo Veselí nad Moravou sme prehrali zaslúžene, teraz sme prehrať nemuseli, pretože výkon nebol najhorší,“ zdôrazňuje František Urban.

Podľa jeho ďalších slov netreba skladať zbrane. Iuventu čaká veľmi dôležitý záver jesennej časti, v ktorom postupne už túto sobotu o 15.00 hod. jej hráčky privítajú zatiaľ stopercentnú Slaviu Praha, následne sa predstavia v Bánovciach nad Bebravou, doma nastúpia proti českému majstrovi Mostu a na záver odohrajú duel v Zlíne. V prípade víťazstiev môže byť pohľad na tabuľku krajší. „Ale aj horší,“ oponuje nám tréner Michalovčaniek, ktorý následne dodáva. „Je to všetko aj o aktuálnom stave, či už zdravotnom, alebo psychickom, či stave formy. Tá momentálne u niektorých hráčok nie je žiadna. Čakajú nás nesmierne dôležité zápasy, či už doma alebo vonku. V prípade, že ich zvládneme, pôjdeme v tabuľke vyššie. Stále sa spolieham na to, že doma sme silní. Verím, že sa dievčatá proti Slavii a Mostu nahecujú a podajú aspoň taký výkon, ako proti Šali, kedy sme hrali veľmi dobre. V takomto prípade sa o výsledok nebojím.“

Peter Brendza



Uverejnené: 23.10.2017 16:35:44 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.