files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Iuvente nespokojnosť, alternatívou na ľavé krídlo mladá Marcinčáková

Iuventa Michalovce nemá najlepší štart do sezóny. Hráčky obhajcu prvenstva v česko-slovenskej MOL Ligy v šiestich zápasoch zaknihovali štyri víťazstvá a dve prehry. Naposledy Michalovčanky prehrali minulý víkend v Olomouci 23:24, čo bola pre nich už druhá porážka v rade u súperov. Zverenkám trénera Františka Urbana tak patrí iba piate miesto v tabuľke, kde ich okrem troch českých tímov predstihol dokonca aj Prešov...

Čakali lepšie výsledky
Nespokojnosť! Po dvoch prehrách na pôde súperov v rade majú v Iuvente Michalovce nad čím premýšľať. Na porážky totiž v tíme štvornásobného držiteľa triple v rade nie sú zvyknutí a vonkoncom nie na dve v rade. „Nemôžem sa vyjadrovať za majiteľov, no keď chcete počuť vyjadrenie odo mňa, ja osobne spokojný s výsledkami nie som,“ skonštatoval športový riaditeľ Iuventy Michalovce Radoslav Kozlov, ktorý následne svoje slová rozmieňa na drobné. „Aj keď káder prešiel v lete rozsiahlymi zmenami a opustilo ho deväť hráčok, stále si myslím, že má na najvyššie priečky. Prehry vo Veselí nad Moravou či naposledy v Olomouci podľa môjho názoru niesu odrazom kvality tohto tímu. Tento tím ma omnoho väčší potenciál. Na druhej strane ma však veľmi teší výkon, ktorý podali dievčatá proti Šali. Ak dokážeme udržať svoju výkonnosť na tejto úrovni, mýslím si, že spokojní budú všetci, teda okrem súperov,“ pokračuje Radoslav Kozlov. Iuventu, ktorá je momentálne až na piatom mieste v tabuľke, čaká náročný záver jesennej časti. V prípade ale, že jej hráčky zvládnu domáci duel so Slaviou Praha (sobota 28. október o 15.00 hod.) a následne aj súboje v Bánovciach nad Bebravou, doma s Mostom a v Zlíne, v tabuľke sa určite posunú vyššie. „Z prehier sa treba poučiť. Čakajú nás nesmierne dôležité zápasy, v ktorých verím, že zabodujeme naplno. Ja osobne dievčatám verím, že všetky zápasy zvládnu k spokojnosti a po skončení jesennej časti sa budeme tešiť viac,“ zdôrazňuje športový riaditeľ Iuventy.

Návrat Terézie Szollosiovej sa nateraz nekoná...

Problém s ľavým krídlom sčasti zažehnaný
Okrem slabých výsledkov pri aktuálnom slovenskom majstrovi, víťazovi Slovenského pohára a držiteľovi primátu v spoločnej súťaži rezonuje aj úzkosť kádra. V ňom pred časom skončila ukrajinská reprezentantka Jevgenija Levčenková, ktorá sa tak po dlhodobom zranení do prvého tímu už nevráti. „Dôvodom ukončenia našej spolupráce bol najmä fakt, že v prvom tíme sme mali päť ľavorukých hráčok, ktoré si nemôžeme dovoliť. Jevgenija Levčenková je dnes nepochybne skvelá hádzanárka. Sme veľmi radi, že u nás takto výkonnostne napredovala a prajeme jej veľa úspechov v ďalšej kariére,“ podotkol k odchodu vlani jedného z piliera ofenzívy Iuventy jej športový riaditeľ. Čo sa týka postov, najvypuklejší problém sa javí na ľavom krídle. Na ňom nemá Iuventa pri slovenskej reprezentantke Márii Holešovej žiadnu inú alternatívu. Tou nebude ani Nemka Angelika Luberecká, ktorá na týždňovej skúške neuspela. „Intenzívne pracujeme na tom, aby sme mali post ľavého krídla zdvojený. Čo sa týka Lubereckej, tá veľmi chcela v Iuvente pôsobiť, čo nás veľmi teší. Po krátkej skúške sme sa ju ale rozhodli neangažovať,“ podotýka Radoslav Kozlov.

Alternatívou na ľavé krídlo je vekovo mladšia dorastenka Daniela Marcinčáková, dcéra dlhoročného mládežníckeho trénera Iuventy Michalovce

Luberecká nebola v žiadnom prípade jedinou alternatívou na post ľavého krídla. Postupne ale padla možnosť opätovného angažovania Sofie Nagyovej či Jany Dziurovej, ktoré dres Michaloviec obliekali v minulej sezóny, ale aj Terézie Szollosiovej, ktorá je momentálne na materskej dovolenke. „Dziurova sa pre nás veľmi nečakane rozhodla tesne pred sezónou, že pre zdravotné a osobné dôvody už hrať hádzanú nechce. Nagyovú aj Szollosiovú sme oslovili a rokovali spolu. Ich finančné požiadavky však boli nad rámec nášho rozpočtu,“ uviedol športový riaditeľ Iuventy podľa, ktorého ďalších slov bude alternatívou na post ľavého krídla pre túto sezónu mládežnícka reprezentantka Slovenska Daniela Marcinčáková. „Chceme dať šancu našim mladým odchovankyniam. Oslovili sme Martinu Pustu a Danielu Marcinčákovú z dorastu. Pustá túto príležitosť pôsobenia v prvom tíme vzhľadom k nedávnej operácii kolena odmietla, Marcinčáková ju vužila. Veríme, že pri Márii Holešovej bude rásť, že nazbiera čo najviac skúsenosti a bude príkladom pre ďalšie mladé hráčky. Aj to bol jeden z dôvodov nášho rozhodnutia,“ dodáva na záver Radoslav Kozlov.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.10.2017 19:08:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.