files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Námestie slobody prechádza rekonštrukciou

Už začiatkom budúceho roka sa Michalovčania môžu tešiť na novú oddychovú zónu v centre mesta. V týchto dňoch totiž začala rekonštrukcia Námestia slobody, na ktorú mesto získalo z eurofondov 1,6 mil. eur. Občanov na tomto úseku budú čakať niektoré obmedzenia. Výsledok ale bude stáť zato.


Čo sa zmení?

Rekonštrukcia Námestia slobody, ktorú spustili len nedávno, bude plynule nadviazovať na už zrekonštruovanú pešiu zónu na Námestí osloboditeľov. Michalovčania budú mať k dispozícii ešte väčšiu modernú oddychovú zónu, ktorú nám bude môcť závidieť nejedno mesto Zemplína.
Po rekonštrukcii, by starý asfalt mala nahradiť nová zámková dlažba, postavená bude nová fontána, nové chodníky, pribudnú parkovacie miesta, cyklistická trasa, nové lavičky, pitné fontány, nová okrasná zeleň a nové verejné osvetlenie.

Ako sa na margo rekonštrukcie vyjadrol primátor mesta Michalovce Viliam Záhorčák : "Celé by sa to malo výrazne zmeniť. Verím, že to bude opäť pekné k spokojnosti všetkých Michalovčanov. Bude tu nová fontána, opravia sa všetky priestranstvá, kde sa pôvodný povrch nahradí novým. Pribudnú parkovacie plochy, priestor pre cyklodráhu a oddychové zóny. V rámci rekonštrukcie sa vymenia aj vodovodné a kanalizačné rozvody."
Námestie bude mať po rekonštrukcii polyfunkčný charakter. "Aby to nebolo miesto, kde sa dá len poprechádzať a sadnúť k fontáne, ale aby bolo toto priestranstvo využívané aj na pravidelné trhy," uzavrel Záhorčák.

Ulica bez kaluží

Jedným z dôvodov, prečo sa začalo s rekonštrukciou bolo aj to, že táto časť Štefánikovej ulice bola permanentne počas dažďov zaplavovaná, čo spôsobovalo nespokojnosť jednotlivých majiteľov obchodných prevádzok. To  by sa malo touto rekončtrukciou úplne odstrániť, nakoľko došlo k oprave kanalizácie.

Bude dokončená v predstihu?

Celú rekonštrukciu zabezpečuje- stavebnná firma Chemkostav, a.s., Michalovce. K rekonštrukcii sa vyjadril aj generálny riaditeľ spoločnosti Patrik Sabov : "Dôjde k stiahnutiu existujúcich asfaltových povrchov chodníkov, ktoré nahradí zámková dlažba podobná, ako je v ostatných častiach pešej zóny. Pribudnú aj prvky drobnej architektúry. Budú tu lavičky a pitné fontány. Parkovacie miesta ostanú zachované tak, ako boli, ale bude sa parkovať na dlažbe, ktorá je špeciálne určená na to, aby vydržala záťaž vozidiel." Celá rekonštrukcia by podľa zmluvy mala trvať 12 mesiacov, no samotná stavebná firma predpokladá, že ju stihne oveľa skôr: "Našim záujmom je ten termín skrátiť, ako najviac to bude možné. Náš odhad zatiaľ je, že do novembra alebo decembra by mali byť práce dokončené," upresnil Sabov.

 
Aj keď Michalovčanov v nasledujúcich mesiacoch čakajú rôzne obmedzenia v tejto časti ulice, tak sa nemusia obávať, že sa nedostanú do jednotlivých prevádzok alebo inštitúcii na Námestí slobody. Realizátor stavby niektoré miesta z dôvodu bezpečnosti ohradil, no nijako sa to nedotkne prístupu na poštu, okresný súd, obvodný úrad či do bánk.
                          Veronika Kmecová



Uverejnené: 14.07.2010 14:20:25 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.