files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šláger kola rozhodol líder za 37 sekúnd

Až v deviatom tohtosezónnom domácom dueli okúsili hráči HK Dukla Michalovce ako chutí porážku. V šlágri štrnásteho kola totiž nestačili na lídra tabuľky HC Penguins Prešov, ktorému podľahli 2:3 po predĺžení.

Michalovčania ešte v poslednej minúte boli vo vedení. Žiaľ, dvadsať sekúnd pred koncom pri power-play poslal Gleb Bylina duel do predĺženia a v ňom expresne rýchlo, už po sedemnástich sekundách rozhodol Martin Mikolášek. „Diváci mohli vidieť na prvú ligu viac ako priemerný zápas. Myslím si, že mal dobrú úroveň,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Ingema Michalovce Marek Mašlonka. Bol to práve on, kto počas power-play Prešovčanov mohol poslať puk do bezpečia. Chcel to riešiť hokejovo, no hostia zachytili jeho vyhodený puk a z následnej strely a dorážky sa zrodilo vyrovnanie. „Nechcel som vyhadzovať puk švihom cez celé ihrisko na zakázané uvoľnenie. Chcel som ho vyhodiť tak, aby nezískali pásmo zadarmo. Chcel som to dať okolo Gernáta, no on je dlhý, zachytil puk a následne sa zrodilo ich vyrovnanie. Beriem to na seba, ale taký je hokej,“ povzdychol si Marek Mašlonka.

Tento tridsaťročný odchovanec popradského hokeja odohral za „ingemákov“ už štvrté stretnutie. Prvé dve boli ešte bez zmluvy, po domácom stretnutí s Dubnicou prišlo k jeho dohode s klubom, takže sa stal oficiálne hráčom michalovskej Dukly. „V Poprade som skončil. Chcel som ešte skúsiť zahraničie, no narodila sa mi dcéra, takže som sa rozhodol ostať doma. Michalovce boli pre mňa správnou voľbou. Po príchode trénera Chudého to tu nabralo správnu úroveň,“ podotýka bývalý hráč Popradu, Kežmarku, Spišskej Novej Vsi, Nitry, ale aj kazašského Arlan Kokšetau, francúzskeho Dijonu, či anglického Guildford Flames. A s akými ambíciami prichádza k Laborcu? „S tými najvyššími. Ambíciou je hrať baráž a nič iné sa ani nepočíta.“

V podobnej pozícii ako Mašlonka bol na začiatku sezóny aj Martin Gernát. Slovenský reprezentačný bek si potom, čo skončil v Sparte Praha hľadá angažmán. Pred novembrovou reprezentačnou pauzou sa rozhodol pomôcť materskému Prešovu v dvoch dueloch. Premiéru absolvoval v šlágri štrnásteho kola vo Vranove nad Topľou a na ľade ho bolo vidno nielen pre vysokú postavu. „Prvé dve tretiny boli v pohode, na ľade som sa cítil výborne. Na začiatku tretej som už ale cítil únavu. Bolo vidno, že je to môj prvý zápas. Som ale spokojný. Tréner mi dal priestoru na ľade až nad očakávanie. Čo sa týka duelu, my sme sa snažili vyrovnať až do poslednej sekundy. Našli sme ešte šťavu na to, aby sa nám podarilo vyrovnať a následne sa nám podarilo zápas rozhodnúť v predĺžení,“ skonštatoval Martin Gernát, ktorý si na vyrovnávajúcom góle pripísal asistenciu.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.10.2017 13:32:06 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.