files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa pripravila oslabenému Mostu prvú prehru v sezóne

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v predohrávanom súboji desiateho kola MOL liga nad DHK Baník Most 31:24 a českému majstrovi tak pripravili prvú porážku v sezóne. Pre zverenky trénera Františka Urbana to bola predposledná jesenná ligová zápasová prekážka. Tú poslednú absolvujú v sobotu 18. novembra, kedy sa aj v televíznom prenose stanice 213 o 15.00 hod. predstavia v Zlíne. V závere roka na nich ešte čaká aj vyvrcholenie v Slovenskom pohári, kde v semifinále privítajú v stredu 6. decembra o 17.30 hod. druholigovú Sereď.

Šláger šlágrov. Taký niesol motív zápasu dvoch aktuálne najlepších tímov MOL ligy. O tento punc ale duel prišiel ešte pred úvodným hvizdom rozhodcovskej dvojice. Český šampión do Michaloviec prišiel iba s torzom hráčok základného kádra a tak dal jasne najavo, že si prišiel po prvú tohtosezónnu porážku. Kvôli týmto skutočnostiam je prehra 24:31 pre neho milostivá...

Michalovčanky začali proti oslabeného družstvu tak, ako mali. Po štyroch góloch v rade viedli rýchlo 4:0 a zdalo sa, že Most odíde z Michaloviec nielen z prvou prehrou, ale aj s poriadne vysokou. Postupom čase sa ale začali jeho mladé hráčky oťukávať čoraz viac. Rýchlo znížili na 3:4, no Michalovčanky im opäť začali gólovo odskakovať. Zatiaľ, čo v jedenástej minúte viedli 7:4, o desať minút neskôr po góle Wollingerovej už 12:7, no a keď o tri minúty neskôr Holešova dala na 15:7, zobrala si lavička hosťujúceho tímu oddychový čas. Ani ten však nezabral, pretože Iuventa dotiahla prvý polčas v pohodlnom osemgólovom vedení 18:10.

Michalovčanky zrejme ukočírované úrovňou súpera, nezačali druhé dejstva najlepšie. Prvé minúty totiž prehrali 1:4 a dovolili tak „rezerve“ Mostu ako tak vrátiť sa do zápasu. Následne ale prišla šesťgólová šnúra, ktorá dala definitívne zabudnúť „černým andelkám“ na priaznivejší výsledok. Iuventa viedla v 42. minúte 24:14 a pohodlne tak kráčala k tretej výhre v rade. Tú aj dosiahla, keď zvíťazila 31:24, no s úrovňou duelu musel byť divák, ktorý čakal šláger jesene sklamaný...

Štatistika
Iuventa Michaloce - DHK Baník Most 31:24 (18:10)
Pok. hody: 2/2 - 1/1, vylúčené: 3 - 3. Rozhodovali: Brunovský a Čanda, 900 divákov.
IUVENTA: Muliková, Jablonská, Antičová - Holešová 8, Marcinčáková 1, Kišiková 4, Rebičová 2, Kotová 4, Trúnková 1, Habánková 3, Wollingerová 4/2, Holubová, Bajčiová 1, Fiľková -Trehubová 3.
DHK BANÍK: Bezpalcová, Novotná - Ulbertová, Dvořáková 3, Stríšková 3, Jungová, Švihnosová 2, Chmelářová 2, Šípová 10/1, Eksteinová 1, Ferencová 2, Mikulášková 1.



Uverejnené: 08.11.2017 20:10:17
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.