files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Oslabená Dukla Ingema s ďalšími troma bodmi

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce odohrali v stredu v prvý novembrový deň na svojom ľade ďalší majstrovský zápas. Po nešťastnej prehre s lídrom súťaže z Prešova (2:3 po predĺžení) si chceli tentoraz napraviť chuť s rezervou Nových Zámkov. Nakoniec sa im to podarilo. Aj keď im úvod duelu nevyšiel, v druhej a tretej tretine si schuti zastrieľali a Nové Zámky zdolali 7:1.

Vysoké víťazstvo určite potešilo. Už menej je to so zdravotným stavom kádra. Dlhodobejšie zdravotné problémy majú Filip Oravec, Ivan Fedorko či Tomáš Banovský. Kvôli otrasu mozgu nedávno vypadol Ivan Brezniak, no a duel s Novými Zámkami nedohrali ani Oliver Jokeľ s Ľubošom Fajčákom. Navyše, zranenia trápia aj tímy v Extralige, takže Radovan Cútt s Michalom Kabáčom, ktorí sú v Michalovciach na hosťovaní či striedavom štarte, putovali na určitý čas do svojich materských klubov Zvolena resp. Liptovského Mikuláša. Zdravotným problémom sa nevyhol ani realizačný tím. Trénera Miroslava Chudého tak v stredu nahradil jeho asistent Richard Šechný. „Trošku sa nám to rozsypalo,“ rozhovoril sa Šechný, ktorý následne dodáva. „Radovan Cútt by mal vo Zvolene ostať do reprezentačnej prestávky. Ako na potvoru, zranil sa Banovský, ktorému išla karta a v stredu nedohrali ani Jokeľ s Fajčákom, ktorému sa znovu obnovilo zranenie.“

Michalovčania nemali najideálnejší štart do zápasu. Už po necelých sedemdesiatich sekundách prehrávali po góle Fomynacha. Našťastie, presný zásah tohto hráča bol jediným, ktorým sa rezerva extraligistu vo Vranove nad Topľou prezentovala. „Nemali sme najlepší úvod. Som však rád, že sa nám to podarilo v druhej tretine otočiť a potom to už bolo z našej strany jednoznačné,“ poznamenal Ľubor Balko, ktorý dvoma gólmi otočil vedenie na michalovskú stranu. „S tými začiatkami sa to s nami vezie už dlhšie. Prvé tretiny nám pravidelne nevychádzajú. Musíme sa z toho poučiť a do ďalších duelov ísť naplno už od začiatku,“ nadviazal na Balkové slová obranca Dukly Daniel Hančák.  

Po vyrovnanej prvej tretine sa už hralo podľa nôt michalovskej Dukly. Tá v druhej a tretej tretine zaknihovala zhodne po tri góly a nakoniec triumfovala hladko 7:1. „Sme radi, že sa nám to podarilo otočiť. Nebyť toho výpadku v prvej tretine sme mohli vyhrať aj vyšším víťazstvom,“ zdôrazňuje Ľubor Balko, jediný dvojgólový strelec v stretnutí. „Som za to rád, že mi to padlo do brány až dvakrát. Určite budem rád, keď sa mi bude dariť aj v ďalších zápasoch,“ dodáva center v minulých zápasoch štvrtej lajny, ktorý tentoraz nastúpil v tretej.

Už v dvoch zápasoch po sebe sa do streleckej listiny zapísal obranca Daniel Hančák. Pre sviatočného strelca je to radosť, no aj záväzok do ďalších zápasov. Trafí sa presne aj do tretice? „Či to tak bude alebo nie, to neriešim. Samozrejme teší ma, že som strelil gól v dvoch zápasoch po sebe, no budem rád aj vtedy, keď to bude do brány padať chlapcom, ktorí tam sú od strieľania gólov. Najdôležitejšie sú totiž výsledky,“ podotýka odchovanec spišskonovoveského hokeja, ktorý už tretiu sezónu v rade oblieka dres michalovskej Dukly. Tá sa najbližšie v piatok predstaví na ľade Považskej Bystrice, ktorú podobne ako jej hráčov trápia zdravotné problémy. „Niekto by povedal, že zápasy s Považskou Bystricou sú také povinné jazdy, no opak je pravdou. Tam sa hrá každému ťažko, navyše nás teraz trápia zdravotné problémy. Je nás stále menej a menej. Musíme sa všetci zomknúť a zabojovať aj za chalanov či trénera, ktorých trápia zdravotné problémy,“ dodáva na záver Daniel Hančák.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.11.2017 17:05:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.