files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po necelých dvoch týždňoch opäť s cieľom zbúrať neporaziteľnosť

Na hádzanárky Iuventy Michalovce čaká po necelých dvoch týždňoch ďalší zo šlágrov jesennej časti. Zverenky trénera Františka Urbana prvý vážny test zvládli, keď pražskú Slaviu zdolali 33:28 a pripravili jej tak prvú porážku v sezóne. Po necelých dvoch týždňoch privítajú ďalšieho popredného účastníka MOL ligy, lídra a doteraz nezdolaný DHK Baník Most. Padnú po „zošívaných“ pri Laborci aj „černé andelky“? Všetko sa uvidí v stredu, kedy sa od 17.30 hod. v Chemkostav aréne uskutoční súboj aktuálnych majstrov Slovenska a Českej republiky.

Vytvoria diváci opäť elektrizujúcu atmosféru, tak ako to bolo proti Slavii Praha

Ešte pred dvoma týždňami boli Michalovčanky po dvoch prehrách u súperov na piatom mieste v tabuľke. Prišli ale dve dôležité výhry, najskôr doma so Slaviou a cez víkend v Bánovciach nad Bebravou (36:25) a rázom im patrí druhá priečka. „My sme nepanikárili ani vtedy, keď sme boli na piatom mieste. Samozrejme, mrzelo nás, že sme vonku dvakrát prehrali. Veľmi nám pomohla výhra so Slaviou, hlavne z psychologického hľadiska. Pražanky sú totiž zakaždým ťažkým súperom. Po prehre v Olomouci sme ukázali mentálnu silu a určite sme sa zdvihli aj z psychickej stránky,“ uviedla na margo aktuálnej situácie v kádri kapitánka Iuventy Patrícia Wollingerová.

Pred necelými dvoma týždňami padali v Chemkostav aréne slová o tom, že je na čase zlomiť neporaziteľnosť Slavie Praha. To sa nakoniec podarilo. Je teraz na rade český šampión, ktorý doteraz stratil iba jeden bod a na druhú Iuventu má náskok piatich (tá má ale o jeden odohraný zápas menej)? „My chceme vyhrať každý jeden zápas, nielen, keď hráme s Mostom. Ony majú teraz dobrú fazónu, vyhrávajú jeden zápas za druhým a naším cieľom bude v stredu im ich neporaziteľnosť zrušiť,“ podotýka Patrícia Wollingerová. Káder českého majstra sa oproti minulej sezóne nezmenil. Odišla z neho akurát tehotná Lucia Mikulčíková, na druhej strane, v Iuvente neostal po minulej sezóne kameň na kameni. Až deväť hráčok odišlo, čo je veľký zásah. Bude v tomto smere výhoda na českej strane? „V tomto asi áno. Za posledné týždne sme sa ale presvedčili, že sa dá hrať s každým. My skúsenejšie sa to snažíme pretlmočiť aj v šatni mladším dievčatám, ktoré si možno až tak neveria. Predsa, sú to iné zápasy, ako doteraz hrali,“ uviedla michalovská kapitánka.

Proti Slavii Praha svoje zohrali aj diváci. Tí vytvorili elektrizujúcu atmosféru, ktorá nakoniec dohnala Iuventu k víťazstvu. „Ja by som bol veľmi rád, keby prišli aj na náš duel s Mostom a vytvorili ešte lepšiu atmosféru. Proti Slavii nám diváci svojimi hlasivkami pomohli. Dievčatá im to vrátili na palubovke skvelým obratom, a tak si na svoje prišli aj divák. Verím, že to takto bude aj v stredu,“ poznamenal pre stránku Iuventy tréner František Urban a na jeho slová nadviazala aj michalovská kapitánka. „Ja verím, že minimálne taká atmosféra bude aj v stredu. Budeme veľmi radi, keď nás prídu povzbudiť a svojimi hlasivkami nám pomôžu pripraviť Mostu prvú prehru v tejto sezóne.“

Peter Brendza



Uverejnené: 07.11.2017 09:53:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.