files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

O návrate domov rozhodla rodina, prilákali ho aj smelé ambície prvoligistu

Céčko na drese michalovskej Dukly Ingema v tejto sezóne nosí Marek Kolba. O necelý mesiac 38-ročný bek sa po dvoch sezónach strávených vo francúzskom Dijone rozhodol pre návrat na rodnú hrudu. V materskom Poprade mu návrat nevyšiel, obzeral sa teda po iných ponukách a najviac ho zaujala tá michalovská. Aj preto v súčasnosti oblieka bielo-čierny dres s líškou na prsiach a Michalovčanom chce pomôcť čo najviac. Možno ich potiahnuť až do extraligovej baráže...

Kremenitý obranca s tvrdou strelou netají, že návrat na Slovensko sa udial po rodinnej dohode. „Návrat som konzultoval s rodinou. Rozhodli teda rodinné dôvody,“ konštatuje Marek Kolba, ktorý na Slovensku okrem materského Popradu obliekal aj dresy Košíc, Žiliny, Martina, Slovana Bratislava či Banskej Bystrice. „Nebudem klamať, mojou prvou ambíciou bolo vrátiť sa do Popradu. Tam ale o mňa na začiatku sezóny neprejavili záujem. Chvíľu na to sa mi ozval pán Ihnačák, vtedajší tréner Dukly, či by som nemal záujem o Michalovce. Následne sme sa dohodli. Prilákali ma aj ambície klubu. Vedenie deklaruje hrať o špicu tabuľky, hovorí sa aj o baráži o extraligu a tieto atribúty samozrejme zavážili tiež. Hovorí sa tiež o tom, že do roka, dvoch by v Michalovciach chceli najvyššiu súťaž. Vždy je lepšie hrať v ambicióznom klube a tým Michalovce rozhodne sú, ako v klube, ktorý len tak prežíva.“

Skúsený obranca pri svojom rozhodovaní nebral do úvahy, že ide „iba“ o druhú najvyššiu súťaž. Aj tá ma podľa neho svoju kvalitu. „Skladá sa z tímov dvoch úrovní. V prvých šiestich je úroveň celkom slušná. Potom sú družstva zo spodu tabuľky. Zápasy s nimi sú dosť psychicky náročné, pretože zakaždým musíte potvrdzovať rolu favorita. Nemôžete nič podceniť, aby ste náhodou neprehrali. Keby som to mal zhrnúť, prvá liga určite úroveň má a naše zápasy s Prešovom či Skalicou sa určite môžu podobať tým extraligovým,“ podotýka michalovský kapitán.

Ten zatiaľ loď s názvom Dukla Ingema vedie k vodám znamenajúcim vrchné priečky tabuľky. „Ingemáci“ od prvého kola bojujú o samú špicu, kde sa pohybujú od prvého do tretieho miesta. Piatkovou prehrou v Skalici prišli o prvú priečku, no aj tak je zatiaľ s ich účinkovaním spokojnosť. „To áno, len trošku máme problémy so zápasmi s tímami z absolútnej špičky. S Prešovom sme ešte v tejto sezóne nevyhrali, so Skalicou akurát dvakrát doma. Tieto zápasy zatiaľ nevieme zvládnuť. Bavili sme sa už o tom aj v šatni. Nezvládame ich hlavne po mentálnej stránke. Sú to súboje, ktoré nám majú ukázať, ako na tom sme. My sa nemôžeme porovnávať s Trnavou či Považskou Bystricou. Nechcem tieto tímy podceňovať, ale keď chceme hrať finále ligy či spomenutú baráž, musíme sa sústrediť práve na tieto zápasy a hlavne vonku. Teraz v Skalici sme opäť nepredviedli náš výkon, v Prešove sme dvakrát prehrali. Analyzujeme to aj s trénermi, aj v šatni. Myslím si, že náš čas v týchto dueloch ešte príde a v najdôležitejšej časti sezóny kartu obrátime na našu stranu,“ presvedčivo konštatuje Marek Kolba.

Michalovčania aktuálne bojujú o prvú priečku. Na ňu strácajú iba jeden bod za Prešovom a práve „tučniakov“ od   Šariša privítajú v piatok vo svojom prechodnom domovskom stánku vo Vranove nad Topľou. „My na tento zápas ešte nemyslíme. V prvom rade musíme zvládnuť stredajší duel v Trnave, kde sme sa naposledy potrápili a vyhrali až po predĺžení. Trnava navyše v posledných týždňoch ukazuje, že vie na lepšieho súpera doma zahrať. Bude to pre nás teda náročný duel. Nesmieme nič podceniť a hneď od začiatku ísť tvrdo za svojim cieľom. Keď zvládneme Trnavu, môžeme sa sústrediť na Prešov. Dovtedy ale myslíme iba na stredu a na Trnavu,“ presvedčivo zakončuje debatu michalovský kapitán.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.12.2017 12:41:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.