files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí dôchodcovia sa športu nebránia

Športovo naladení dôchodcovia sa zišli v stredu na IV. Základnej škole v Michalovciach vo výbornej nálade, aby si prišli zmerať svoje športové sily. Slávnostne ju otvoril príhovorom zástupca primátora mesta Michalovce, pán Bančej.


Druhý ročník

„Primátor mesta Viliam Záhorčák bol  nadšený tým, že chceme niečo také zaviesť,“ poznamenal pán Egry z klubu dôchodcov. Preto sa zorganizovala športová olympiáda, ktorá bola určená len dôchodcom. „Myšlienka sa ujala a znakom toho je aj tento druhý ročník. Problém vzájomného stretávania sa dôchodcov sme otvorili aj na poslednom stretnutí s predstaviteľmi mesta. Pevne verím, že aj na druhom ročníku budeme mať  medzinárodné zastúpenie z družobného mesta tak, aby sa rozširovali kontakty aj do partnerských miest,“ povedal zástupca primátora Bančej Prvá športová olympiáda seniorov prebehla ešte pred rokom, 7. júla 2009, taktiež v areáli IV. Základnej školy v Michalovciach.

Šport v každom veku

Keďže športovanie patrí ku každému veku, nemalo by sa zabúdať ani na starších obyvateľov mesta. Seniori sa často stretávajú v klube dôchodcov, kde sa venujú rôznym športovým aktivitám. Práve preto, že radi športujú, klub dôchodcov prišiel s nápadom usporiadať pre nich aspoň raz do roka športové podujatie, kde si všetci spoločne zmerajú svoje fyzické sily.

Neprajné počasie

Tento rok im počasie veľmi neprialo. Olympiáda sa musela uskutočniť v školskej telocvični. Aj napriek tomu, že sa program musel zmeniť, podľa zúčastnených podujatie bolo veľmi dobre zorganizované. Zašportovať si prišlo 65 dôchodcov. Bolo ich viac, ako pred rokom. Išlo o širokú vekovú škálu. Pretekalo sa v štyroch disciplínach. Deň pred olympiádou muži absolvovali stolný tenis. V deň súťažných hier ich čakal hod loptou do basketbalového koša, beh s fúrikom a prekážková dráha. Ženy súťažili v behu okolo kužeľa, v prekážkovom behu s vajíčkom na lyžičke, hode plnou loptou do basketbalového koša a hode loptou na kužeľky.

Najstaršia účastníka mala 77 rokov

Najstaršou účastníčkou súťaže bola 77- ročná pani Jacková, ktorá sa športu venuje aktívne. Rada bicykluje s manželom, chodí do prírody, ako napríklad na Sninský kameň či Vihorlat. Pani Jacková si vyskúšala prekážkový beh s vajíčkom na lyžičke, ktorý zvládla na jednotku. „Po kladnej odozve sme pristúpili k príprave druhého ročníka. Ja si myslím, že muži ako dôchodcovia športujú aj aktívne. Po večeroch hrajú stolný tenis, ale stretávajú sa aj na iných podujatiach,“ povedal rozhodca Pšenko

Príjemné posedenie

Po absolvovaní týchto športových aktivít sa všetci dôchodcovia zišli v školskej jedálni, kde ich čakal chutný guľáš. Pri tomto posedení si vymenili svoje skúsenosti, poznatky a hovorili o tom, čo bude potrebné vylepšiť do budúcnosti, ale aj čo bude potrbné pripraviť na ďalšiu olympiádu. „Športovať treba v každom veku, a preto vyzývame aj ostatných občanov v dôchodkovom veku, aby sa tak nehanbili, prišli medzi nás a skúsili otestovať svoje sily,“ uviedol na záver rozhodca Pšenko.  Z celého športového podujatia si účastníci súťaže odniesli množstvo športových zážitkov.


 
                          Martina Králiková



Uverejnené: 13.07.2010 08:24:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.