files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veľká novoročná anketa Novín Zemplína (IV.)

Rok 2017 sa skončil. Aký bol z pohľadu michalovského športu a aký bude ten nasledovný? Aj to boli otázky našej novoročnej ankety, v ktorej sme oslovili šiestich funkcionárov (jeden z nich je zástupcom samosprávy), šiestich trénerov a šiestich hráčov či hráčky bojujúcich za michalovské farby. Všetci respondenti odpovedali na tri rovnaké otázky týkajúce sa michalovského športu. My vám postupne v šiestich cykloch prinášame ich odpovede.

Michal Stričík (kickboxer, vicemajster sveta v kick light do 84 kg. V roku 2017 sa naplno predral medzi svetovú kickboxerskú elitu. Najskôr sa stal dvojnásobným majstrom Slovenska, potom víťazom turnaja v Budapešti, no a takisto aj prestížneho Czech Open v Prahe. Vrcholom jeho snaženia boli novembrové majstrovstvá sveta v Budapešti, kde získal fantastické striebro)

Rok 2017 sa skončil. Aký bol čo sa týka michalovského športu a aký bol z vášho športového odvetvia?

„Som rád, že v roku 2017 sa michalovským športovcom darilo. Pozitívne vnímam úspech hádzanárok, či už žien, alebo jednotlivých mládežníckych kategórii, futbalistov, či hokejistov. Teší ma aj zapojenie verejnosti do rôznych športových aktivít, ako sú napríklad jednotlivé mestské ligy, alebo jarný, či jesenný beh Michalovčanov. Pri hodnotení slovenského kickboxu som rád, že sa jeho pretekári dokázali presadiť v ťažkej medzinárodnej konkurencii. Slovenskí seniorskí reprezentanti v kickboxe na novembrových majstrovstvách sveta organizácie WAKO v Budapešti zo 60 zúčastnených krajín sa umiestnili v celkovom poradí na 21. mieste so ziskom ôsmych medailových umiestnení. Som rád, že k tomuto úspechu som pomohol aj ja druhým miestom v disciplíne kick light – 84kg.”

Pred nami je rok 2018. Aké sú vaše priania do neho z pohľadu osobného, ale aj športového?

„Do roku 2018 prajem všetkým ľuďom dobrej vôle veľa šťastia, lásky a predovšetkým zdravia, pretože to je dôležité pre všetky aktivity. Našim športovcom prajem veľa úspechov, veľa bodov a super čas či rýchlosť, aby dosiahli čo najlepšie výsledky, mali stopercentné zdravie a obchádzali ich problémy. A čo zaželať sebe? .... V roku 2018 je mojou osobnou prioritou úspešne ukončiť bakalárske štúdium na Podnikovohospodárskej fakulte v Michalovciach a nominovať sa na Majstrovstva Európy v kickboxe.“

Na čo sa najviac tešíte z pohľadu športu a čo je vašou prioritou ohľadom športu, ktorý reprezentuje vy?

„Je za nami starý rok 2017 a pred nami nový, plný očakávaní. Sezóna športových súťaží v kickboxe začína už v januári či už domácimi, ale aj medzinárodnými turnajmi. Je veľmi dôležité sa na tieto súťaže pripraviť po stránke športovej, organizačnej, ale aj finančnej, pretože cestovať a bodovať v európskych, či svetových pohároch, a tak si potvrdiť svoje postavenie v slovenskej reprezentácii, nie je jednoduché. V roku 2018 je mojou prioritou na športovom poli čo najlepšie sa pripraviť a uspieť na majstrovstvách Európy v kickboxe, ktoré sa budú na jeseň 2018 konať na Slovensku. A čo sa týka ďalších športov, teším sa na zimné olympijské hry a držím našim športovcom palce. Verím, že nám urobia radosť.

Lívia Kalaninová (zástupkyňa mesta Michalovce, referentka odboru kultúry a športu na Mestskom úrade, bývala hráčka Iuventy Michalovce a slovenskej reprezentácie)

Rok 2017 sa skončil. Aký bol čo sa týka michalovského športu a aký bol z pohľadu vášho športového odvetvia?

„Mesto Michalovce sa aj v roku 2017 zapojilo do rôznych športových súťaží na rôznych výkonnostných úrovniach, pričom v najvyšších súťažiach mesto reprezentujú kluby Iuventa Michalovce v hádzanej, vo futbale muži aj ženy MFK Zemplín Michalovce a vo florbale FBK Michalovce. Zastúpenie má mesto Michalovce aj v ďalších športových výkonnostných kategóriách v ľadovom hokeji, basketbale a volejbale. Kvalitne reprezentujú mesto aj športovci v individuálnych športoch v džude, v bojových športoch - kickboxe, MMA, karate, ďalej v plávaní, atletike, stolnom tenise, tenise, streleckom športe, motocyklovom športe a tanečnom športe.   Rok 2017 bol významný aj tým, že mesto Michalovce v lete hostilo šampionát ME dievčat do 17 rokov. Prezentovalo sa výbornou organizáciou, čo vyzdvihli aj zástupcovia Európskej hádzanárskej federácie a Slovenského zväzu hádzanej. Mesto Michalovce zviditeľňujú v tomto športovom odvetví aj výsledky jednotlivých družstiev Iuventy Michalovce. Na základe týchto výsledkov sa začal realizovať projekt SZH pre mládežnícke kategórie pod názvom „Regionálne centrum hádzanej“. Rok 2017 priniesol skvalitnenie podmienok na futbalovom štadióne a rekonštrukciu zimného štadióna. Mesto Michalovce prezentuje nielen vrcholový šport a jednotlivé športové kluby, ktoré ho reprezentujú na tejto úrovni, ale organizuje aj podujatia na rekreačnej a amatérskej úrovni, pričom pekné výsledky dosiahli aj družstvá škôl na školských športových súťažiach v rámci Slovenska.“

Pred nami je rok 2018. Aké sú vaše priania do neho z pohľadu osobného, ale aj športového?

„Do roku 2018 si prajem, aby bol pre nás ešte lepším ako rok 2017. Aby bol lepším v podmienkach, v akých pracujeme, v prístupe, komunikácií a v medziľudských vzťahoch. Vstúpme do roku 2018 s novými víziami, jednou z nich je stále zvyšovať športové povedomie verejnosti a naďalej zapájať väčšie množstvo mladých ľudí do športových aktivít mesta. Veďme našu mládež k láske k športu, ale zohľadňujme aj ich tvárnosť a robme z nich kvalitnejších ľudí, ktorí hodnoty, ktoré patria k športu, prenesú aj do svojich životných postojov, nech im je blízka zodpovednosť, tímovosť, pracovitosť a čestnosť. Naďalej podporovať športové kluby pracujúce s  mládežou. Obohacujme sa kvalitnými nápadmi a adresujme si konštruktívnu kritiku, ktorá nám prinesie progres. Nech nám športové zápolenia a atmosféra športových podujatí v našom meste prinášajú zdravý adrenalín, radosť a pohodu. Rodičia, známi, kamaráti a spolužiaci buďme im navigátormi, vzormi ale najmä najlepšími fanúšikmi. Každý, kto chce niečo dosiahnuť, či už v športe alebo všeobecne v živote vie, že to nie je vždy  jednoduché, zamerajme sa na našu budúcnosť – našu mládež, spoločne pracujme na dobrých výsledkoch aj na dobrom mene nie len svojom, ale aj klubu, školy, mesta a našej krajiny.“

Na čo sa najviac tešíte z pohľadu športu a čo je vašou prioritou ohľadom športu, ktorý reprezentujete vy?

„Poteší ma, keď sa bude dariť všetkým, tak kolektívnym tímom, ako aj jednotlivcom na domácich aj medzinárodných súťažiach a budú šíriť dobré meno michalovského športu.“

František Urban (tréner hádzanárok Iuventy Michalovce, ktoré v roku 2017 opäť povyhrávali na Slovensku a v Čechách všetko, čo sa dalo. Sú už desaťnásobné majsterky Slovenska, osemnásobné víťazky MOL ligy a od decembra aj deväťnásobné víťazky Slovenského pohára)

Rok 2017 sa skončil. Aký bol čo sa týka michalovského športu a aký bol z vášho športového odvetvia?

"Myslím si, že rok 2017 bol pre náš klub opäť rovnako úspešný, ako tie posledné štyri. Seniorsky tím obhájil zisk všetkých troch pohárov (víťaz WHIL, majster Slovenska, Slovenský pohár) a na sklonku roka získal v poradí už deviaty Slovenský pohár. Tím starších dorasteniek rovnako obhájil majstrovský titul a Česko-slovenský pohár. V lete sme mali možnosť zažiť veľmi dobré zorganizované Majstrovstvá Európy do 17 rokov, kde naše dievčatá obsadili pekné 12. miesto. Rok 2017 tiež možno v našom klube označiť aj ako rokom zmien. Vo veľkej miere došlo k obmene seniorského tímu, kde po odchode legionárok dostali možnosť mladé michalovské hráčky. Nemožno nespomenúť spustenie projektu Regionálneho centra, ktoré je novinkou Slovenského zväzu hádzanej. V našom klube bolo spustené vo februári ako prvé na Slovensku. Šéftrénerom je dánsky odborník Rasmus Poulsen, ktorý spolu s mládežníckymi trénermi a novou metodikou majú naše mladé nádeje pripraviť a vychovať pre vrcholovú úroveň."

Pred nami je rok 2018. Aké sú vaše priania do neho z pohľadu osobného, ale aj športového?

"Pred praniami do nového roku by som sa chcel najprv poďakovať spoločnosti Chemkostav, mestu Michalovce a všetkým sponzorom za financie a podporu, ktorými nám pomáhajú pri napĺňaní našich spoločných cieľov. Fanúšikom a divákom za podporu v zápasoch aj mimo nich a každému, kto sa podieľal a prispel počas roka. Preto moje všeobecné prianie je, aby nám Boh požehnal rok 2018 a aby bol úspešný minimálne tak ako ten 2017. Základom môjho osobného prania je zdravie, byť šťastný a obklopený správnymi ľuďmi, mať pevnú vieru a vôľu, a aby motivácia a inšpirácia bola vždy blízko mňa. To by som prial každému, myslím si že to sú aspekty k spokojnému životu. Čo sa týka športového. Na prvom je vždy zdravie dievčat, aby sa im vyhýbali zranenia, aby ich forma gradovala z týždňa na týždeň a aby sme dosiahli predsavzaté ciele pre túto sezónu."

Na čo sa najviac tešíte z pohľadu športu a čo je vašou prioritou ohľadom športu, ktorý reprezentuje vy?

"Osobné sa teším na každý jeden zápas a najmä na tie v našej Chemkostav aréne. Na našich fanúšikov, ktorí nás podporujú, za čo sa im neustále chceme odvďačiť peknou hrou a víťazstvom. Po nedávnom zisku Slovenského pohára je našou prioritou zisk titulu majstra Slovenska a zabojovať o medailové umiestnenie v MOL lige."



Uverejnené: 04.01.2018 16:42:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.