files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strelecký účet si otvorila proti najväčšiemu rivalovi

Už od začiatku sezóny mali po odchode Sofie Nagyovej a Jany Dziurovej v Iuvente Michalovce problém s druhým ľavým krídlom, po slovenskej reprezentantke Márii Holešovej. Vedenie klubu sa obzeralo viacerými smermi (na skúške bola dokonca Nemka Angelika Luberecká), no a keď padla aj alternatíva návratu Terézie Szollosiovej, ktorá je stále na materskej dovolenke, rozhodli sa siahnuť do mládeže a vytiahli slovenskú mládežnícku reprezentantku Danielu Marcinčákovú.

Dcéra mládežníckeho trénera Iuventy Henricha si odkrútila premiéru minulú stredu v predohrávanom zápase desiateho kola MOL ligy proti Mostu (31:24). „To, že som v prvom tíme si veľmi vážim,“ začala vekom ešte mladšia dorastenka a následne pokračovala. „Určite ma potešila pozvánka trénera Urbana do prvého tímu. Za seba môžem povedať, že urobím všetko preto, aby som nebola iba do počtu, ale aby som herne napredovala a v ďalších zápasoch hrávala čoraz viac a viac. Som o tom presvedčená, že mi prechod k ženám pomôže v mojom výkonnostnom raste a budem ďalej napredovať,“ dodáva Daniela Marcinčáková.

Tej sa vo svojom prvom seniorskom zápase dokonca podarilo aj skórovať. „Skórovať hneď  v prvom zápase za ženy je určite dobrý pocit. Ešte lepší pocit je to, že som skórovala práve proti najväčšiemu súperovi Iuventy Mostu a že som takto pomohla tímu k víťazstvu. Určite si svoj prvý gól preto zapamätám. Verím však, že v ďalších zápasoch prídu aj ďalšie,“ smeje sa Daniela Marcinčáková.

Jej príchodu do prvého tímu sa potešila aj prvá ľavá kridelníčka Mária Holešová. „Aspoň nebudem hrávať celé zápasy,“ pokračuje v úsmevnom tóne slovenská reprezentantka, ktorá už s vážnejšou tvárou dodáva. „Danielke určite pomôžem, aby sa rýchlo aklimatizovala. Ako konkurentku ju brať nebudem, veď sme jeden tím a ťaháme za rovnaký koniec povrazu. Teší ma však, že máme o jednu určite kvalitnú hráčku v tíme viac. Som o tom presvedčená, že môže napredovať a v budúcnosti ťahať tím gólmi ona.“

Peter Brendza



Uverejnené: 15.11.2017 15:08:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.