files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa bude testovať talentovanú Mičiníkovú

Na pondelňajšom prvom tréningu letnej prípravy hádzanárok Iuventy Michalovce sa objaví jediná nová tvár. Bude ňou talentovaná ľavoruká spojka Iveta Mičiníková z druholigového MHK Bytča, ktorá však patrí medzi najväčšie opory slovenských hádzanárskych reprezentácií. Hráčka, ktorá si v utorok pripomenie osemnáste narodeniny, zatiaľ príde do Michaloviec na skúšku a po nej sa uvidí, či napokon aj zakotví vo farbách Iuventy.


Mičiníková bola jednou z dvoch dávnejšie vytypovaných posíl Michaloviec. Kým však rokovania s jednou slovenskou pivotkou stroskotali hneď na začiatku, v prípade tejto bytčianskej spojky sa podarilo dospieť až do štádia, že sa objaví na štarte letnej prípravy pod vedením trénera Dušana Daniša. „O Mičiníkovú je na chudobnom slovenskom trhu i v zahraničí veľký záujem, preto sme radi, že k nám príde na skúšku. Ak sa osvedčí a bude tu spokojná aj ona, ponúkneme jej zmluvu na najbližšiu sezónu,“ prezradil športový riaditeľ Iuventy Pavol Mačičák.

Iveta Mičiníková sa v priebehu uplynulého týždňa predstavila v drese slovenskej reprezentácie do 18 rokov na otvorených majstrovstvách Európy vo švédskom Goteborgu, kde bola s 21 gólmi druhou najlepšou strelkyňou nášho národného výberu. V lanskej sezóne si v drese staršieho dorastu MHK Bytča vybojovala majstrovský titul v kategórii staršieho dorastu a vo farbách Partizánskeho nastúpila aj na 11 zápasov slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL). Smolu mala akurát pred kvalifikáciou juniorského výberu o postup na MS v Kórejskej republike, keď práve v michalovskej Chemkostav aréne utrpela v prípravnom súboji proti Ukrajine nepríjemné zranenie ľavého lakťa. „Už je v poriadku, o čom svedčia aj jej výkony na turnaji vo Švédsku. Sme radi, že ju tu môžeme privítať, ale to, či v Michalovciach aj ostane, záleží iba od nej. Ak bude napriek svojmu mladému veku pre nás prínosom, sme rozhodnutí s ňou počítať pre káder na nasledujúci ročník,“ dodal Pavol Mačičák.


                (juke)



Uverejnené: 15.07.2010 15:57:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.