files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vo vranovskej gólovej prestrelke tretia výhra Dukly v rade

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa začínajú viesť na víťaznej vlne. Už tri zápasy po sebe poznajú iba ako chutí víťazstvo. Dobrú formu potvrdili aj v stredajšom zápase 17. kola St. Nicolaus I. ligy, keď vo vranovskej STD aréne zdolali o viacerých hráčov extraligového Popradu posilnený HK Spišská Nová Ves 7:5.

V gólovej prestrelke to dlho na triumf michalovskej Dukly nevyzeralo. Tá viedla síce po presnom zásahu Solomončaka, no Spišiaci ešte v prvej desaťminútovke dvoma gólmi strhli vedenie na svoju stranu. Chlieb sa lámal na prelome druhej tretiny, kde v rozpätí piatich minút Michalovčania až štyrikrát skórovali a vzali tak duel pevne do rúk. Hostia síce dvakrát znížili na jeden gól, no na body im to nestačilo. „Samozrejme, že to bol kľúčový moment zápasu, hlavne tie góly, ktoré sme dali v rozpätí desiatich sekúnd na 4:2 a 5:2. Hosťom sme odskočili na tri góly a hoci sa dvakrát k nám priblížili na jeden gól, víťazstvo sme si už zobrať nedali. Našťastie, aj keď Spišiaci dokázali znížiť, vždy sme odpovedali a súpera tak stále držali na dištanc,“ poznamenal tréner Michalovčanov Miroslav Chudý. Sedem strelených gólov, to je z michalovskej strany výborná vizitka. Na druhej strane dali o sebe vedieť výrazne aj hostia, ktorí odohrali dobré stretnutie. Po piatich strelených góloch sa vždy počíta s bodovým ziskom. „Až takú veľkú gólovú prestrelku som nečakal. Mňa samozrejme teší, že sme strelili opäť vyšší počet gólov a potvrdili tak, že máme najlepšiu ofenzívu v lige. Ofenzívna sila teda na našej strane je. Čo ma mrzí je až päť inkasovaných gólov. Niektoré padli po hrubých individuálnych chybách, ktoré by sa nám stávať nemali,“ vrátil sa ešte k stredajšiemu zápasu tréner Michalovčanov, ktorý sa po týždňových zdravotných problémoch znova postavil na michalovskú striedačku.

Zostavu stále lepia

Trénerove zdravotné problémy pominuli, no o jeho zverencoch sa to nedá povedať. Dukla už tretí týždeň hrá sa tri päťky a hoci sa vedenie klubu ustavične snaží káder posilniť, keď sa tak stane, zakaždým vypadne niekto kvôli zraneniu. „S tým nenarobíme nič,“ podotkol Miroslav Chudý a následne k tejto téme dodal. „Musíme robiť s tým, čo máme k dispozícii. Nesmierne nás to mrzí. Každý zápas hráme v inej zostave. Vždy niekto príde, niekto zase odíde alebo vypadne. My sa s tým jednoducho musíme vysporiadať. Ja verím, že sa to skončí a my konečne budeme mať šancu ustáliť formácie a mužstvo skonsolidovať. Chceme na niečom pracovať, no stále sa to nedá. A to už nehovorím o tom, že tretí týždeň hráme na tri päťky, čo je fyzicky náročné.“

V piatok u nevyspytateľného nováčika

Druhá najvyššia hokejová súťaž pokračuje v rýchlom slede aj v závere týždňa, kedy nie je na programe jedno kolo, ale rovno dve. Michalovčania budú v hre ale iba raz, keďže si súboj nedeľňajšieho devätnásteho kola v Topoľčanoch (3:0) predohrali už pred dvoma týždňami. Na západe Slovenska sa teda predstavia iba v piatok, kedy odohrajú duel na ľade nováčika súťaže HC Osmos Bratislava. „Ide o nevyspytateľného súpera v tom smere, že doma nastupujú v inej zostave, ako je to v súbojoch vonku. Ich kľúčoví hráči nechodia na zápasy k súperom. Doma sú ale nebezpeční. Čo my potrebujeme je jednoznačne zlepšiť defenzívu. Verím, že sila v útoku je a že nejaké góly dáme. Len potrebujeme ubrániť a nemôžeme dopustiť, aby sme inkasovali po takých chybách, ako to bolo v stredu,“ dodal na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.11.2017 17:00:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.