files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý duel bodovo zvládli, rovnako chcú pokračovať aj v sobotu

Utorkový dohrávaný súboj šestnásteho kola futbalovej Fortuna ligy, v ktorom hráči MFK Zemplín Michalovce privítali AS Trenčín mal všetko, čo zápas najvyššej súťaže má mať. Ofenzívne poňatie v podaní oboch tímov bolo zárukou, že sa divák celých deväťdesiat minút nenudil. Nakoniec z toho bola síce zaslúžená remíza 1:1, no s ňou spokojný nebol ani jeden. Obaja totiž túžili po víťazstve.

„Nezapieram, v Michalovciach sme chceli vyhrať,“ podotýka pravý krajný bek AS Lukáš Skovajsa, po ktorého centri a vlastnom góle Kavku viedli Trenčania na Zemplíne od 53. minúty 1:0. Náskok ale nakoniec neudržali. „Vzhľadom na priebeh zápasu to je ale zaslúžená remíza. My sme nemali dobrý prvý polčas. V druhom sa to ale zmenilo. Škoda, že sme nepridali druhý gól, hoci sme na to šancu mali,“ pokračoval slovenský mládežnícky reprezentant, podľa ktorého slov sú Trenania sklamaní. Vzhľadom na situáciu v boji o prvú šestku totiž potrebovali pri Laborci bodovať naplno. „Body nám chýbajú a preto sme chceli v Michalovciach vyhrať. Žiaľ, nestalo sa tak a preto musíme bodovať v sobotu na Slovane.“

O vyrovnanie sa dvadsať minút po Kavkovom vlastnom góle postaral stredopoliar Stanislav Danko. Ten mal šancu už v úvode prvého polčasu, kedy z ideálnej parkety netrafil bránu. Druhú čistú šancu už upratal do trenčianskej siete. „Pred zápasom by sme bod brali, no teraz sa nám trochu máli. Mali sme myslím viac gólových šancí ako súper. Hlavne v prvom polčase sme mali nejaký gól streliť,“ poznamenal na margo zápasu rodák z neďalekých Pozdišoviec. „Pred zápasom sme si hovorili, že nemáme, na čo čakať a musíme od začiatku na nich dupnúť. Nechceli sme im zbytočne dávať priestor. To sa nám aj podarilo, čo z toho ale, keď nepremeníme šance. Je to trošku škoda, pretože šancí sme mali viac ako dosť. Keby sa nám podarilo skórovať už v prvom dejstve, zápas by bol určite iný,“ dodáva Stanislav Danko.

Michalovský tréner Anton Šoltis sa aj kvôli absenciám krajných obrancov Martina Kolesára  Miroslava Božoka rozhodol pre zmenu herného systému. Miesto klasického 4 – 1 – 4 – 1 hrali Michalovčania iba s troma stopérmi, piatimi záložníkmi a dvoma útočníkmi. Tento systém sadol hlavne Jozefovi Šimonovi Turikovi. „Vyšiel nám hlavne prvý polčas, v ktorom sme mali dať minimálne jeden gól. S koncovkou sa ale trápime od začiatku súťaže. Síce sme mali viac šancí ako súper, no nakoniec si myslím, že s Trenčínom je aj bod dobrý, hoci sme mali na to, aby sme získali aj tri,“ poznamenal útly stredopoliar, ktorý sa po viacerých zdravotných peripetiách zdá sa konečne usadil v základnej zostave najvýchodnejšieho prvoligistu. Michalovčanom po výbornom prvom polčase nevyšiel vstup do toho druhého. Do inkasovaného gólu prakticky neodišli zo svojej polovice. Čím si to rodák zo Sniny vysvetľuje? „Treba uznať, že aj súper má svoju kvalitu. Zrejme bolo v ich šatni cez prestávku horúco a nabudilo ich to. Prišlo aj k jednej zmene v zostave. Paradoxne, nás nakopol inkasovaný gól. Hneď sme začali lepšie pristupovať k hráčom, boli sme rýchlejší na lopte a myslím si, že sme si zaslúžili vyrovnať,“ dodáva Jozef Šimon Turík.

Žlto-modrí“ tak bodovo zvládli prvý z dvoch tohtotýždňových duelov proti tímom bojujúcim o prvú šestku. Ten druhý, nie o nič ľahší, ich čaká v sobotu, kedy o 14.00 hod. privítajú Ružomberok. Účastník tretieho predkola Európskej ligy sa v poslednej dobe poriadne rozbehol. Neprehral už deväť duelov v rade a naposledy triumfoval práve v Trenčíne, kde vyhral 2:1. „Ja verím, že ich sériu bez prehry môžeme zastaviť,“ smelo poznamenáva Jozef Šimon Turík. „Podobný výkon ako proti Trenčínu možno bude stačiť na bod, no my chceme získať tri, takže musíme pridať. Vieme, že majú momentálne dobrú fazónu, vieme o ich sile a takisto aj o tom, že nás čaká možno ešte ťažší duel, ako bol proti Trenčínu. Sami sme sa však presvedčili, že vieme zahrať aj s takýmito súpermi a s jedlom rastie chuť. Proti Ružomberku tak chceme vyhrať a rozlúčiť sa tak s divákmi v poslednom jesennom zápase víťazstvom,“ dodáva ešte Turík a na jeho slová nadväzuje aj Stanislav Danko. „Očakávam veľmi ťažký zápas, možno ešte ťažší ako proti Trenčínu. Verím však, že zopakujeme výkon z utorka a keď ešte k tomu pridáme aj koncovku, môžeme bodovať naplno.“

Peter Brendza



Uverejnené: 30.11.2017 10:30:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.