files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla si opäť schuti zastrieľala

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa znova dostávajú na víťaznú vlnu. Po piatkovej výhre 10:3 nad nováčikom St. Nicolaus I. ligy HC Osmos Bratislava, natiahli svoju sériu výhier už na štyri dueli.

Michalovčania sa síce v samom úvode po presnej strele Mašlonku ujali vedenia, no v prvej časti to nebolo z ich strany ideálne. „Gól nám paradoxne uškodil,“ pokrčil plecami ich tréner Miroslav Chudý. Bratislavčania vycítili šancu. Najskôr dvakrát domácich podržal Adam Trenčan, no na dorážku Danišovského už nemal nárok. Ešte šťastie, že na konci prvej časti poslal Duklu do vedenia Vladislav Solomončak. Od druhej polovice druhej tretiny sa už hralo podľa nôt Dukly. Tá zaknihovala v rozmedzí deviatich minút tri góly, čo definitívne zlomilo odpor nováčika. „Dôležitý bol hlavne tretí a následný štvrtý presný zásah, ktorý sme dosiahli v oslabení. Následne prišlo na naše hokejky ukľudnenie, čo sme veľmi potrebovali,“ pokračoval Miroslav Chudý.

 V tretej tretine vranovská STD aréne už mohla vidieť exhibíciu michalovskej Dukly. „Ingemáci“ postupne pridali ešte päť gólov a aj keď dvakrát v oslabení inkasovali, dosiahli vysoké víťazstvo 10:3. „Sme spokojní. Som veľmi rád, že sme nadviazali na dobrý výkon zo Spišskej Novej Vsi. Vedeli sme, že taký súper, akým Bratislava je, keď bude v hre o dobrý výsledok, bude nepríjemný. Tak to aj bolo. Našťastie sme jeho odpor zlomili troma gólmi v druhej tretine. Odvtedy sme už dominovali,“ podotýka Miroslav Chudý, ktorého zverenci si po dlhšom čase schuti zastrieľali. Neobáva sa, že sa jeho zverenci opäť „vystrieľali“. „Každý zápas je iný,“ smeje sa Miroslav Chudý a zároveň dodáva. „Boli aj také, kde nám to nepadalo do brány a bolo to potrebné viac menej ubojovať, či pretlačiť do brány. Ja verím, že to bude z našej strany každým zápasom lepšie.“   

Prvú polovicu duelu to ale na až takú vysokú prehru Bratislavčanov nevyzeralo. Ambiciózny nováčik prehrával na jej konci iba 1:2 a stále bol v hre o dobrý výsledok. Ako kľúčová sa ukázala druhá desaťminútovke druhej časti, v ktorej HC Osmos trikrát inkasoval a zápas sa tak definitívne zlomil na stranu Michalovčanov. „Trošku ma mrzí až naivný prístup našich obrancov. Z tých desiatich gólov sme súperovi až na sedem sami nahrali. Chlapci ako by sa báli sami rozohrávať puk a nechávali to na iných. Máme mladé družstvo, no na druhej strane si myslím, že chalani už majú niečo odohrané a už by mali byť na puku silnejší,“ skonštatoval po stretnutí tréner HC Osmos Imrich Antal, ktorý taktiež videl kľúčové momenty zápasu v závere druhej tretiny. „Tam sme trikrát inkasovali, čo rozhodlo. Nechcem komentovať rozhodcu, ale myslím si, že vylúčenie pred tretím gólom bolo prísne. Ten gól nakopol domácich, ktorí následne dominovali.“   

Michalovskí hokejisti tak po prehre v Prešove, ktorá uťala ich sedemzápasovú víťaznú sériu, zaknihovali už štvrté víťazstvo  v rade. Víťazné série ich vyniesli až na prvé miesto v tabuľke a líderskou pozíciou začnú v stredu domácich súbojom s Topoľčanmi aj štvrtú pätinu základnej časti prvej ligy. „Sme radi, že je to tak. Samozrejme, každý chce byť v tabuľke čo najvyššie, my nie sme výnimkou. Teraz nás čaká séria veľmi ťažkých zápasov. Máme doma Topoľčany, ideme do Skalice, doma máme Dubnicu, hráme v Trnave a pred Vianocami ešte privítame Prešov. Pokiaľ tieto súboje zvládneme, v tabuľke si môžeme veľmi pomôcť a do nového roka pôjdeme s náskokom. Ideme krok za krokom. Som veľmi rád, že sme za našu hru odmenení aj postavením v tabuľke. Momentálne je to tam dosť tesné a práve preto budú nasledujúce zápasy pre nás veľmi dôležité,“ dodáva na záver tréner HK Dukla Ingema Michalovce Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.12.2017 13:53:16 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.