files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Zemplíne budú Silvester oslavovať vernisážou, súťažou, behom či koncertmi

Silvestrovské oslavy sa budú konať aj na Zemplíne. Michalovce budú opäť centrom recesistickej súťaže vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína, v Humennom je pre obyvateľov i návštevníkov mesta pripravený koncert skupiny Nocadeň.

Dopoludnie posledného dňa v roku bude v Michalovciach už tradične patriť silvestrovskej vernisáži. Začne sa o 10.00 hod. v galérii Zemplínskeho osvetového strediska, ktorá toto podujatie hostí už tretíkrát vzhľadom na neustále prebiehajúcu rekonštrukciu kaštieľa rodu Sztáray, sídla Zemplínskeho múzea. Pri príležitosti 60. výročia jeho vzniku bude výstava venovaná výberu z tvorby domácich a zahraničných umelcov, ktorí boli počas celej existencie múzea účastníkmi medzinárodných maliarskych i sochárskych plenérov – sympózií organizovaných touto kultúrnou inštitúciou.

Netradičné zápolenie môžu obyvatelia a návštevníci metropoly dolného Zemplína zažiť presne napoludnie pred budovou radnice. "Mesto organizuje súťaž vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína. Cieľom účastníkov je vystreliť zátku do čo najväčšej vzdialenosti. Zúčastniť sa môže každý záujemca, ktorý si donesie fľašu sektu s obsahom 0,7 litra," informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková. Rekord súťaže je podľa jej slov ešte z roku 2005, keď Pavol Tóth vystrelil zátku do vzdialenosti 31 metrov. "Odvtedy sa ho nepodarilo nikomu prekonať," doplnila.

Večer sa bude podľa Palečkovej niesť v znamení osláv 25. výročia štátnosti. "Program spojený so zapálením vatry, koncertom skupiny Panama Music Band, pyromuzikálnym ohňostrojom a príhovorom primátora mesta sa začne o 22.30 hod.," poznamenala.

V susednom meste Humenné pripravili na sobotu (30.12.) športové podujatie Silvestrovský beh. Súťažiť sa bude vo viacerých kategóriách, dĺžka trate je prispôsobená veku. Začína sa v Parku mieru pri miestnom zámku, končiť bude v lesoparku Hubková. Prezentácia bude prebiehať na Základnej škole Kudlovská, súťažiaci sa na štart postavia o 13.30 h. Oslavy v meste budú pokračovať aj v posledný deň tohto roka na Námestí slobody pred kultúrnym domom. Dve hodiny pred polnocou vystúpi kapela Nocadeň, prichystaný je aj DJ Gabriello.

TASR



Uverejnené: 29.12.2017 11:00:47 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.