files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Legionársky chlebík nateraz dojedol, s michalovskou Duklou chce čo najvyššie

Ukrajovať z legionárskeho chlebíka je čoraz modernejším aj u slovenských hokejistov. Predstava stálej a nemeškajúcej výplaty na účte, či skúsenosti zo života za hranicami sú stálym lákadlom a odoláva sa im čoraz ťažšie. To je aj prípad tridsaťjedenročného Erika Piataka. Ten po sezóne 2013/2014, ktorú dohral v Nitre, nastúpil na medzinárodný vlak. Postupne si zahral vo Veľkej Británii, Kazachstane, Maďarsku či Francúzsku. Po troch rokoch ale zvíťazilo vábenie domova. Zo všetkých ponúk nakoniec vyhrala michalovská Dukla Ingema.

Pôsobenie za hranicami Slovenska Erik Piatak rozhodne neľutuje. „To určite nie. Získal som veľa skúseností. Každá zo štyroch krajín, kde som hrával, mi niečo dala. Z pohľadu životného štýlu bolo najlepšie v Anglicku či vo Francúzsku, najhoršie v Kazachstane, ale ako som povedal, každé pôsobenie za hranicami mi niečo dalo. Na druhej strane, doma je doma, takže po troch rokoch som sa rozhodol pre návrat,“ skonštatoval Erik Piatak. Ten dve sezóny odohral v najvyššej lige vo Veľkej Británii, dvakrát pôsobil aj vo Francúzsku. „Dnes už vie hrať hokej skoro každý. Človek ide tam, kde ho chcú. Ponuky z klubov boli pre mňa zaujímavé, takže som sa rozhodol pôsobiť tam,“ podotýka Piatak, ktorý postupne v zahraničí obliekal dresy Montpellier (Francúzsko), Peterborough Phantoms (EPIHL), Gornik Rudna (Kazachstan), Guildford Flames (EPIHL), Debrecen (Maďarsko) a La Roche sur Yon (Francúzsko).

Po troch rokoch sa rozhodol pre návrat na slovenský ľad a nakoniec si vybral ponuku michalovskej Dukly. „V kontakte sme boli už v lete. Ja osobne som cítil potrebu ísť bližšie domov. Od Michaloviec som dostal konkrétnu ponuku, navyše je to blízko domov, takže som nemal s čím váhať,“ poznamenal odchovanec kežmarského hokeja. Pre toho nie je druhá najvyššia slovenská súťaž neznámou. Veď v Bardejove pôsobil v troch sezónach a doteraz sa tam spomína na jeho útok spoločne s Andrejom Gmitterom či Marcelom Balážom. „Tak Bardejov, ako aj teraz Michalovce, majú najvyššie ambície. Samozrejme, rozhodli aj tie. Čo sa týka úrovne ligy, odkedy som z nej odišiel veľmi nespadla. Aj vtedy boli viaceré dobré zápasy a tie sú aj teraz.“

Mimochodom, spomína ambície. Aké sú vlastne tie jeho? „Dôležité je, aby sa mužstvu darilo. Keď k tomu prispejem aj ja, tak nie je o čom,“ zdôrazňuje Piatak, ktorý má v Michalovciach zatiaľ bilanciu desať zápasov, desať kanadských bodov. Tréner Miroslav Chudý ho zaradil do útoku k strelcovi Igorovi Halásovi a „makačovi“ Marekovi Mašlonkovi. Všetko by teda malo fungovať ako hodinky. „Hrá sa mi s nimi dobre. Padajú nám góly, no ako hovorím, každý zápas je iný. Raz potiahne jeden útok, raz druhý. S „Mašlom“ som už hral v Poprade a Nitre, takže sa už trošku poznáme,“ smeje sa 31-ročný stredný útočník.

Michalovčania sa po štyroch výhrach v rade predrali na prvé miesto v tabuľke prvej ligy. Práve na najvyšších pozíciách ich chce vidieť vedenie klubu, takže sa môže hovoriť o spokojnosti. „Zatiaľ je to dobré, no my musíme pokračovať v nastúpenom trende. Máme pred sebou ešte veľa ťažkých zápasov. Naším cieľom musí byť si poistiť prvú priečku. Najideálnejšie by bolo skončiť na tejto priečke v celej základnej časti a ísť tak do play-off z najvýhodnejšej pozície. Z prvého miesta sa ide do play-off najlepšie a my musíme urobiť všetko preto, aby táto pozícia patrila nám. To však ešte nič nemusí znamenať. Dôležité je play-off, takže bič bude plieskať až na konci,“ podotýka Erik Piatak, ktorý sa nevyhol ani otázke ohľadom extraligovej baráže. „Žiadnu baráž som ešte nehral, ale hral som v play-off, takže viem, že je to iná súťaž. Celá vyraďovacia časť je nevyspytateľná, takže sa na ňu musíme dobre pripraviť,“ dodáva na záver Piatak, ktorý na Slovensku hrával okrem spomenutého Bardejova aj v Poprade, Žiline, Nitre či Košiciach.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.12.2017 12:34:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.