files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Východoslovenské derby opäť korisťou Prešova

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce sa vo východoslovenskom derby vôbec nedarí. Ani na piaty pokus totiž nezdolali hráčov Tatrana Prešov. Ba naopak, v piatkovom zápase 15. kola Fortuna ligy v Poprade, kde majú zeleno-bieli nedobrovoľný azyl, prehrali 0:1 a skomplikovali si tak pozíciu v pokojných vodách fortunaligovej tabuľky.

Rozhodla ľahká chyba

V Poprade sa oku lahodiaci futbal nehral. Hralo sa prevažne medzi šestnástkami, v prvom polčase bez vyložených šancí. Čakalo sa na chybu súpera a tú ako prvá vyprodukovala michalovská obrana. Tá v 49. minúte pustila malého vápna ľahkú loptu po centri Černáka a stopér Luberda Michalovčanov za benevolentnosť kruto potrestal. „Urobili sme ľahkú chybu, čo sa nestalo prvýkrát. Opakuje sa to pravidelne. Upozorňujeme na to hráčov, no stále vyprodukujeme chybu, ktorú súper potrestá. V zápase nám ale chýbala aj finálna fáza v ofenzíve. Vieme o tomto probléme, boríme sa s tým od začiatku sezóny. Chýbal nám moment prekvapenia. Súper sa po góle stiahol ešte do väčšej defenzívy, na čo sme nedokázali reagovať. V útoku nám jednoznačne chýba ľahkosť a agresivita. Ukázalo sa to aj pri Braginovej šanci v závere. Jedna šanca je ale málo, aby sme mohli pomýšľať na úspech,“ podotkol na margo zápasu tréner Zemplínčanov Anton Šoltis. Michalovský lodivod vzápätí uviedol aj príčiny deviatej tohtosezónnej prehry. „Chýbala nám väčšia verva pobiť sa o víťazstvo. Vedeli sme, aký zápas nás čaká, boli sme pripravení aj na menšiu divácku kulisu. Nie vždy sa vám musí dariť, no tieto vlastnosti by na trávniku chýbať nemali a my sme ich v Poprade neukázali,“ dodal ešte k piatkového duelu v Poprade Anton Šoltis.

„Koňare“ im nesedia

Proti Prešovčanom sa Michalovčanov vôbec nedarí. Vlani s nimi zaknihovali tri remízy, v tejto sezóne dve identické prehry 0:1. „Je všeobecne známe, že nám ich štýl hry nesedí,“ poznamenal Anton Šoltis a vzápätí dodal. „Našej hre nesedia družstvá, ktorá hrajú dôrazne a najmä tie, ktoré zavrú prakticky celú svoju polovicu. My nemáme na takýto štýl hry vhodné typy hráčov. Keby to súper otvoril viac, videl by som väčšie možnosti. Nechcem sa ale na to vyhovárať. Vedeli sme, čo nás v Poprade čaká, že Prešov to zakaždým uzavrie a hrá na rýchle kontry. Žiaľ, v ofenzíve to z našej strany bolo žalostné, keďže sme sa do gólovej šance za celý zápas ani nedostali.“

 

Potrebujú dobrý záver jesene

Zatiaľ, čo Michalovčania mali dobrý hlavne záver leta, jesenné mesiace ich ale nenašli v najideálnejšej pohode. Z ostatných siedmych duelov vydolovali akurát štyri body a aktuálne im patrí v tabuľke so štrnástimi bodmi deviate miesto. Doťahuje sa na nich práve Prešov, ktorý má na desiatom mieste iba o tri body menej, jedenásta je s ďalším bodovým mankom Podbrezová. „Teraz nás čaká reprezentačná pauza, za ktorú sa musíme dať dokopy. Máme úzky káder, ktorému sa žiaľ nevyhýbajú zdravotné problémy. Aj preto počas prestávky neplánujeme hrať žiadny prípravný duel, skôr sa zameriame na to, aby si hráči vyliečili boľačky, aby boli fit na náročný záver jesene. Čakajú nás ešte štyri zápasy (doma Trenčín, vonku Zlaté Moravce, doma Ružomberok, vonku Senica), v ktorej potrebujeme náš plán, pohybovať sa v pokojných vodách tabuľky, naplniť. Máme teda štyri zápasy na to, aby sme navýšili počet bodov tak, aby sme sa nedostávali pod zbytočný tlak,“ dodáva na záver tréner MFK Zemplín Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.11.2017 14:55:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.